Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Θέλουν να φύγουν και δεν μπορούν...


Κολλούν στη γραφειοκρατία οι μετανάστες που θέλουν να γυρίσουν στην πατρίδα

Σε εθελούσια έξοδο από την Ελλάδα προχωρούν χιλιάδες παράνομοι μετανάστες ως απόρροια της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα.

Μόνο τον τελευταίο μήνα οι αιτήσεις των αλλοδαπών που επιθυμούν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους αυξήθηκαν κατά 50% σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης. Τα «γρανάζια» της γραφειοκρατίας όμως, κρατούν περισσότερους από 5.000 παράνομους μετανάστες εγκλωβισμένους σε λίστες αναμονής που φτάνουν έως και τους πέντε μήνες.

Όπως αναφέρει η Real News, μεγάλος αριθμός αλλοδαπών που θέλουν να επιστρέψουν στη χώρα τους είναι Αφγανοί. Το Αφγανιστάν όμως δεν έχει στην Ελλάδα ούτε πρεσβεία, ούτε προξενείο, με αποτέλεσμα να καθυστερούν σημαντικά οι διαδικασίες.


Σχόλιο ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:
την στιγμή που ετοιμάζουν τους χώρους υποδοχής για τους λαθρομετανάστες ξοδεύοντας χιλιάδες ευρώ και που τα περισσότερα είναι από την τσέπη του Ελληνικού λαού, ο κρατικός μηχανισμός αδυνατεί να οδηγήσει στην πατρίδα τους όσους θέλουν να επιστρέψουν. Ακούγεται παράλογο να οργανώνουν τα στρατόπεδα (φυλακές) λαθρομεταναστών, να συγκρούονται με τους κατοίκους και να μην φροντίσουν να τους στείλουν στα σπίτια τους. Δεν πιστεύουμε ότι είναι άσχετοι αλλά όλα αυτά κρύβουν πολλά συμφέροντα εκμετάλλευσης των λαθρομεταναστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)