Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Ενεργειακό : Η λεγόμενη “απελευθέρωση του λιγνίτη” και η αλέπου στο πηγάδι


Συνέδριο για ενεργειακά θέματα 9-10/7
Γράφει ο Νίκος Στεφανής (M.Sc, ειδικός στα ενεργειακά θέματα)
Αναφορικά με την λεγόμενη” απελευθέρωση του λιγνίτη” τώρα που τo…. εξαντλήσατε σκόπιμα και πρόωρα  πάντως συνειδητά και όχι το …. ξεπούλημα υπεραξίας δις του πάγιου εξοπλισμού μας που πρόκειται να πάει για παλιοσίδερα  ατια ατια στου Γερμανούς προφανώς σας θυμίζω το άρθρο μου από το 2005  Προσωπικά το έγραψα μόνο εγώ το θυμάμαι και ο εγγονός μου   .. πάντως στα αρχεία έχει μπει για τα καλά.. Καλημέρα  

Και ένα quiz—-τι ψάχνει η αλεπού στο πηγάδι ;;; και εννοώ το Γερμανικό  Ίδρυμα Friedrich Ebert Stiftung στην Πτολεμαΐδα 
Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων Ελλάδας –Μετάβαση: Η ώρα μετά την εξάντληση το λιγνίτη
Αναρτήθηκε: 02.07.2012
Το Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων Ελλάδος, το Γενικό Προξενείο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη και η Αντιπροσωπεία του Ιδρύματος Friedrich Ebert Stiftung στην Ελλάδα διοργανώνουν στην Πτολεμαΐδα (Ξενοδοχείο Παντελίδης), στις 9-10 Ιουλίου,  συνέδριο με τίτλο: «Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων Ελλάδας –Μετάβαση: Η ώρα μετά την εξάντληση το λιγνίτη».
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων το συνέδριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο της εταιρικής σχέσης Ελλάδας και Γερμανίας και ειδικότερα της πρωτοβουλίας για τη δημιουργία Ελληνογερμανικού Δικτύου Δήμων, Περιφερειών και Πολιτών.
Στόχοι του Συνέδριου είναι:
  1. Η ανταλλαγή καλών πρακτικών και εμπειριών στη βιωσιμότητα της παραγωγής ενέργειας από λιγνίτη και την επέκταση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
  2. Η διερεύνηση των δυνατοτήτων κοινής επιχειρηματικής δράσης, με στόχο τις επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
  3. Η προώθηση  διορατικών ιδεών όσον αφορά αναγκαία νομοθετικά και διοικητικά μέτρα για την επιτάχυνση των επενδύσεων
Το Συνέδριο απευθύνεται σε οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπροσώπους συλλογικών φορέων, εκπροσώπους επιχειρήσεων στο τομέα τις ενέργειας, επενδυτικούς οργανισμούς και τράπεζες, ΑΕΙ, ΤΕΙ και σε όλους τους ενδιαφερόμενους πολίτες. http://www.localit.gr/?p=11221
Ν.Δ.ΣΤΕΦΑΝΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)