Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Θέλουν τη Θράκη νέο Κόσοβο;

Οι κινήσεις του προξενείου για τον πλήρη εκτουρκισμό μουσουλμάνων, πομάκων και ρομά
«Η Θράκη κινδυνεύει να γίνει το “ελληνικό Κόσοβο”», λένε πολλοί. Οι λόγοι προφανείς, όπως υποστηρίζουν. Κι αυτό διότι, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Realnews» οι μουσουλμάνοι βουλευτές της Θράκης δηλώνουν «Τούρκοι».
Το θέμα της Θράκης άλλωστε απασχολεί την κυβέρνηση. Δεν είναι τυχαίο, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ότι ο Ταγίπ Ερντογάν μίλησε ανοικτά για τους «Τούρκους» της Θράκης και ο πρέσβης στην Αθήνα έθεσε το ζήτημα των «δικαιωμάτων» τους στη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Εκτενή αναφορά στο θέμα της Θράκης έκανε και ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος, στην ενημέρωση που έκανε στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της κυριακάτικης εφημερίδας, η Τουρκία είναι γνωστό εδώ και χρόνια ότι κυριολεκτικά «αλωνίζει» στη Θράκη.

Το προξενείο της Κομοτηνής αποτελεί το «κέντρο επιχειρήσεων» για τον πλήρη εκτουρκισμό όχι μόνο της μουσουλμανικής μειονότητας, αλλά και των πομάκων και των ρομά. Ο προϋπολογισμός του προξενείου είναι 16 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Πληροφορίες που έχουν δημοσιευτεί και ποτέ δεν διαψεύστηκαν αναφέρουν ότι το προξενείο μισθοδοτεί ανθρώπους που έχουν αναλάβει να μεταφέρουν το μήνυμα ότι «μουσουλμάνος σημαίνει Τούρκος» και φυσικά πριμοδοτεί με κάθε τρόπο τους υποψήφιους «Τούρκους» βουλευτές, τους οποίους εκλέγει.

«Για να εκλεγείς, αρκεί να περάσεις την πόρτα του προξενείου. Να κάτσεις για πέντε λεπτά, ίσα ίσα να σε δουν. Η εκλογή σου είναι, έτσι, εξασφαλισμένη», λέει ο Παναγιώτης Σγουρίδης, για πολλά χρόνια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της «Realnews», Τούρκοι υπουργοί περιφέρονται στη Θράκη όλο και πιο συχνά, κάνουν ομιλίες, στις οποίες μιλούν για τη «μητέρα πατρίδα Τουρκία», που πάντα σκέφτεται και στηρίζει τα «αδέρφια της».

Ακόμη και ο ηγέτης των Γκρίζων Λύκων έκανε περιοδεία στη Θράκη με άδεια του ελληνικού κράτους.

Όπως επισημαίνει ο Π. Σγουρίδης «οι Τούρκοι πλέον δεν κρύβουν αυτό που θέλουν να πετύχουν. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να πετύχουν τον σκοπό τους. Κι αυτός είναι να δημιουργήσουν μια συμπαγή ομάδα πληθυσμού που θα δηλώσουν υποχρεωτικά “Τούρκοι”».

Εκτός από όλα αυτά, όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, χρόνια τώρα, Τούρκοι επιχειρηματίες εμφανίζονται πρόθυμοι να έρθουν να επενδύσουν στη Θράκη , όπου τα ημερομίσθια και γενικά τα έξοδα μιας επιχείρησης είναι σαφώς υψηλότερα απ’ ότι στην Τουρκία. Κατόρθωσαν επιπλέον να ανοίξουν και δική της τράπεζα, τη Ζιράτ, η οποία δανείζει με εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια ακόμη κι Έλληνες, εάν το ζητήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)