Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

PSI Σαμαρά: Νέα χασούρα 20%

PSI Σαμαρά: Νέα χασούρα 20%Και… κλάμα οι τραπεζίτες.  
Όχι στα ταμεία, στα επιμελητήρια, στα πανεπιστήμια και στα νοσοκομεία, ακόμα δεν κατάλαβαν τι σημαίνει η νέα επαναγορά ομολόγων. Σημαίνει νέο «κούρεμα» 20% στα ομόλογα τους!  
 
Γράφει: 
Δηλαδή, νέο… βρωμόχερο στην περιουσία τους! Οι τραπεζίτες, όπως και το ταμπλό, αυτό το γνωρίζουν, ήδη. Άλλωστε αυτό προσπαθούσαν όλο το προηγούμενο διάστημα να αποφύγουν. Επιδίωκαν, εν όψει της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, η αποτίμηση των ομολόγων τους να γίνει στην ονομαστική αξία τους, την κουρεμένη αξία (53%) από το «PSI Βενιζέλου», και η ανταλλαγή των τίτλων να γίνει με ομόλογα του EFSF. Δεν τους πέρασε, όμως. Αυτό, που συμφωνήθηκε στο Eurogroup, προβλέπει μέσω της επαναγοράς νέο «κούρεμα» στα χαρτοφυλάκια ομολόγων κατά 20%. Δηλαδή, η αποτίμηση των σημερινών ομολόγων θα γίνει στο 33% εν όψει της ανακεφαλαιοποίησης.   
PSI Σαμαρά και νέα χασούρα για τα ελληνικά συμφέροντα 20%.

 http://fmvoice.eu/

(Εστἀλη από τον κύριο Γεώργιο Δ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)