Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Γαλλία: Η άρνηση της Αρμενική Γενοκτονίας είναι αντισυνταγματική

  ΚΆΠΟΙΟΙ ΞΕΧΝΆΝΕ:     Στην Γαλλία η "άρνηση" της Αρμενικής Γενοκτονίας κρίθηκε αντισυνταγματική.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Γαλλίας εξέδωσε εχθές την απόφασή του για την ποινικοποίηση της άρνησης της Αρμενικής Γενοκτονίας. Σύμφωνα με αυτό, το νομοσχέδιο της γαλλικής κυβέρνησης κρίνεται ως αντισυνταγματικό.

Αν και το νομοσχέδιο εγκρίθηκε από τη Βουλή και τη Γερουσία, ωστόσο κρίθηκε ότι δε συνάδει με το Σύνταγμα λόγω του ότι παραβιάζει το δικαίωμα της ελευθερίας του Λόγου. Πηγές της τουρκικής πρεσβείας στο Παρίσι εκφράζουν την ικανοποίησή τους με την απόφαση αυτή.

«Το Συμβούλιο έκρινε ότι καταστέλλοντας την αμφισβήτηση της ύπαρξης και του νομικού χαρακτηρισμού των εγκλημάτων που και το ίδιο θα είχε αναγνωρίσει και χαρακτηρίσει ως τέτοια, ο νομοθέτης κατάφερε ένα πλήγμα στην άσκηση της ελευθερίας της έκφρασης και της επικοινωνίας το οποίο είναι αντισυνταγματικό», σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συμβουλίου. Η Τουρκία φυσικά εξέφρασε την ικανοποίησή της για την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της Γαλλίας η οποία απέρριψε το νόμο που καθιστά παράνομη την άρνηση του ότι η σφαγή των Αρμενίων στην Οθωμανική Αυτοκρατορία ένα αιώνα πριν ήταν γενοκτονία. 

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε ότι το υπουργικό συμβούλιο θα συνεδριάσει για να εξετάσει εάν πρέπει να αποκαταστήσει τις οικονομικές, πολιτικές και στρατιωτικές επαφές με τη Γαλλία που είχαν παγώσει αφότου το Γαλλικό κοινοβούλιο υιοθέτησε το νόμο στις 23 Ιανουαρίου.

Ωραίο πρόσχημα βρήκαν για να απεμπλακούν από την επίδειξη… οθωμανικής οργής απέναντι στη Γαλλία…




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)