Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΧΥΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ "Corpus Christi" (Το σώμα του Χριστού) - 25/10/12

Ένταση επικράτησε έξω από το θέατρο «Χυτήριο» χθες (25/10), με την παρέμβαση των ΜΑΤ όπου πριν την παράσταση είχαν συγκεντρωθεί αρκετοί εκατοντάδες διαδηλωτές, για να διαμαρτυρηθούν για την βλάστημη παράσταση «Corpus Christi» που στα Λατινικά σημαίνει "το σώμα του Χριστού". 


Το θέατρο είχαν περικυκλώσει ισχυρές δυνάμεις των  ΜΑΤ - με τρεις κλούβες έξω από την είσοδο του θεάτρου.


Οι διαδηλωτές απωθήθηκαν από τα ΜΑΤ που έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών προκειμένου να τους μετακινήσουν μερικά μέτρα πιο κάτω, μετά τις γραμμές του τραίνου στην Ιερά Οδό. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι διαδηλωτές δεν δημιούργησαν κανένα επεισόδιο και είχαν παρευρεθεί ειρηνικά για να διαμαρτυρηθούν για το βλάσφημο θεατρικό έργο. Αναπνευστικά προβλήματα δημιουργήθηκαν σε ηλικιωμένους από την εισπνοή των χημικών, επίσης υπήρχαν μικρο τραυματισμοί από την χρήση γκλοπ. Ακολουθούν φωτογραφίες από την διαδήλωση και βίντεο θα αναρτηθεί αργότερα.













Το θεατρικό έργο Corpus Christi του Τέρενς ΜακΝάλι, που παρουσιάζεται από τον σκηνοθέτη Λαέρτη Βασιλείου και την ομάδα ARTISAN στο Θέατρο Χυτήριο, Ιερά Οδός 44 στο Γκάζι, επανεξετάζει και αναδημιουργεί την ιστορία του Ιησού και των δώδεκα μαθητών του.

Η παράσταση παρουσιάζει τον Ιησού ως ηγέτη και τον Ιούδα να νιώθει ερωτική έλξη για εκείνον, ενώ ξετυλίγεται η ιστορία δεκατριών νέων, από την εφηβεία στην ενηλικίωση και η δοκιμασία της σχέσης τους. Παρακολουθούμε τον Ιησού από τη γέννησή του, σε ένα μοτέλ στην Εθνική Οδό, τις σχολικές του περιπέτειες έως τη Σταύρωση. Τα πρόσωπα προσγειώνονται στο σήμερα παρουσιάζοντας την ιστορία δεκατριών νέων, οι σχέσεις των οποίων δοκιμάζονται από τον έρωτα, την αγάπη, την καριέρα, την προδοσία.

Οι συντελεστές του έργου έχουν βρεθεί αντιμέτωποι και με προσφυγές στη Δικαιοσύνη καθώς ιερωμένοι και λαϊκοί καταθέτουν ασφαλιστικά μέτρα χαρακτηρίζοντας την παράσταση του Λαέρτη Βασιλείου «προσβλητική». Το δικαστήριο πάντως έχει απορρίψει το αίτημα να μην ανέβει η παράσταση.

ΠΗΓΗ: http://eleftheroiellines.blogspot.com/2012/10/251012-corpus-christi.html

(Αναθεώρηση από ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 26/10 13:10)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)