Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Η απλή διαδικασία έκδοσης βίζας θα φέρει τουρισμό


Περισσότερους από 3 εκατ. τουρίστες βλέπει ο ΣΕΤΕ

Έκρηξη του τουρισμού προς την Ελλάδα εκτιμάται ότι θα φέρει η απλούστευση των διαδικασιών για την έκδοση βίζας, αλλάζοντας τα μέχρι τώρα δεδομένα στα τουριστικά έσοδα και στην απασχόληση.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ Ανδρέα Ανδρεάδη με τον εξορθολογισμό αυτής της διαδικασίας 3 έως 5 εκατομμύρια περισσότεροι τουρίστες θα αφιχθούν στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια φτάνοντας τουλάχιστον τα 20 εκατομμύρια τουρίστες.

Αγορές όπως η Ρωσία, Ουκρανία, Κίνα θα προσδώσουν τεράστια δυναμική στο ελληνικό τουριστικό προϊόν, το οποίο, όπως αναγνωρίζει ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος, όχι μόνο δεν κέρδισε αλλά έχασε από την καθιέρωση της συνθήκης Σένγκεν, καθώς έχει υποβάλλει εκατομμύρια τουρίστες «σε ακριβή, χρονοβόρα και συχνά ρατσιστική διαδικασία» προκειμένου να πάρουν ταξιδιωτική βίζα.



Η απλούστευση των διαδικασιών θα ανοίξει επίσης νέες θέσεις εργασίας, καθώς θα προκύψει γεωμετρική αύξηση των αφίξεων. Για κάθε 200 επιπλέον αφίξεις δημιουργείται μια νέα θέση εργασίας, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού Ταλέμπ Ριφάι.

Το 2011 οι αφίξεις των τουριστών έφτασαν τα 16,5 εκατομμύρια και τα τουριστικά έσοδα σημείωσαν άνοδο 10% σε σχέση με πέρσι. Αύξηση 10% στα έσοδα, σύμφωνα με εκτιμήσεις των φορέων του τουρισμού, ισοδυναμούν με αύξηση 1% στο ΑΕΠ της χώρας.


Σχόλιο ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:
διαβάζοντας το άρθρο η πρώτη αυθόρμητη σκέψη ήταν: μα αυτοί οι ειδικοί ονειροβατούν ή ηθελημένα δημιουργούν ψεύτικες εντυπώσεις. Εάν η δυσκολία της έκδοσης βίζας ήταν η αιτία να χάνεται ο τουρισμός στην χώρα μας, τότε η ακρίβεια σε όλους τους τομείς, ο αυξημένος ΦΠΑ, οι απεργίες και η οικονομική μας εξαθλίωση δεν είναι σοβαρότερος λόγος να μην έρχονται τουρίστες. Στην γειτονική μας Τουρκία οι ίδιες παροχές με την χώρα μας δίνονται στο μισό κόστος και επειδή η οικονομική κρίση είναι παγκόσμιο φαινόμενο, όλοι πλέον αναζητούν φτηνούς προορισμούς. Ας στραφούν σε δελεαστικές προτάσεις χαμηλότερου κόστους και ας μην κάνουν όνειρα θερινή νυχτός ότι η βίζα είναι το πρόβλημα στον τουρισμό μας, το πρόβλημα είναι οι ίδιοι που ρουφούν το αίμα του Ελληνικού λαού και των μικρών επιχειρήσεων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)