Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Δεκάδες οι νεκροί στη Μιανμάρ

Σε 43 ανέρχονται οι νεκροί, σε 86 οι τραυματίες, ενώ 11.376 άνθρωποι έμειναν άστεγοι λόγω των επεισοδίων θρησκευτικής βίας μεταξύ μουσουλμάνων και βουδιστών που...
ξέσπασαν στην κεντρική Μιανμάρ στις 20 Μαρτίου, μετέδωσαν σήμερα τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

«Συνολικά 68 ταραξίες που εμπλέκονται στα επεισόδια βίας συνελήφθησαν και έχει αναληφθεί δράση εναντίον τους», ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών Υποθέσεων.

Οι συγκρούσεις ανάμεσα σε βουδιστές και μουσουλμάνους πυροδοτήθηκαν από μια διένεξη σε ένα χρυσοχοείο στην Μεϊκτίλα, μια πόλη στην περιοχή Μανταλάι, όπου ο μουσουλμανικός πληθυσμός ανέρχεται στο 30% του συνολικού, σε μια ασυνήθιστα υψηλή αναλογία στην κυρίως βουδιστική αυτή χώρα.

«Η διαμαρτυρία μετατράπηκε σε αναρχική βία και επεκτάθηκε σε άλλους δήμους άλλων περιοχών και μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 163 κρούσματα βίας σε 15 δήμους, με 43 νεκρούς και 86 τραυματίες», σύμφωνα με το υπουργείο.

Συνολικά 1.355 σπίτια, καταστήματα και κτίρια καταστράφηκαν και περισσότεροι από 9.000 άνθρωποι διαμένουν σε προσωρινά καταλύματα.

Την Τρίτη οι συγκρούσεις επεκτάθηκαν στο Μπάγκο, το οποίο βρίσκεται 80 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Γιανγκόν, αναγκάζοντας τις αρχές να επιβάλουν απαγόρευση κυκλοφορίας σε 5 δήμους.

Ο πρόεδρος Τέιν Σέιν δεσμεύτηκε για την χρήση βίας στην περίπτωση που υπάρξουν περαιτέρω ταραχές.

Τον Μάιο πέρυσι σκοτώθηκαν τουλάχιστον 180 άνθρωποι και έμειναν άστεγοι περίπου 125.000 από τα επεισόδια βίας ανάμεσα σε βουδιστές και μουσουλμάνους Ροχίνγκια στην πολιτεία Ραχίν.


Σχόλιο ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:
Δεν θεωρούμε τυχαία τα γεγονότα θρησκευτικής βίας που παρατηρούμε σε όλο τον κόσμο, όπως επίσης το επίκεντρο είναι ο Μουσουλμανικός κόσμος. Οι Βιαιοπραγίες με Μουσουλμάνους και Χριστιανούς ή Μουσουλμάνους με Βουδιστές έχουν γίνει πολύ έντονες τελευταία, αυτό το μίσος μεταξύ των φανατικών πιστών θα είναι η αιτία να αναδειχτεί η Παγκόσμια Θρησκεία, όπου θα είναι σαν αποτέλεσμα «ειρηνικής» ενέργειας για να εξαλειφτεί κάθε πίστη και  κάθε θρησκεία.
Το αυτονόητο είναι να επικρατήσει σεβασμός και ελευθερία για την θρησκευτική συνείδηση του κάθε ανθρώπου, με ειρηνική συνύπαρξη  των πιστών σε όλο τον κόσμο. Ο καιρός θα δείξει για το τι θα επικρατήσει, αν και θεωρούμε ότι η επιβολή Παγκόσμιας Κυβέρνησης θα πραγματοποιηθεί μαζί  με την Παγκόσμια Θρησκεία, θα δούμε …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)