Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

H οικονομική κατάρρευση και η ιδιωτικοποίηση των φυλακών στην Ευρώπη και …. στην χώρα μας …. !


From HEIL GAP ( or mind the GAP )

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε μια Πράσινη Βίβλο τον Ιούνιο .
Σύμφωνα με την Ε. Επιτροπή , η Ελλάδα είναι μία από τις 13 χώρες της ΕΕ
με το υψηλότερο ποσοστό υπερπληθυσμού των φυλάκων (130 τοις εκατό) .
Ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 107 τοις εκατό .
Αυτό είναι καλή είδηση για τον «αναδυόμενο τομέα» της ιδιωτικής ασφάλειας και της βιομηχανίας των φυλακών.

Ο αριθμός των φυλακισμένων στην Ελλάδα , έχει μια σταθερή αύξηση κατά τα τελευταία δώδεκα χρόνια .
Τώρα, με τη χώρα μας κάτω από τη λαβή της εκβιαστικής «χρηματοδότησης» της ΕΕ, (κυρίως της Γερμανίας) , η Ελλάδα θα απελευθερώσει πρόωρα τους μισούς περίπου των φυλακισμένων .
Η απελευθέρωση των φυλακισμένων έρχεται ως αποτέλεσμα του έντονου συνωστισμού των φυλακών ….. καθώς οι κρατούμενοι π.χ. στη φυλακή των Ιωαννίνων κοιμούνται στους διαδρόμους, επειδή τα κελιά είναι γεμάτα ….. (;)
Ακόμη και οι υπάλληλοι των φυλακών αναγνωρίζουν ότι , αν έπρεπε να πάρουν περισσότερα άτομα … αυτά θα έπρεπε να φιλοξενηθούν για ύπνο …. στις τουαλέτες … (;) …. (!)

Παρόλο που πολλοί κρατούμενοι θα αποφυλακιστούν από τις ελληνικές φυλακές λόγω των άθλιων συνθηκών …. η οικονομική κρίση είναι μια καλή είδηση για τις ιδιωτικές εταιρείες που επιδιώκουν …. την κατασκευή , διαχείριση και συντήρηση « κερδοσκοπικών φυλακών ».
Με τη νέα τάξη πραγμάτων , η οποία μέσω των ανδρεικέλων : παπαδημ(ι)ου ΓΑΠα , Αντωνίας Comaneci και καρατζαφυρερ …. υποβαθμίζει καθημερινά και επιβάλει τον εξευτελισμό στην ελληνική κοινωνία …. ή ιδιωτική φυλακή θα μπορούσε να είναι η καλύτερη επιχείρηση στη χώρα μας για τα επόμενα χρόνια.


« Η ελληνική κρίση απλώς θα μπορούσε να σημάνει την ευκαιρία για την ιδιωτική βιομηχανία φυλάκων !»

 

Το παράδοξο στις ελληνικές φυλακές …. μπορεί να διευρυνθεί περαιτέρω ….
Είναι γεγονός …. ότι στη χώρα μας υπάρχουν , τέσσερις νέες υποδομές , που έχουν ήδη κατασκευαστεί , και , είναι έτοιμες να ανοίξουν στη Νιγρίτα, τις Σέρρες, τη Δράμα και τα Χανιά, οι οποίες, ωστόσο , δεν μπορούν να αρχίσουν να λειτουργούν ….. επειδή δεν μπορούν να προσλάβουν προσωπικό ….. (;)
Οι περιορισμούς του προϋπολογισμού δεν επιτρέπουν στο κράτος να ανοίξει τις νέες αυτές υποδομές … και έτσι …. εκείνοι που φυλακίζονται ….. συνεχίζουν να αποστέλλονται στις παλιές φυλακές.

Φυσικά αυτό θα ήταν παράδοξο … «μόνο» …. εάν δεν γνωρίζαμε τις πόρνες που μας κυβερνούν ….
Είναι απλό… τις τέσσερεις αυτές φύλακες …. τις έχουν καπαρώσει σε φίλους τους καπιταλιστές …. Όπως ακριβώς …. θα είχε «τάξει » …και ο « Χθεσινός αλητης σημερινός υπουργός » …. τα 4 αεροπλάνα της ολυμπιακής …. τα οποία φυσικά εν συνεχεία τα ξεπούλησε σε εξευτελιστική τιμή ……

Και για όσους δεν κατάλαβαν ….

Η εταιρία σωφρονισμού της Αμερικής :

Το κέρδος για τη βιομηχανία των φυλακών είναι μια “μοναδική ευκαιρία για επένδυση”.
Η εταιρία σωφρονισμού της Αμερικής (CCA) βρίσκεται πάντα σε επιφυλακή για νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες ….. σε επαφή με τους καταλλήλους αλητες …… χθεσινούς-και σημερινούς ….. http://translate.google.gr/translate?

Η (CCA) είναι ο μεγαλύτερος ιδιωτικός πάροχος στον τομέα των υπηρεσιών κράτησης και σωφρονισμού σε ομοσπονδιακές , και τοπικές κυβερνήσεις.
Η CCA συγχωνεύθηκε με τις Φυλακές Realty Trust (PZN) – με επενδύσεις σε ακίνητα (REIT), που συμβαίνει να είναι μία από τις μεγαλύτερους ιδιοκτήτες φυλακών και κρατητηρίων.

Όμως η CCA δεν είναι η μόνη που λειτουργεί τις ιδιωτικές φυλακές.
Η Serco Group, plc, η Reliance Ασφάλεια και η G4S, GEO για να αναφέρουμε μόνο μερικά από τα ονόματα των εταιρικών φυλακών .
Η Serco Group, plc η οποία επίσης λειτουργεί ιδιωτικές φυλακές , είναι διεθνώς γνωστή για την δράση της κατά των ευάλωτων πληθυσμών.
Μεταξύ των δράσεων της είναι … δημόσιες και ιδιωτικές μεταφορές , έλεγχος της κυκλοφορίας … της αεροπορίας , των στρατιωτικών εγκαταστάσεων και των πυρηνικών όπλων, τα κρατητήρια και οι φυλακές, και ο έλεγχος σε σχολεία.
http://en.wikipedia.org/wiki/Serco_Group

Πολλοί από εκείνους που είναι οπαδοί της ιδέας των ιδιωτικών φυλακών επισημαίνουν την εμπειρία των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου οι ιδιωτικές φυλακές είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση. Αλλά όπου επίσης είναι απογοητευτικό και το γεγονός , σύμφωνα με ένα άρθρο στο The New Yorker («Ο εγκλωβισμός της Αμερικής», από τον Αδάμ Gopnik, 30 Ιανουαρίου 2012) ….. ότι “συνολικά, σήμερα στην Αμερική ….. υπάρχουν περισσότεροι από έξι εκατομμύρια άνθρωποι υπό τον τίτλο …. « σωφρονιστικά εποπτευόμενοι » – περισσότεροι …. από ό, τι υπήρχαν στο Αρχιπέλαγος Γκούλαγκ υπό τον Στάλιν “.

Το περιοδικό OurKingdom.com, ένα online περιοδικό από την Αγγλία, αναφέρει ότι Serco, μαζί με την εταιρεία Reliance Ασφαλείας G4S έχουν μια σύμβαση με την κυβέρνηση για να διαχειριστούν τη στέγαση των αιτούντων άσυλο στη Βρετανία, και την υλοποίηση ιδιωτικών φυλάκων. Η G4S είναι ο μεγαλύτερος ιδιωτικός στρατός ασφάλειας στον κόσμο …. , για παράδειγμα, είναι υπεύθυνη για την «ασφάλεια» στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης, και για τη φύλαξη διπλωματών στο αεροδρόμιο της Καμπούλ και σε ολόκληρο το Αφγανιστάν , την φύλαξη των εγκαταστάσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Νιγηρία …..
Οι δεσμοφύλακες της G4S έχουν περιβόητη φήμη στην Αυστραλία … και υπό προϋποθέσεις …. γίνονται και βάναυσοι δεσμοφύλακες στη Νότια Αφρική !

Η « αγορά » της στέρησης της ελευθερίας , της απελπισίας και ο εγκλεισμός του ανθρώπου …. περιλαμβάνει επίσης και …. διάφορες εταιρείες τροφίμων που τροφοδοτούν τις φυλακές ,… επιχειρήσεις ασφαλείας , επιχειρήσεις συντήρησης ομοειδών εγκαταστάσεων κλπ …..

«Αυτός είναι ο καπιταλισμός φιλαράκια ….. »
« Το Μάρκετινγκ είναι το παν. »
Πουθενά αλλού δεν είναι πιο εμφανές από ….. ό, τι στο κερδοσκοπικό σύστημα των φυλακών …. Όπου συμμετέχουν … πολλές εταιρίες “Διευκόλυνσης των υπηρεσιών” …. που είναι απλώς ένας ακόμη ευφημισμός … για το κέρδος.

 

Οι παρακάτω είναι μόνο μερικές από τις εταιρείες συμφερόντων στην κοινωνία των σωφρονιστικών εταιριών :
Η Sodexho Alliance – Ιδιοκτησία της Marriott Corporation κατέχει το μεγαλύτερο συμβόλαιο τροφίμων στον κόσμο παροχής υπηρεσιών με δραστηριότητες σε περισσότερες από 65 χώρες .
Η εταιρεία αυτή συνεργάζεται στενά με την εταιρία σωφρονισμού της Αμερικής (CCA) για την εξασφάλιση όλων αυτών των συμβάσεων .


Η Sodexho Marriott (Υπηρεσίες ) :
http://translate.google.gr/translate?

ARAMARK – http://www.aramark.com/
Η αμερικανική εταιρία Aramark δείχνει ακριβώς πόσο επικερδής μπορεί να είναι η επιχείρηση στις κερδοσκοπικές φυλακές.
Η Aramark ειδικεύεται στο χώρο του catering και καθαρισμού φυλακών με ετήσιο κύκλο εργασιών 7,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων δολάρια.
Κατά τα τελευταία έξι χρόνια, η εταιρεία έχει 1,6 δισ. δολάρια κέρδη.

 

ΠΩΣ ΟΜΩΣ ΕΙΧΕ ΤΕΤΟΙΑ ΚΕΡΔΗ ;

Η EUCC δια της Aramark , λοιπόν …. αναλαμβάνει ένα κυλικείο φυλακής ….
Οι τιμές …. ανεβαίνουν …. μερικές φορές ακόμη και διπλασιάζονται …..
Οι φυλακισμένοι αναγκάζονται να μαγειρεύουν το πακέτο του γεύματος της φυλακής ή να εργαστούν στην καφετέρια της φυλακής ….. »
( αυτά μάλλον φτάνουν …. )

Οι Εταιρείες τηλεπικοινωνιών, όπως η ΑΤ & Τ, η Sprint και η MCI αλληλοσπαράζονται για τις συμβάσεις αποκλειστικής προμήθειας, δεδομένου ότι η μονοπωλιακή θέση στα σωφρονιστικά ιδρύματα τους επιτρέπει να χρεώνουν τους τροφίμους των φυλακών …. έξι φορές επάνω από το κανονικό συντελεστή για τις υπεραστικές κλήσεις .»

Υπηρεσίες τροφίμων … …. υπηρεσίες εστίασης … υπηρεσίες αναψυχής ,,, υπηρεσίες υποστήριξης, και …. ακόμη …. περισσότερες εταιρείες …. που θα επωφεληθούν από τη νέα ανθρώπινη δυστυχία .
Στην εποχή του φθίνοντος καπιταλισμού …. όλοι συνασπίζονται … για την άνοδο της νέας αλυσίδας « Της Παγκόσμιας Εταιρικής Συμμορίας. »

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσίων Υπαλλήλων Υπηρεσίας, της Αγγλίας και Ουαλίας οι ιδιωτικές φυλακές έχουν φτάσει το 11 τοις εκατό.
Μέχρι το 2014 το ποσοστό αυτό θα μπορούσε να φτάσει τα 25 τοις εκατό . http://translate.google.gr/translate?

Η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Αναμόρφωσης EUCC , που διαμορφώθηκε από την Επιχείρηση Αναμόρφωσης της Αμερικής CCA, και μόλις ξεκίνησε , μιλάει για τα επιχειρηματικά της σχέδια ώστε να διαχειριστεί ιδιωτικοποιημένες φυλακές σε όλη την ΕΕ .
Η EUCC αποσκοπεί στην ανάπτυξη φυλακών υψηλής χωρητικότητας στην Ευρώπη.

Δεν πληρώσατε το χαράτσι της ΔΕΗ; …. βρίσατε τον πασοκοφρουρο της γειτονίας σας ; … διαδηλώσατε ….. κατεβάσατε παράνομα αρχεία …. από το διαδίκτυο ….. μουντζώσατε τον ΝεοΔημοκρατη βλαχοδήμαρχο σας ;
Όλοι μέσα …. Έξαλλου όπως βλέπουμε …. « ο κρατούμενος είναι χρήμα »


Η EUCC ανακοινώνει τα σχέδιά της για επέκταση στη Γερμανία:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =
Απόσπασμα από την αλληλογραφία της εταιρίας σωφρονισμού της Αμερικής (CCA) με τις δικαστικές αρχές των γερμανικών κρατιδίων :
http://translate.google.gr/translate?
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =
Η EUCC φιλοδοξεί να συνάψει συνεργασίες με εταιρείες όπως η Microsoft, η IBM, η Boeing, και κλωστοϋφαντουργικές επιχειρήσεις ώστε να χρησιμοποιούν τους φυλακισμένους για τα επιχειρηματικά τους σχέδια.

Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ !
 

Επί του παρόντος, EUCC χτίζει την Karlau …. ένα σωφρονιστικό ίδρυμα στην Αυστρία. Η αυστριακή κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει το αναγκαίο νομικό πλαίσιο για τη δημιουργία των προϋποθέσεων για τη συσσώρευση του υλικού κέρδους της εταιρείας. Για παράδειγμα, σε μια φυλακή στις ΗΠΑ, η Microjet θυγατρική της Boeing παράγει με επιτυχία τμήματα για την κατασκευή αεροπλάνου που χρησιμοποιεί . Οι κρατούμενοι αμείβονται με λιγότερο από ένα δολάριο την ώρα για το έργο τους.
Η EUCC συνεργάζεται με την κυβέρνηση της Αυστρίας για να συμφωνήσει σε παρόμοιο είδος της «συμμετοχής» των κρατουμένων …… χα, χα, χα …..

ΤΕΛΙΚΑ ….. ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ «συμμετοχής» …. ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΥΣ .
Εγώ μόλις τώρα … αποφάσισα τι θα ψηφίσω στις εκλογές /πάει τέλειωσε ….
Όποιος γουστάρει … όμως …. κάθεται στην « ελεύθερη αγορά » ….. δεν λέω τίποτα άλλο ….. για να μην δίνω πόντους στην @ντωνία ……
Μετά τις εκλογές …. ξαναρχίζουμε το κράξιμο …

Ο «κρατούμενος εργασίας» θεωρείται σήμερα στην Ευρώπη, (όπως και εδώ και κάποιες δεκαετίες στις Ηνωμένες Πολιτείες) , ως πηγή νέων ευκαιριών για μεγιστοποίηση του κεφαλαίου.

Η EUCC θα ακολουθήσει την ακόλουθη στρατηγική των επιχειρήσεων και στην Αυστρία: Αντί για ακριβή κοινωνική επανένταξη …. εννοιών μέσω των οποίων οι εγκληματίες επανεντάσσονται στην κοινωνία, ….. ΚΑΘΙΕΡΩΝΕΙ την υποχρεωτική εργασία και την ΜΕΓΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ του αριθμού των κρατουμένων …. που θα μετατρέψουν τις φυλακές σε κέντρα κέρδους !
Αυτό βεβαίως σε μια εποχή κατά την οποία «θα δίδεται υψίστη προτεραιότητα στη δημοσιονομική εξυγίανση ».
Σίγουρα …… όταν τα κέρδη είναι « κοινωνικός θάνατος »

Φυσικά καλά κάνει η EUCC και δεν κρύβει τα επιχειρηματικα της σχέδια.
Όπως όλες οι κερδοσκοπικές εταιρείες που επιθυμούν να επεκτείνουν το μερίδιό τους στην αγορά ….. ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΨΑΧΝΕΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΕΙΣΕΙ ΣΤΑ ΚΛΟΥΒΙΑ ΤΗΣ .

ΔΗΛΑΔΗ Η ΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΜΕΣΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ …….

Αθώοι άνθρωποι, που θα τους μαζεύει ο «μπόγιας» μόνο και μόνο επειδή διαμαρτύρονται , ή επειδή βγήκαν έξω και κατά κακή τους τύχη έπεσαν επάνω σε περίπολο …. Που κριθήκαν ένοχοι …. επειδή ήταν φτωχοί …

 

Σύμφωνα με την EUCC, προκειμένου να μεγιστοποιηθεί η εξοικονόμηση κόστους:«Η επιχειρηματική φιλοσοφία της EUCC είναι να διαχωριστούν τα δωμάτια των φυλακών σε μικρά, κλουβιά-κελιά . Η ώρα κατά την οποία οι κρατούμενοι μπορούν να κινηθούν έξω από τα κελιά τους, θα πρέπει να περιοριστεί στο ελάχιστο με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση προσωπικού και επίσης …. του κόστους »
Όπως και Στο τρέχον σωφρονιστικό ίδρυμα Karlau , τα νέα ΠΡΟΤΥΠΑ των φυλακών θα έχουν επίσης ιδιαίτερη κελιά απομόνωσης χτισμένα στο κελάρι όπου οι κρατούμενοι θα μπορούν να κλειδωθούν … ως πειθαρχικό μέτρο.
Με βάση το μοντέλο της βρετανικής φυλακής στο Ντόνκαστερ, η οποία διοικείται από μια θυγατρική της αμερικανικής εταιρείας Wackenhut, τα κελιά θα είναι εξοπλισμένα με τους συνήθεις μηχανισμούς για τη εκτόξευσης νερού ή δακρυγόνων σε κάθε μονάδα για την καταπολέμηση των εξεγερμένων κρατούμενων.

 

Εδώ ακόμη και ο Χίτλερ φαντάζει …. ένα παιδάκι του κατηχητικού !

Θα έρθουν ιδιωτικές φυλακές στην Ελλάδα;

ΦΥΣΙΚΑ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΡΑΔΟΚΟΥΝ !
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΜΟΝΟ …. ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ …
Άντε ρε φίλε HEIL GAP ( or mind the GAP ) …. μας βλέπω ξανά στην Μαύρη ήπειρο …

Η EUCC ….. όπως και άλλες εταιρείες υποστηρίζουν την πλήρη ή μερική ιδιωτικοποίηση των φυλακών στην Ευρώπη .
Επίσης, η Αυστρία έχει ως στόχο να δημιουργήσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την ταχεία επέκταση ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή ήπειρο, λειτουργώντας ως ένα «μοντέλο» για τη νέα εποχή .
Η γαλλική κυβέρνηση έχει ήδη συμβόλαια για 1,4 δισ. ευρώ για την κατασκευή είκοσι οκτώ νέων φυλακών για 13.200 κρατούμενους.
«Η EUCC είναι ήδη σε διαπραγματεύσεις με πολλούς ευρωπαίους επενδυτές ώστε να φέρει αυτό το ‘επιτυχημένο’ μοντέλο και εδώ ….. στη χώρα μας »

Ασφαλώς δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μια εταιρεία όπως η EUCC προετοιμάζεται να δραστηριοποιηθεί και στην Ελλάδα. Με την κατάσταση της εικονικής κατάρρευσης ( και λέω εικονική γιατί έτσι επετεύχθη …. με το έτσι θέλω κάποιων πολιτικών μας ) και με την άνοδο της πολιτικής αναταραχής .
Δεν είναι καθόλου απίθανο η EUCC σύντομα να απεικονίζει το σύνολο του ελληνικού ποινικού συστήματος επιβαλλόμενη από την «τρόικα» και εταιρικούς πελάτες της .
Η Ιδιωτικοποίηση των δημοσίων υπηρεσιών είναι στην ημερήσια διάταξη και
« η διάταξη ξεπουλήματος του δημόσιου στον ιδιωτικό τομέα» …. στο πλαίσιο της …… λιτότητας ……

Δεδομένου ότι η ελληνική κρίση υποτάσσει ολόκληρους λαούς για αυτό τώρα οι εταιρείες real estate, όπως η EUCC θα τρίβουν τα χέρια τους ενώ βρίσκονται σε αναμονή …… έτσι είναι παιδιά …..
ΟΙ ΧΘΕΣΙΝΟΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ….. οι « εταιρικοί συνεργάτες τους » …. οι οποίοι δεν βλέπουν τίποτα άλλο παρά « την ευκαιρία στην ανθρώπινη δυστυχία » … αναμένουν ….

Δείτε τις αυτοκτονίες …. την αύξηση των ανθρωποκτονιών, την έλλειψη στέγης, την ανεργία, την πείνα, τη στέρηση και την οικονομική καταστροφή που γονάτισε τον ελληνικό λαό .
Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της παγκόσμιας οικονομικής τρομοκρατίας που ασκείται από τους τραπεζίτες, όπως η Goldman Sachs και η JP Morgan σε συνεργασία με τους ρουφιανους …. κάτι f^%$τ@κι@ τύπου …….

Babylons Banksters .
 

Όχι δεν ειρωνεύομαι …. αυτές οι ίδιες τράπεζες θα είναι οι νέοι ηγέτες μας ..
« Η αντικατάσταση της ελληνικής δημοκρατίας με τη φεουδαρχία »
« Αυτός είναι ένας Ταξικός πόλεμος ….. και η άρχουσα τάξη δεν παίρνει αιχμαλώτους … εκτός …. αν αυτοί είναι κερδοφόροι κρατούμενοι των ιδιωτικών φυλακών …. » 
HEIL GAP ( or mind the GAP ) …. forever mind …. the NEW ONE GAP

(Εστάλη με σχόλιο στο ιστολόγιο μας) 

1 σχόλιο:

  1. From HEIL GAP ( or mind the GAP )
    ===================================
    Χάρη στις πρόσφατες διαδηλώσεις κατά της χούντας των μνημονίων στην Αθήνα αλλά και του κινήματος Ocupy This στο Σιάτλ, Ουάσιγκτον, DC, και Νεα Υορκη και αλλού στον κόσμο, οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν το Υφέρπων αλλά ευδιάκριτο ….. φάντασμα της παγκοσμιοποίησης.
    Λιγότεροι γνωρίζουν πως αυτό το φαινόμενο επηρεάζει και τις φυλακές.

    ========================

    Η G4S δεν είναι κράτος , αλλά διατηρεί ένα ιδιωτικό στρατό ασφαλείας ,

    Η G4S είναι ίσως γνωστή σε πολλούς ανθρώπους, ως η επιχείρηση που διαβάζουν τις ενδείξεις σε μετρητές αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας, , αδειάζουν ταμειακές μηχανές τυχερών παιχνιδιών , και πρωτίστως ….
    ως η αστυνομία των τοπικών αθλητικών και άλλων εκδηλώσεων.

    Στην πραγματικότητα είναι ο μεγαλύτερος ιδιωτικός στρατός στον κόσμο της ασφάλειας - είναι, για παράδειγμα, υπεύθυνος για την «ασφάλεια» στο Doncaster αεροδρόμιο, αλλά επίσης ήταν υπεύθυνος για την «ασφάλεια» στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης, και για τη φύλαξη διπλωματών στο αεροδρόμιο της Καμπούλ και σε ολόκληρο το Αφγανιστάν.

    Στη Βρετανία έχουν λάβει, μαζί με 13.500 βρετανικών δυνάμεων του τακτικού στρατού, το συμβόλαιο «ασφάλειας» των 100 εκατομμυρίων ευρώ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, προσφέροντας 10.000 φύλακες στους χώρους περιπολίας.

    Η G4S είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος ιδιωτικός εργοδότης στον κόσμο και ο μεγαλύτερος εργοδότης υπηρεσιών ασφαλείας που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου. Κλπ κλπ ….
    ======================================
    Αυτά … τα είχα αφησει εξω από το παραπάνω άρθρο .... για οικονομία χώρου ..... μονο που σημερα καταλαβα .... οτι το αρθρο κινησε το ενδιαφερον και για τους ειδικους φρουρους


    From HEIL GAP ( or mind the GAP )
    ===================================
    Χάρη στις πρόσφατες διαδηλώσεις κατά της χούντας των μνημονίων στην Αθήνα αλλά και του κινήματος Ocupy This στο Σιάτλ, Ουάσιγκτον, DC, και Νεα Υορκη και αλλού στον κόσμο, οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν το Υφέρπων αλλά ευδιάκριτο ….. φάντασμα της παγκοσμιοποίησης.
    Λιγότεροι γνωρίζουν πως αυτό το φαινόμενο επηρεάζει και τις φυλακές.

    ========================

    Η G4S δεν είναι κράτος , αλλά διατηρεί ένα ιδιωτικό στρατό ασφαλείας ,

    Η G4S είναι ίσως γνωστή σε πολλούς ανθρώπους, ως η επιχείρηση που διαβάζουν τις ενδείξεις σε μετρητές αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας, , αδειάζουν ταμειακές μηχανές τυχερών παιχνιδιών , και πρωτίστως ….
    ως η αστυνομία των τοπικών αθλητικών και άλλων εκδηλώσεων.

    Στην πραγματικότητα είναι ο μεγαλύτερος ιδιωτικός στρατός στον κόσμο της ασφάλειας - είναι, για παράδειγμα, υπεύθυνος για την «ασφάλεια» στο Doncaster αεροδρόμιο, αλλά επίσης ήταν υπεύθυνος για την «ασφάλεια» στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης, και για τη φύλαξη διπλωματών στο αεροδρόμιο της Καμπούλ και σε ολόκληρο το Αφγανιστάν.

    Στη Βρετανία έχουν λάβει, μαζί με 13.500 βρετανικών δυνάμεων του τακτικού στρατού, το συμβόλαιο «ασφάλειας» των 100 εκατομμυρίων ευρώ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, προσφέροντας 10.000 φύλακες στους χώρους περιπολίας.

    Η G4S είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος ιδιωτικός εργοδότης στον κόσμο και ο μεγαλύτερος εργοδότης υπηρεσιών ασφαλείας που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου. Κλπ κλπ ….
    ======================================
    Αυτά … τα είχα αφήσει εκτός του παραπάνω άρθρου....(για οικονομία χώρου)..... διότι δεν είχα φανταστεί .... ότι το άρθρο … θα κινούσε κίνησε το ενδιαφέρον και των ειδικών φρουρών …. Έτσι .. λοιπόν… με την πληροφορία των 10.000 φυλάκων της G4S …αρχίζουμε να φανταζόμαστε και την ιδιωτικοποίηση της αστυνομίας ή ενός μέρους αυτής .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)