Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

ΤΟ ΓΕΛΟΙΟΝ ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΣ;;;;;;

Της Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη                                                   23.10.2012


Ενόσω η Ελλάδα ψυχορραγεί, οι κυβερνητικοί μας,  με  ύφος σχεδόν θριαμβευτικό αναγγέλλουν  στον  οικονομικά εξαθλιωμένο ελληνικό λαό:

1.     Ότι η….. «πρόοδος» (είναι, ακριβώς, η λέξη που χρησιμοποιήθηκε)  που έλαβε χώρα στην Ελλάδα αναγνωρίζεται από τους εταίρους μας, και ακόμη
2.     Ότι σε νέο διεθνή κατάλογο μέτρησης της ανταγωνιστικότητας των επί μέρους εθνικών οικονομιών, η Ελλάδα από την 100η θέση ανέβηκε στην 78ηΔήλαδή, τα μέτρα απέδωσαν και γίναμε πιο ανταγωνιστικοί!!!!

Και, προφανώς,  τα παραπάνω είναι λόγοι για  να πανηγυρίζουμε…..

Δυο λόγια, σχετικά, με τις από πολλές πλευρές όχι, μόνο, θλιβερές αλλά ας μου επιτραπεί ο βαρύς χαρακτηρισμός και απαράδεκτες αυτές δηλώσεις:

1.      Περί «προόδου». Πως, αλήθεια, είναι νοητό Έλληνας πολιτικός, που διαμένει στην Ελλάδα,  να χαρακτηρίζει ως «πρόοδο» την εμφανέστατη πια τριτοκοσμοποίηση της Ελλάδας; Τις καθημερινές αυτοκτονίες, την απροσμέτρητη φτώχεια και απελπισία, τη δραματική πτώση του ΑΕΠ, τουλάχιστον κατά 25%, την ανεργία που καλπάζει προς το 30%, μια άγρια ύφεση που διαχρονικά γιγαντώνεται για 5η χρονιά, παρά τους εξορκισμούς ότι δήθεν κάποιοι βλέπουν να χαράζει,  αλλά, ΝΑΙ, και τη συνεχή αύξηση του χρέους, αλλά ΝΑΙ, και παρ’ όλες τις απάνθρωπες θυσίες σε μειώσεις  δαπανών  και σε αύξηση φόρων,   και τη μείωση των κρατικών εσόδων; ( όπως ήταν αναμενόμενο, άλλωστε, από την πρώτη στιγμή αποδοχής, εφαρμογής και συνέχισης του παρανοϊκού  αυτού σχεδίου εξόντωσής μας, για όποιους γνώριζαν στοιχειωδώς τις σχετικές ελαστικότητες της ελληνικής οικονομίας). Που, λοιπόν, ακριβώς  ο Πρωθυπουργός μας βλέπει την «ΠΡΟΟΔΟ»;;; Η αλήθεια είναι, δυστυχώς,  ότι καταποντιζόμαστε και ότι, αν έτσι συνεχίσουμε, η καταστροφή της κοινωνίας, της οικονομίας,  της παιδείας, της υγείας θα είναι μη αντιστρέψιμη.
2.     Περί «αύξησης της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας». Το ανήγγειλε ο κ Χατζηδάκης. Προφανώς, η «άνοδός» μας αυτή (δεν μπόρεσα να βρω την εξέλιξη στο Ιντερνετ) αναφέρεται στη βελτίωση του εμπορικού μας ισοζυγίου…..η οποία είναι γεγονός, αλλά φυσικά δεν οφείλεται σε «άνοδο της ανταγωνιστικότητας» της  οικονομίας  μας που αργοπεθαίνει, αλλά απλώς στη δραματική μείωση των εισαγωγών, εξαιτίας ελαχιστοποίησης των εισοδημάτων και της ζήτησης. Δηλαδή, σε δραματικές και όχι θριαμβευτικές εξελίξεις.

Και τη στιγμή που γράφονται αυτές οι σειρές, συνεχίζονται οι συζητήσεις της τριτοκομματικής μας Κυβέρνησης, για την εξεύρεση  τρόπων με τους οποίους θα επιτύχουμε μεγιστοποίηση εξαθλίωσης, ανεργίας, αυτοκτονιών, φτωχοποίησης των εργαζομένων στη χώρα μας, διότι η ΤΡΟΙΚΑ δεν ικανοποιείται με  τα όσα της προσφέρουμε και απαιτεί και άλλο αίμα….. Και ο υπουργός μας των Οικονομικών εξακολουθεί να απειλεί και, προφανώς, να εκβιάζει για λύση που θα ικανοποιήσει την Τρόικα, γιατί αλλοιώς….  «θα πεινάσουμε, αν δεν πάρουμε τη δόση»….παρότι είναι  κοινό μυστικό ότι αυτή προορίζεται για τις τράπεζες.!!!!! (Να σημειωθεί ότι η Τρόικα δεν είναι πια Τρόικα, μια που το ΔΝΤ έχει, ουσιαστικά, αποστασιοποιηθεί από τη συνέχιση της παράνοιας στην Ελλάδα).

Και, όσο κι αν φαίνεται τραγικά παρανοϊκό, απόλυτα αδιανόητο και αυτόχρημα δραματικό,   οι συζητήσεις αυτές για την περαιτέρω εξαθλίωσή μας  συνεχίζονται απτόητες,  την ίδια ώρα που στα πρωτοσέλιδα των μεγάλων ξένων εφημερίδων αναγγέλλεται  (με βάση πρόσφατη έκθεση του ΔΝΤ-τμήμα δηλαδή της Τρόικας) ότι: «Σε πείσμα της έντονης λιτότητας το χρέος της ΕΕ διογκώνεται», ενώ  παράλληλα οι οικονομίες, στις οποίες εφαρμόζεται πρόγραμμα Τρόικας,   συρρικνώνονται,  εξαιτίας της ύφεσης. Ταυτόχρονα, γνωστότατοι διεθνώς οικονομολόγοι, στα ίδια αυτά πρωτοσέλιδα,   δηλώνουν σε τόνους δραματικούς ότι «χωρίς αλλαγή πολιτικής η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να πληρώσει το χρέος της».

Θα μπορέσουμε, έστω και το ύστατο δευτερόλεπτο, να συνέλθουμε και να αντιδράσουμε με, στοιχειωδώς,  ορθολογικό τρόπο, ώστε να διασώσουμε ότι ακόμη δεν έχει εντελώς καταστραφεί;;;;

Εστάλη από την κυρία Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)