Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Αίσιο τέλος για τους δυο Μητροπολίτες;


ΑΦΕΘΗΚΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΛΕΕΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Ελεύθεροι αφέθηκαν σήμερα γύρω στις 14:00 τοπική ώρα (16:00 ώρα Ελλάδος) ο Ελληνορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου κ. Παύλος και ο Συρορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου Γιοχάνα Ιμπραχίμ που είχαν απαχθεί χθες στην επαρχία του Χαλεπίου, στην βόρεια Συρία.

Την είδηση της απελευθέρωσής τους ανακοίνωσε η οργάνωση "l'Œuvre d'Orient" στο Γαλλικό Πρακτορείο.

"Οι δύο Μητροπολίτες φέρεται ότι βρίσκονται ήδη στην ορθόδοξη εκκλησία του Προφήτη Ηλία του Χαλεπίου", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ένωση αυτή αρωγής των Εκκλησιών της Ανατολής.

Νωρίτερα σήμερα η συριακή αντιπολίτευση είχε κατηγορήσει την Δαμασκό ότι κρύβεται πίσω από την απαγωγή των δύο Μητροπολιτών, διαψεύδοντας οποιαδήποτε δική της ανάμιξη.




ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Ο Μητροπολίτης επέστρεφε από την Αντιόχεια στην Τουρκία με προορισμό το Χαλέπι της Συρίας όπου και η έδρα του. Είχε προηγηθεί επικοινωνία με τον Συρο-Ιακωβίτη Επίσκοπο με τον οποίο υπάρχει φιλική σχέση, ώστε ο δεύτερος να τον παραλάβει από τα σύνορα για να μεταβούν μαζί στην πόλη του Χαλεπίου.

Η απαγωγή συνέβη λίγο μετά τις 5 το απόγευμα έξω από την πόλη. Ένοπλη ομάδα τους ανέκοψε και αφού πέταξαν έξω τον οδηγό του αυτοκινήτου (ο οδηγός και το αυτοκίνητο ήταν του Συρο-Ιακωβίτη επισκόπου) τους μετέφεραν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ο οδηγός είναι νεκρός, αλλά οι άνθρωποι του δεν γνωρίζουν αν δολοφονήθηκε από τους απαγωγείς ή αν έπεσε θύμα αντιμαχόμενων στην περιοχή η οποία θεωρείται εξαιρετικά επικίνδυνη.

Τα πρώτα λεπτά της απαγωγής, ο Μητροπολίτης Παύλος πρόλαβε να στείλε sms σε δυο πρόσωπα εμπιστοσύνης του, γράφοντας τους το συμβάν.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν όλοι, ενημερώθηκε ο αδερφός του Μητροπολίτη, Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιωάννης ο οποίος βρίσκεται στον Λίβανο και ξεκίνησαν οι προσπάθειες εντοπισμού.

Το www.dogma.gr με συνεχή ροή πληροφοριών κάλυψε το γεγονός μεταφέροντας πληροφορίες από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές.

Σύμφωνα με το περιβάλλον του Μητροπολίτη Παύλου αλλά και από στενό συνεργάτη του Μητροπολίτη Ιωάννη Αβραάμ, οι πληροφορίες που είχαν τις πρώτες ώρες, έκαναν λόγο για μεταφορά των απαχθέντων σε χωριό της επαρχίας Ιντεπ στην τουρκο-συριακή μεθόριο.

Την συγκεκριμένη περιοχή δεν ελέγχει η Συρία αλλά βρίσκεται στα χέρια διαφόρων ομάδων ανταρτών. Πληροφορίες που μεταδίδουν τοπικά μέσα τόσο στη Συρία όσο και στον Λίβανο κάνουν λόγο για Τσετσένους ακραίους μουσουλμάνους που δρουν στην περιοχή. 

η συνέχεια στο dogma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)