Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Επέκταση των εγκαταστάσεων κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του Πειραιά κόστους 268 εκατ. ευρώ.


Ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς ΑΕ (ΟΛΠ), η κρατική εταιρεία που διευθύνει το μεγαλύτερο λιμάνι στην Ελλάδα, ανακοίνωσε ότι παίρνει κονδύλια Ελληνικά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης ώστε να χρηματοδοτήσει με 220 εκατομμύρια ευρώ (268.000.000 δολάρια)  την επέκταση των εγκαταστάσεων  κρουαζιερόπλοιων.
Ο Πειραιάς θα λάβει € 33 εκατομμύρια από τα ελληνικά κρατικά κονδύλια και 187 εκατ. ευρώ από πρόγραμμα περιφερειακής αναπτυξιακής βοήθειας της Ε.Ε. ώστε να επεκτείνουν την κατασκευή του προβλήτα του λιμανιού κρουαζιερόπλοιων, αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2013, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του ΟΛΠ.
 Η επέκταση θα επιτρέψει στον Πειραιά τον εκσυγχρονισμό του και να γίνει ένα κομβικό σημείο για μεγάλα κρουαζιερόπλοια στην Ελλάδα, που θα ωφελήσει όλα τα λιμάνια κρουαζιέρας στη χώρα,  ανέφερε σε δήλωση ο Διευθύνων Σύμβουλος Γιώργος Ανωμερίτης.
Νέα γενιά κρουαζιερόπλοιων δεν είναι σήμερα σε θέση να καταπλεύσουν στο κεντρικό λιμένα του Πειραιά, λόγω του μεγέθους τους. Η επέκταση θα επιτρέψει στον Πειραιά, όπου χειρίζεται επίσης χύδην φορτία, εμπορευματοκιβωτία, δεξαμενόπλοια και επιβατηγά πλοία, να καταστεί το μεγαλύτερο  λιμάνι κρουαζιερόπλοιων της Μεσογείου, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
 Ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς κατέχει το 51 τοις εκατό και ανήκει στο ελληνικό κράτος καθώς και το άλλο 23,1 τοις εκατό κατέχει έμμεσα μέσω του Ελληνικού Ταμείου Ανάπτυξης κρατικής περιουσίας, που είναι υπεύθυνο για τις πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων του κράτους.
 Το λιμάνι του Πειραιά είχε συμπεριληφθεί στον κατάλογο των πωλήσεων κρατικής περιουσίας  που έχει προγραμματιστεί για το 2012. Ένας Έλληνας αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ότι το Ελληνικό Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων της δημόσιας περιουσίας θα είναι σε θέση να ολοκληρώσει δύο πωλήσεις φέτος, καμία όμως για το λιμάνι του Πειραιά.
ΠΗΓΗ: Reuters
Το δελτίο τύπου του ΟΛΠ αναφέρεται σαν: " Ένα μεγάλο έργο του Ο.Λ.Π. σε τροχιά υλοποίησηςστην ηλεκτρονική διεύθυνση : http://www.olp.gr/en/press-releases/496-2012-07-17-11-02-57

Σύμφωνα με την ανακοίνωση: 
Η κύρια αιτιολογία για την κατασκευή του μεγάλου έργου αυτού βρίσκεται: 
 (α) στο βασικό ρόλο που έχει το λιμάνι του Πειραιά στη στήριξη της κρουαζιέρας μέσω της πλήρους παροχής υπηρεσιών (νερό, καύσιμα, τροφοεφόδια, επισκευές, παραλαβή λυμάτων κλπ.), υπηρεσίες που δεν παρέχουν τα άλλα λιμάνια κρουαζιέρας και
(β) λόγω του μεγέθους των νέας γενιάς κρουαζιερόπλοιων, τα οποία λόγω του μήκους τους δεν μπορούν να ελλιμενισθούν στις υπάρχουσες θέσεις του Κεντρικού Λιμένα.
       Με τη λειτουργία και των νέων θέσεων ελλιμενισμού, ο Πειραιάς καθίσταται το μεγαλύτερο λιμάνι κρουαζιέρας της Μεσογείου, προσδίδοντας επισκεψιμότητα και νέες θέσεις εργασίας καθόλη τη διάρκεια του έτους.
      Ήδη μέχρι το τέλος του 2012 θα παραδοθούν δύο νέες θέσεις ελλιμενισμού κρουαζιερόπλοιων στην Ακτή Μιαούλη, οι οποίες επίσης χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ Αττικής, καθώς και δύο σύγχρονοι Σταθμοί Υποδοχής Επιβατών 9.500 τ.μ.



Σχόλιο ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:
Τώρα εμείς αναρωτιόμαστε: λεφτά υπάρχουν ή κινδυνεύουν να μείνουμε απλήρωτοι από μισθούς και συντάξεις; Και τα 33 εκατομμύρια ευρώ που θα δοθούν από τα Ελληνικά κρατικά κονδύλια, μήπως θα ήταν καλύτερα να δοθούν στα νοσοκομεία και στα πανεπιστήμια τα οποία κλείνουν το ένα μετά το άλλο. Θα μας πείτε ότι θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και τα χρήματα αυτά πάνε για ανάπτυξη, ναι αλλά το λιμάνι έχει προγραμματισθεί να αποκρατικοποιηθεί, οπότε το όφελος θα είναι στον αγοραστή και όχι στην χώρα μας και στον Ελληνικό λαό. Θα τους φτιάξουμε ένα όμορφο λιμάνι με το αίμα του Έλληνα φορολογούμενου και θα το αγοράσουν στην πιο εξευτελιστική τιμή της αγοράς γιατί όποιος πουλάει σε κατάσταση πτώχευσης δεν έχει περιθώριο να διαπραγματευθεί. 
Επίσης αναρωτιόμαστε μήπως αυτή η κρίση είναι μόνο για τον λαό ώστε να τον γυρίσουν 70 χρόνια πίσω και να θυμηθούμε την κατοχή και την πείνα, ενώ οι φίλοι μας οι Ευρωπαίοι/Αμερικάνοι θα απολαμβάνουν τις κρουαζιέρες τους στην χώρα μας;
Το επίπεδο μας δεν μας επιτρέπει να μιλήσουμε άσκημα για τους κυβερνώντες αυτής της χώρας, μια που ο λαός αυτούς ψήφισε και σεβόμαστε την επιλογή του. Παρόλα αυτά θα πούμε ότι η αντιπολίτευση αν δεν μιλήσει στην Βουλή για όλα όσα ανησυχούν τον λαό σημαίνει ότι είναι συνένοχοι και κάνουν τα στραβά μάτια με την υποκρισία τους. Ας αναλάβουν πια την ευθύνη τους όλα τα πολιτικά πρόσωπα και έτσι "θα ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι".   


ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
http://eleftheroiellines.blogspot.gr/

(Αναθεώρηση 31/07 13:55 από ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)