Σάββατο 28 Απριλίου 2012

«Πετάχτηκαν» 3 εκατ. πιστωτικές κάρτες σε 4 χρόνια


Το 33% των καρτών που έχουν λήξει δεν ανανεώνονται

Εν έτει 2008 και προ κρίσης, στην ελληνική αγορά κυκλοφορούσαν πάνω από 7 εκατ. πιστωτικές κάρτες. Πλέον, στην αγορά έχουν μείνει κάτι παραπάνω από τις μισές και η καταναλωτική δαπάνη το 2011 μειώθηκε σχεδόν κατά 15%.

Άλλοι καταναλωτές «κόβουν» τις κάρτες μεταφέροντας τα υπόλοιπα τους σε δάνεια, στο πλαίσιο ρύθμισης οφειλών και άλλοι «χτυπάνε» στις λίστες του «Τειρεσία» με τις καθυστερήσεις πληρωμών και οι πιστωτικές τους δεν ανανεώνονται, με αποτέλεσμα μόνο το 2011 να μειωθεί ο αριθμός τους κατά περίπου 15% η κατά περίπου 500.000 τεμάχια.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του ο Ελεύθερος Τύπος, σύμφωνα με στοιχεία των τραπεζών, το 33% των πιστωτικών καρτών που έχουν λήξει δεν επανεκδίδονται, καθώς τα πιστωτικά ιδρύματα κρίνουν ότι ο κάτοχος τους βρίσκεται στο «κόκκινο» της υπερχρέωσης. 

Για την αξιολόγηση του συμβουλεύονται τη «μαύρη» αλλά και τη «λευκή» λίστα του Τειρεσία, παρακολουθώντας την πορεία των χρεών, ένα έχουν διακυμάνσεις στις χρεώσεις, υπέρβαση πιστωτικού ορίου και εάν υπάρχουν καθυστερήσεις στις πληρωμές. 


Σχόλιο ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:
οι πιστωτικές / χρεωστικές κάρτες μας εντάσσουν στην νέα αχρηματη εποχή, στην εποχή που μπορούν να ελέγχουν όλες μας τις δραστηριότητες, τις αγορές μας, τις συνήθειες μας, τα πάντα. Για εμάς το μεγαλύτερο μειονέκτημα της χρήσης τους είναι η διαχείριση τους, οι περισσότεροι έπεσαν στην παγίδα των τραπεζών χωρίς να το καταλάβουν, ξοδεύοντας περισσότερα από όσα μπορούσαν να εισπράττουν υπερχρεώσαν  τις κάρτες τους με συνέπεια να μην μπορούν να αποπληρώσουν το χρωστούμενα τους. Σήμερα τα περισσότερα νοικοκυριά είναι εξαρτώμενα από το τραπεζικό σύστημα χρωστώντας δάνεια ή πιστωτικές κάρτες, γίνονται έρμαια της οικονομικής κρίσης. Το μακροχρόνιο πρόγραμμα τους ήταν να δίνουν δάνεια, πιστωτικές κάρτες ακόμα και σε ανθρώπους που δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα, απέκτησαν τεράστια πελατεία και τώρα ζητάνε να καταργηθούν τα μετρητά, ώστε να μας υποδουλώσουν ολοκληρωτικά. Ας μην ξεχνάμε ότι η οικονομική κρίση είναι η προπαγάνδα της Παγκοσμιοποίησης, μια φούσκα που με την βοήθεια του τραπεζικού συστήματος γίνεται εφαρμόσιμη. Μια λύση αντιμετώπισης της είναι η απαγκίστρωση από κάθε τι που μας εξαρτά όπως το τραπεζικό σύστημα, προτείνουμε τα δίκτυα ανταλλαγών προϊόντων και υπηρεσιών, προτείνουμε οποιαδήποτε εναλλακτική μορφή οικονομίας ώστε να ανεξαρτητοποιηθούμε και να οργανωθούμε καλύτερα. Ο δρόμος είναι δύσκολος, αλλά περισσότερο δύσκολος είναι αυτός που μας επιβάλλουν. Δεν περιμένουμε σε θαύματα, εμείς πρέπει να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο και πιο ελεύθερο αύριο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)