Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Η οικονομική κρίση προκαλεί κατάθλιψη στα Ελληνόπουλα

ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣτοιχεία που προκαλούν σοκ έφερε στο φως ο πρόεδρος της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρίας κ. Ανδρέας Κωνσταντόπουλος εν όψει του 51ου Πανελλήνιου Παιδιατρικού Συνεδρίου. 
Η άσχημη οικονομική κατάσταση, την οποία βιώνουν πολλές οικογένειες ευθύνονται για την αύξηση παιδοψυχιατρικών περιστατικών, με τα κρούσματα μόνο στη δυτική Ελλάδα, να φτάνουν τα 2000 το 2012, εμφανώς αυξημένα έναντι των προηγούμενων ετών.



Πιο συγκεκριμένα, τα παιδιά χρειάστηκαν τη συνδρομή ειδικού για να ξεπεράσουν κατάθλιψη, άγχος, ψυχοσωματικές διαταραχές ή περιστατικά σχολικού εκφοβισμού.

Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία, που αφορούν τη συμπεριφορά των εφήβων, με το 22% των νέων 15-18 ετών να έχει εμφανίσει συμπεριφορές υψηλού κινδύνου όπως το κάπνισμα, η κατανάλωση αλκοόλ, η ολοκληρωμένη σεξουαλική επαφή και η συμμετοχή σε περιστατικά βίας.

Ειδικότερα, όπως δείχνουν τα στοιχεία, η κατανάλωση αλκοόλ στα ελληνόπουλα, ξεκινά στα 13.5 έτη, το τσιγάρο στα 14.5 έτη και η έναρξη ολοκληρωμένων σεξουαλικών επαφών στα 15.5 έτη.

Στο ίδιο ανησυχητικό μήκος κύματος και τα φαινόμενα εκφοβισμού μέσω του διαδικτύου, με τα περιστατικά να αγγίζουν το 27%, την ώρα που σε Ισπανία και Ιρλανδία εντοπίζονται σχεδόν στο μισό (13%).
Μάλιστα, στην Ελλάδα ο ηλικιακός μέσος όρος απόκτησης κινητού τηλεφώνου είναι τα 9.5 έτη, ενώ ένα 70% των παιδιών 11-12 ετών διαθέτει σήμερα συσκευή κινητού τηλεφώνου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)