Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Ρωσική στήριξη στη Συρία


«Ούτε ηθελημένη ούτε πρόκληση η κατάρριψη του τουρκικού αεροσκάφους»

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών έκρινε σήμερα με επίσημη ανακοίνωση ότι η καταστροφή μαχητικού αεροσκάφους της Τουρκίας από τη Συρία, παραδοσιακό σύμμαχο της Μόσχας, δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ούτε «πρόκληση», ούτε «ηθελημένη ενέργεια». «Εκτιμούμε ότι, είναι σπουδαίο αυτό το περιστατικό να μην θεωρηθεί πρόκληση, ηθελημένη ενέργεια, και να μην οδηγήσει επίσης την κατάσταση σε αποσταθεροποίηση».

«Η κλιμάκωση της πολιτικής προπαγάνδας, ακόμα και σε διεθνές επίπεδο, είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνη την ώρα, μάλιστα, που καταβάλλονται προσπάθειες να κινητοποιηθούν οι εξωτερικοί παράγοντες με σκοπό να επιτύχει το ειρηνευτικό σχέδιο του μεσολαβητή του ΟΗΕ, Κόφι 'Αναν», τονίζεται στην ίδια επίσημη ανακοίνωση.

«Άλλη μια φορά καλούμε όλα τα μέρη, σε αυτήν τη γεωγραφική περιοχή και στο εξωτερικό, να δράσουν αποκλειστικά προς το συμφέρον» του σχεδίου 'Αναν «απέχοντας από τη λήψη μέτρων εκτός αυτού του πλαισίου», υπογραμμίζεται εξάλλου.

Η επίσημη ρωσική ανακοίνωση δημοσιοποιήθηκε αμέσως μόλις έγινε γνωστό από τον ρώσο πρεσβευτή στον ΟΗΕ Βιτάλι Τσούρκιν ότι, ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ, πρόκειται την 30η Ιουνίου να συμμετάσχει σε διεθνή σύνοδο του ΟΗΕ για τη συριακή κρίση, που θα φιλοξενηθεί στη Γενεύη.

Ο ΟΗΕ εκτιμά ότι αφότου, προ 15μήνου, ξέσπασε η πολιτική κρίση στη Συρία, «περισσότεροι από 15 χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει βίαια τη ζωή τους».

Τη Δευτέρα, το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο 'Ria Novosti' μετέδωσε ότι το τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος «για λογαριασμό του ΝΑΤΟ έκανε τεστ για τη συριακή αεράμυνα και η καταστροφή του αεροσκάφους κατέδειξε την αποτελεσματικότητα που έχουν τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα», που η Δαμασκός χρησιμοποιεί.
ΠΗΓΗ:http://www.newsbeast.gr/world/arthro/374629/rosiki-stirixi-sti-suria/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)