Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Άθλια πρόκληση ιεραρχών – Εύγε στον Πειραιώς!



Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ 

ποινική μως καταδίκη το πρ. Μητροπολίτου ττικς δι’ πεξαίρεσιν καί συνεπεί ταύτης καθαίρεσίς του προσκρούει ες τήν ς ερηται προϋπόθεσιν το Νόμου, διότι πεξαίρεσις ποτελε διώνυμον δίκημα τς κλοπς, ποία κατά τόν ΚΕ΄ . Κανόνα τν γ. ποστόλων κολάζεται διά καθαιρέσεως κ τς ερωσύνης καί συνεπς κωλύει τήν πρόσκτησιν ερωσύνην διότι ,τι καθαιρε κ τς ερωσύνης κωλύει ατήν. 

Επομένως θεωρ ς νομικς δύνατον τήν φημολογουμένην ποκατάστασιν καί ταπεινς φρον τι τυχόν τεραι σκέψεις θά πλήξουν τήν κκλησία.»

 Με τις φράσεις αυτές καταλήγει ανακοίνωση του Μητροπολίτη Πειραιά Σεραφείμ για το μέγα σκάνδαλο που έγινε και πάει να ξαναγίνει με τον Παντελεήμονα Μπεζενίτη πρώην Μητροπολίτη Αττικής. 

Τι είχε γίνει το θυμάται σύμπας ο λαός. Είναι ο «τύπος» που είπε δημόσια ότι είχε μαζέψει για τα γεράματα τα χρήματα εκείνα. Και εννοούσε κάπου 1,5 δις δραχμές. Ο αθεόφοβος δεν είπε καν ότι θα τα διέθετε σε κάποιο ίδρυμα και κακώς είχε πρόσβαση στο λογαριασμό η αδελφή του κλπ Για τα… γεράματα! 

Είναι ο «τύπος» που φέρεται να ακούγεται σε κασέτες για ταξίδια αναψυχής στην… Καραϊβική, ακούγεται να συνομιλεί με κάποιο Χρήστο έτσι που να κοκκινίζουν και οι πέτρες κλπ. Τις κασέτες αυτές τις δώσαμε στον τότε εκκλησιαστικό ανακριτή Μητροπολίτη Ηλείας Γερμανό λέγοντας ότι πρέπει να ερευνηθεί αν ήταν προϊόν μοντάζ. Τι απέγινε; Γιατί αν ήταν μοντάζ θα είχε χαλάσει ο κόσμος. 

Μπήκε φυλακή ο εν λόγω Μπεζενίτης, βγήκε αφού εξέτισε κάμποσο ποινής ,δεν πήρε χάρη ποτέ από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τώρα θέλουν κάποιοι να τον «αποκαταστήσουν» και να τον επαναφέρουν και λοιπές αηδίες. 

Αυτό είναι το σημερινό σκάνδαλο. Το έβαλαν λέει στην διάταξη για να το συζητήσουν στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο.

Και ουσιαστικά ο Μητροπολίτης Πειραιά του λέει «Δεν ντρέπεστε; Δεν έχετε φόβο Θεού και λαού; Μπορείτε να λέτε ότι εμείς είμαστε Εκκλησία και δεν μας νοιάζουν οι νόμοι της Πολιτείας; 

Εύγε στον Μητροπολίτη Πειραιά, ο οποίος διαχωρίζει την προσωπική γνωριμία του από τα γεγονότα που βαρύνουν τον εν λόγω «τύπο» τον οποίο λόγω της καταδίκης αρνούμαστε να θεωρήσουμε ιεράρχη, ούτε απλώς ιερωμένο. 

Περιμένουμε να δούμε και από άλλους Μητροπολίτες που κατά τα άλλα έχουν δημόσιο λόγο τη φωνή τους. Τον Σατίστης, τον Αττικής, τον Μεσσηνίας, τον Θεσσαλονίκης, τον Έβρου κλπ. 

Το «δεν ξέρουμε, δεν ακούσαμε» δεν το δέχεται ο λαός που χειμάζεται.

Εμείς του λέμε απλά: Μην τολμήσετε να προκαλέσετε με τέτοια αθλιότητα επαναφοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)