Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Γη σε όσους θέλουν να τη δουλέψουν δίνει η Εκκλησία.


Γη που της ανήκει παραχωρεί η Εκκλησία σε όσους επιθυμούν να ασχοληθούν με τη γεωργία και την κτηνοτροφία ανέφερε στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του ο αρχιεπίσκοπος προσθέτοντας ότι πρέπει να στηριχθεί η προσπάθεια της χώρας για μία νέα αρχή.

Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ.Ιερώνυμος σημείωσε ότι η Εκκλησία στήριξε και θα στηρίζει τόσο πνευματικά όσο και έμπρακτα την προσπάθεια των πολιτών και καλεί την πολιτεία να άρει τα εμπόδια "ώστε αυτή η λίγη περιουσία πού απέμεινε στην εκκλησία να της επιτραπεί να την αξιοποιήσει προς όφελος του λαού μας".

"Όποιος επιθυμεί να εργαστεί στην ελληνική γη, συμβάλλοντας στη διατροφική επάρκεια της χώρας και στην ανάπτυξη σύγχρονων εξαγώγιμων προϊόντων καλλιέργειας και βοσκής, ας γνωρίζει ότι, όση λίγη γη ανήκει ακόμα στην εκκλησία, θα είναι στη διάθεσή του" ανέφερε. 

"Ο λαός μας γνωρίζει να επιβιώνει σε δύσκολους καιρούς και έχει την ικανότητα να αξιοποιεί της δυνατότητές του και τον πλούτο πού κρύβουν η ευλογημένη μας γη και θάλασσα" σημείωσε ο προκαθήμενος της ελλαδικής εκκλησίας και κατέληξε:
"Χρειάζεται επειγόντως να δείξουμε όλοι αλληλεγγύη, ανθρωπιά, αγάπη και ευαισθησία και είναι ζωτικής σημασίας να στηριχθούν με κάθε τρόπο η περίθαλψη, η μόρφωση και η επιβίωση των Ελλήνων". 

Η πρόταση του αρχιεπισκόπου έχει προκαλέσει αίσθηση, ωστόσο δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά περισσότερα για το πρακτικό μέρος της διαδικασίας.

Nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)