Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Ταξιδέψτε διαδικτυακά με τη Google


Νέα υπηρεσία προσφέρει τη δυνατότητα για online «photo tours»

Οι καλοκαιρινές διακοπές αποτελούν συνήθως το πρώτο θύμα σε περιόδους οικονομικής δυσχέρειας, αλλά η Google προσφέρει τώρα ένα μοναδικό τρόπο να περιηγηθείτε στα ομορφότερα μέρη του κόσμου, χωρίς να κουνηθείτε από τον υπολογιστή σας.

Ο γίγαντας της αναζήτησης προσφέρει περισσότερα από 15.000 δωρεάν «photo tours», τα οποία δημιουργούν ένα εντυπωσιακό 3D σκηνικό, από τις φωτογραφίες τουριστών που έχουν ανεβεί στην διαδικτυακή υπηρεσία ανταλλαγής φωτογραφιών της Google, Picasa.

Με λίγα λόγια (και λίγα κλικ), μπορείτε να περιηγηθείτε στη Φοντάνα ντι Τρέβι της Ρώμης, στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου της Βενετίας, στο Εθνικό Πάρκο Γιοσέμιτι των ΗΠΑ και άλλα πολλά.

«Τα νέα «photo tours» από την Google είναι προσβάσιμα μέσω της υπηρεσίας Google Maps. Προσφέρουμε στους χρήστες τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν ένα διαδικτυακό ταξίδι και να απολαύσουν τοπία, τα οποία ίσως δεν έχουν ποτέ τη δυνατότητα να επισκεφθούν», δήλωσε η εταιρία στο επίσημο blog των Google Maps.

«Όταν βρίσκεστε στο Google Maps και ψάχνετε μια τοποθεσία, για παράδειγμα τη Φοντάνα ντι Τρέβι, τα αποτελέσματα στον αριστερό πίνακα θα σας υποδείξουν εάν υπάρχει διαθέσιμη photo tour για το συγκεκριμένο μέρος. Πατήστε είτε τη μικρογραφία της εικόνας είτε το link για να ξεκινήσει η περιοδεία», συνεχίζει.

Να σημειώσουμε ότι η νέα υπηρεσία λειτουργεί μονάχα με τους περιηγητές Firefox, Chrome και Safari.


Σχόλιο ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:
μια που η οικονομική κρίση δείχνει τα λυσσασμένα δόντια της στον Ελληνικό λαό, η Google πάντα πρωτοπόρα βρίσκει εναλλακτικούς τρόπους διακοπών με κόστος την σύνδεση διαδικτύου. Θυμόμαστε αυτά τα υπέροχα χρόνια που δεν πήγαινε ο Έλληνας διακοπές λόγω φτώχειας, αλλά στις γειτονιές υπήρχε η ανθρωπιά και όχι η σημερινή αποξένωση. Το ΠΑΣΟΚ μέσα σε τρία χρόνια κατάφερε να φτιάξει την μηχανή του χρόνου και να μας γυρίσει τουλάχιστον 50 χρόνια πίσω ώστε να βιώσουμε και εμείς όσα έζησαν οι γονείς μας και οι παππούδες μας. Ψηφίστε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για να συνεχίσουμε το ταξίδι στο παρελθόν, σε αλλά τρία χρόνια θα συναντήσουμε την βιομηχανική επανάσταση και αν ζούμε ακόμα στα επόμενα τρία χρόνια θα συναντήσουμε την εποχή του Θαλή ο Μιλίσιου που ανακάλυψε τον ηλεκτρισμό, δεν θέλουμε να σκεφτούμε για τα επόμενα τρία χρόνια τι θα συμβεί.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)