Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Microsoft: Φύγετε από τo Gmail που διαβάζει τα mail σας, ελάτε στο Outlook.com που δεν το κάνει

Επίθεση κατά μέτωπο στην Google επιχειρεί η Microsoft με αφορμή την ευρεία διάθεση της
διαδικτυακής υπηρεσίας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Outlook.com.

«Κάθε φορά που χρησιμοποιείτε το Gmail, ή στέλνετε mail σε κάποιον που το χρησιμοποιεί, η Google σκανάρει το περιεχόμενο των μηνυμάτων σας για να εξάγει λέξεις-κλειδιά με βάση τις οποίες θα σας σερβίρει διαφημίσεις. Η Microsoft δεν το κάνει αυτό. Αναβαθμίστε από το Gmail στο Outlook.com», συστήνει.

 Η Microsoft ανακοίνωσε ότι από την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου και μέχρι το καλοκαίρι του 2013 θα ολοκληρωθεί η μετάβαση των χρηστών όλων των υπηρεσιών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που παρέχει (msn.com, hotmail.com, hotmail.gr) στο Outlook.com.

 Οι χρήστες θα διατηρήσουν τις διευθύνσεις e-mail, τις επαφές και τα μηνύματά τους και θα συνεχίσουν να δέχονται αλληλογραφία σε αυτές. Ωστόσο, μπορούν ωστόσο να αποκτήσουν νέο ID ή «παρατσούκλι» (alias).

Επίσης, οι χρήστες που μεταβαίνουν στο Outlook.com μπορούν να συνδέσουν το λογαριασμό τους με αυτούς στο Facebook, στο Twitter και στο LinkedIn, ώστε να βλέπουν τις ενημερώσεις και τα tweet των φίλων τους από το Outlook.com.

 Έτσι, ενοποιώντας όλους τους λογαριασμούς κάτω από την ομπρέλα του Outlook, εμπλουτίζεται αυτόματα και το βιβλίο διευθύνσεων με όλες τις επαφές (κάτι το οποίο δεν είναι πάντα προς όφελος του χρήστη, αφού το βιβλίο διευθύνσεων γίνεται μακροσκελές με εγγραφές ανθρώπων που δεν γνωρίζει απαραίτητα, αν και είναι αναζητήσιμο) .

Βέβαια αυτή δεν είναι η πρώτη προσπάθεια της Microsoft να σπάσει το μονοπώλιο της Google στο intertnet. Πρώτα ήταν το Bing το οποίο μάταια προσπαθεί εδώ και πολύ καιρό να πάρει ένα κομμάτι της πίτας της διαφήμισης στο internet που ελέγχει σχεδόν απόλυτα η Google. Το αυτό και με τον Google Chrome που εκτόπισε μαζί με τον Mozilla Firefox τον Internet Explorer και πλέον η κατασκευή ιστοσελίδων ακολουθεί τα standard τους παρά αυτά του IE που κάποτε μονοπωλούσε το διαδίκτυο σαν browser.

Ο καιρός θα δείξει φυσικά γιατί μιλάμε για δυο κολοσσούς της οικονομίας και των νέων τεχνολογιών.

in.gr

3 σχόλια:

  1. Από τον Άννα στον Καϊάφα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα προγράμματα της Microsoft έχουν βασικό κριτήριο την παρακολούθηση, το ότι χάνει πελάτες από την Google φαίνεται ότι την πονάει.

      Διαγραφή
    2. Μου θυμίζει λίγο και τους Γάλλους που ήρθαν το 1825 θέλοντας να δείξουν ότι αποτελούν "εναλλακτική πρόταση" σε σχέση τους Άγγλους.

      Διαγραφή

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)