Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Οι Ηπειρώτες πάντα πρώτοι στην δημιουργία και προσφορά πολιτισμού.

Εκδήλωση της Ηπειρώτικης Αποδημίας: "ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ – 2013". 

Γράφει ο Βασίλειος Κων/ντή Σχίζας.
Εντυπωσίασαν το Πανελλήνιο, για μια ακόμη φορά οι Ηπειρώτες με την αθρόα συμμετοχή τους στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (Σ.Ε.Φ.), όπου οι Απόδημοί τους πραγματοποίησαν την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013 την πανηγυρική εκδήλωση, «Η ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ».

 Την εκδήλωση οργάνωσε με επιτυχία το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος (Π.Σ.Ε.) υπό την (ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ από την εκδήλωση) ...
προεδρία του δραστήριου Γιώργου Οικονόμου και των ακάματων άμεσων συνεργατών του κυρίως των Συμβούλων οι οποίοι συγκροτούν το λεγόμενο προεδρείο. Ακόμη ιδιαίτερης μνείας χρήζει και ο Κώστας Μπατσής για τις υπηρεσίες τις οποίες προσέφερε.

Η Π.Σ.Ε. τυχαίνει της καθολικής αναγνωρίσεως όλων των πολιτιστικών Σωματείων της χώρας ως κατέχουσα πρωτεύουσα θέση, αφού επί σειρά ετών πραγματοποιεί την κορυφαία εκδήλωση «Κοπής της Πίτας του Ηπειρώτη», με πάνδημη συμμετοχή των Αποδήμων Ηπειρωτών τους οποίους συνενώνει με πατριωτικό παλμό στον ίδιο χώρο του περικαλλούς, και εστεγασμένου Σ.Ε.Φ. Νέου Φαλήρου.

Το Δ.Σ. της Π.Σ.Ε. στέλνοντας μήνυμα ενότητας, συλλογικής δράσης και αντίστασης του λαού μας στην τροϊκανή λαίλαπα, διευρύνει την συνεργασία κάθε φορά και με άλλους πολιτιστικούς φορείς της χώρας.

Πέρσι οι Απόδημοι Ηπειρώτες στην «ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ» συνεργάστηκαν με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Κρητικών Σωματείων, ενώ στην φετινή εκδήλωση κλήθηκε η Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων Ελλάδος η οποία συμμετείχε με αντιπροσωπευτικά μουσικοχορευτικά συγκροτήματα των Ποντίων της Ηπείρου και της Αττικής.

Δίκαιος λοιπόν είναι ο έπαινος που αξίζει να αποδίδεται στους Ηπειρώτες οι οποίοι ομονοούντες έκαναν θεσμό αυτή την εκδήλωση.

Ο Πρόεδρος Γιώργος Οικονόμου στον πατριωτικό και ένθερμα ευχετήριο για την νέα χρονιά λόγο του είπε:
«Σεβασμ. Μητροπολίτα Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ.κ. Χρυσόστομε, Αγαπητοί Προσκαλεσμένοι, Αγαπητοί Συμπατριώτες Ηπειρώτισσες , Ηπειρώτες και φίλοι της Ηπείρου. 

Καλώς ανταμωθήκαμε, για να βιώσουμε για μια ακόμα φορά, το γνήσιο, τον ανθρώπινο παραδοσιακό μας πολιτισμό, με τα τραγούδια της ζωής. Της ξενιτιάς και του νόστου, της χαράς και της λύπης, του γάμου και του χάρου. Με τους σκοπούς μας τους μακρόσυρτους και τους χορούς μας που μετατρέπουν σε ήχο και ρυθμό τ΄ ανθρώπινα συναισθήματα και που αυτά δεμένα σε μια δυναμική ζωογόνα ενότητα εκφράζουν την πίστη στη ζωή και τον άνθρωπο. Το κλαρίνο μας το λαούτο, το βιολί και το ντέφι μαζί με την ποντιακή λύρα ας ηχήσουν σήμερα παντού σαν ο παιάνας της εργασιακής ειρήνης και της κοινωνικής ισορροπίας και ας κατατροπώσουν τους απαίσιους κρότους των κεφαλών του οικονομικού πολέμου κι ας πείσουν τους υποστηρικτές τους, ότι όλοι οι άνθρωποι δικαιούνται ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης. Γι΄ αυτό και μείς αφιερώσαμε τούτη τη γιορτή στην Ήπειρο του πολιτισμού, της νεολαίας και της αλληλεγγύης. 

Συνέχεια στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)