Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Πληρώνουμε το Μεταναστευτικό «Μνημόνιο» ελεύθερης εισόδου των παράνομων μεταναστών στη Χώρα.


Δείτε και το βίντεο
Κοινή επίσκεψη των συνδικαλιστικών φορέων στον ακριτικό Έβρο για τα  προβλήματα της λαθρομετανάστευσης και των υπηρεσιών του   -    7/9-6-2012 .
Πληρώνουμε το Μεταναστευτικό  «Μνημόνιο» ελεύθερης εισόδου των παράνομων μεταναστών στη Χώρα.
Η δραστηριοποίηση των Συνδικαλιστικών μας οργάνων ΠΟΣΥΦΥ-ΣΕΦΕΑΑ μας υπαγόρευσαν την ανάγκη πραγματοποίησης κοινής επίσκεψης στον τόπο και στις υπηρεσίες που καλούνται να διαχειριστούν τα καραβάνια μεταναστών που εισέρχονται στη χώρα μας και πλήττουν κοινωνικά και οικονομικά,  κυρίως την Αττική, αλλά και τις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας.
Αποτελεί χρέος μας να σταθούμε κοντά, στους πραγματικά δοκιμαζόμενους συναδέλφους μας των ακριτικών περιοχών, αλλά και να μεταφέρουμε διαπιστώσεις – αλήθειες, που χρόνια τώρα τεχνηέντως αποκρύπτονται από τους πολίτες της χώρας μας, εξυπηρετώντας να περισώσουν μια μεταναστευτική πολιτική που είναι πραγματικά ανύπαρκτη!!
Δυστυχώς, η αποτροπή παράνομης εισόδου μεταναστών στη χώρα μας αποτελεί μύθο με πρωταγωνιστές όλους τους πολιτικούς και όλες τις πολιτικές που ουσιαστικά εξυπηρετούν την είσοδο τους στη χώρα μας, εξυπηρετώντας παράλληλα  την αποτροπή τους να μετακινηθούν σε χώρες ελίτ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χώρες που θέλουν την Ελλάδα μοναδικό τόπο εναπόθεσης ολόκληρου του μεταναστευτικού ρεύματος.
Σοκ προκάλεσε σε όλους του παρευρισκόμενους η απάντηση- ομολογία  του Αστυνομικού Διευθυντή Ορεστιάδας στο ερώτημα «αν χίλιοι μετανάστες προτίθενται να μπουν στη χώρα μας, πόσοι από αυτούς θα το κατάφερναν;» η απάντηση ήταν «και οι χίλιοι». Φυσικά η ευθύνη δεν βαρύνει την Αστυνομική τακτική και πρακτική αλλά την ανυπαρξία πολιτικής, που καθιστά την αστυνομία διαχειριστή του προβλήματος και ουσιαστικά υπηρέτη των μεταναστών.
Η αμέσως επόμενη και επίσης θλιβερή διαπίστωση, προέκυψε από τις εργασιακές συνθήκες που καλούνται οι υπηρετούντες στις ακριτικές υπηρεσίες συνάδελφοι να εκτελέσουν το δύσκολο έργο τους και τα μέσα τα οποία τους διαθέτει η πολιτεία για να τους διευκολύνει σ΄αυτό. Πραγματικά βασιλεύει ένας εργασιακός μεσαίωνας που καλεί τρεις και τέσσερεις αστυνομικούς να διαχειριστούν κέντρα κράτησης με διακόσιους και τριακόσιους κρατουμένους.
Οι εξεγέρσεις αποτελούν καθημερινό φαινόμενο τοποθετώντας στους εκεί αστυνομικούς   την «δαμόκλειο σπάθη» του κινδύνου για την σωματική τους ακεραιότητα αλλά και ακόμα και για την ίδια τους τη ζωή.
Οι εγκαταστάσεις σε πολλές περιπτώσεις και η προχειρότητά τους  «προκαλούν»  τους κρατούμενους σε απόδρασή, έχοντας πολλές φορές καταφέρει να αποδράσουν και να τοποθετήσουν τους υπηρετούντες εκεί, ενώπιον των ποινικών και πειθαρχικών οργάνων με όσες συνέπειες συνεπάγεται αυτό.
Μελέτες επί μελετών, προγράμματα επί προγραμμάτων, δήθεν χορήγηση ευρωπαϊκών κονδυλίων και οι υπηρεσίες εξυπηρετούνται με οχήματα σάπια και επικίνδυνα. Πώς να μην καταγγείλουμε τα “facelift” των Υπηρεσιών Συνοριακής Φύλαξης που διενεργούνται με χρήματα του Ταμείου εξωτερικών συνόρων και κατασκευάζονται περιφράξεις και φράχτες ύψους 5 και 6  μέτρων στον μπροστινό προαύλιο χώρο τους , αλλά στο πίσω και σε αυτό των κρατητηρίων μόνον 2  μέτρων;;
Τελικά, ο Έβρος, η Αττική, η Ελλάδα ολόκληρη δεν πλήττεται από τους μετανάστες των φτωχών χωρών του πλανήτη, πλήττεται και καταστρέφεται καθημερινά από τις συνέπειες ενός εθνικού εγκλήματος με πρωταγωνιστές τους υπεύθυνους να κρύβονται πίσω από πολλά «θα» αδυνατώντας να λάβουν τις αποφάσεις που όλη η Κοινωνία απαιτεί.
Ο Πρόεδρος  Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α                                                 Ο Πρόεδρος Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ.
Ντούμας Βασίλειος                                                              Χαρέλας Παναγιώτης
πηγή http://www.posyfy.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=251:metanasteytiko-mnhmonio&catid=97:2011-10-24-08-58-44&Itemid=254
Δείτε τι έλεγε η Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Εύρου  τον Οκτώβριο :
” … απολύτως επιτυχημένη η διαφημιστική καμπάνια που έχει μετατρέψει την χώρα σε νούμερο ένα προορισμό για όλους τους μετανάστες της Ασίας και της Αφρικής Την μια ημέρα είσαι λαθρομετανάστης και την επομένη είσαι με άδεια παραμονής  ενός μήνα(που ανανεώνεται επ’ άπειρο) έχεις δικαιώματα , αλληλέγγυους και καμία υποχρέωση”
Δείτε το βίντεο αλλά μην ξεχνάτε την αρχή του κακού:
Σύμφωνα με το μεταναστευτικό νόμο το οποίο μπήκε σε εφαρμογή το Μάρτιο του 2010 :
- ελληνική υπηκοότητα (citizenship) μπορεί να πάρει ο αλλοδαπός έστω και αν δεν μιλάει ελληνικά
- ελληνική ιθαγένεια (nationality), μπορούν να πάρουν παιδιά αλλοδαπών, τα οποία γεννήθηκαν στο εξωτερικό (!),
- ελληνική ιθαγένεια (nationality), παίρνουν αυτόματα όλα τα παιδιά των αλλοδαπών που γεννιόνται σε Ελληνικό έδαφος, δηλαδή και των λαθρομεταναστών και μπορούν έτσι να νομιμοποιήσουν και τους συγγενείς τους πρώτου βαθμού.
ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ: η μεταναστευτική πολιτική αποτελεί αντικείμενο της προσφυγής στην Χάγη. Υπογράψτε το σχετικό αίτημα για να τιμωρηθούν επιτέλους οι υπεύθυνοι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)