Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Oξύτατη αντιπαράθεση Βενιζέλου - Τσίπρα για τις περικοπές των συντάξεων (vid)

Oξύτατη αντιπαράθεση Βενιζέλου - Τσίπρα για τις περικοπές των συντάξεων (vid) Τα πυρά του κατά του υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας για τις νέες μειώσεις στις επικουρικές και κύριες συντάξεις.

«To PSI δεν έχει καμία σχέση με τις περικοπές στις συντάξεις και αν δεν είχαμε προβεί στο κούρεμα των ομολόγων, τα χαρτοφυλάκια των ταμείων θα είχαν εξανεμιστεί», δήλωσε στη Βουλή, ο κ.Βενιζέλος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του επικεφαλής του Αλέξη Τσίπρα.

Στην ερώτησή του, ο κ. Τσίπρας εγκάλεσε τον υπουργό Οικονομικών για τις νέες μειώσεις στις επικουρικές και κύριες συντάξεις, οι οποίες, σε συνδυασμό με την αύξηση της ανεργίας και την απώλεια των αποθεματικών των ταμείων «οδηγούν το ασφαλιστικό σύστημα σε διάλυση».

«Γιατί δεν ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να προστατευτούν τα ασφαλιστικά ταμεία και να μην υπάρξουν μεγάλες μειώσεις στις συντάξεις; Γιατί επανακεφαλαιοποιούνται οι τράπεζες- και σωστά!- αλλά όχι τα ασφαλιστικά ταμεία;» ρώτησε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Τα ομόλογα των ταμείων, δεν χρησιμοποιούνται τώρα για την καταβολή συντάξεων. Είναι, ούτως ή άλλως, σε τραγικά χαμηλά επίπεδα και τα αναπληρώνει πλήρως το Δημόσιο, κάθε δύο χρόνια. Αν αφήναμε τη χώρα χωρίς PSI, θα είχε εξανεμιστεί το χαρτοφυλάκιο. Τώρα αναδιαρθρώνεται με μετρητά, νέα ισχυρότερα ομόλογα και επιπλέον, η Βουλή έχει ψηφίσει ειδικό φορέα για την αναπλήρωση της περιουσίας των ταμείων, μέσα απ' τη μεταφορά της περιουσίας του Δημοσίου», απάντησε ο υπουργός Οικονομικών.



«Το πακέτο των μέτρων, οδηγεί στη μείωση των συντάξεων» επέμεινε ο Αλέξης Τσίπρας. «Ήθελε 325 εκατ. ευρώ, μέσα σε μια εβδομάδα. Γιατί δεν βάλατε στο τραπέζι τα δύο γερμανικά υποβρύχια που είναι και ελαττωματικά και δεν συμβάλλουν και στο αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων; Διαπραγματεύεστε, όμως, στη λογική όσων θα ήθελαν ν' ακούσουν οι Γερμανοί» παρατήρησε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μας λέτε να στερήσουμε δύο υποβρύχια από το Ναυτικό, να κλείσουμε αμέσως τις δύο μεγάλες ναυπηγικές βιομηχανίες Σκαραμαγκά και Ελευσίνας, να ρίξουμε στην ανεργία 3.000 άτομα, δέκα χιλιάδες οικογένειες με συναφή επαγγέλματα. Εξαιρετικά πρακτική και χρήσιμη πρόταση, που μπορούμε να κρατήσουμε, όταν πρόκειται για 1 δισεκατομμύριο, στα 10 χρόνια», απάντησε σκωπτικά ο υπουργός Οικονομικών.

«Γιατί, από το κούρεμα εξαιρέθηκαν τα ομόλογα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και όχι των ασφαλιστικών ταμείων;», ήταν ένα από τα ερωτήματα που έθεσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η ΕΚΤ στηρίζει με 130 δισεκατομμύρια και παρεμβαίνει στην αγορά ομολόγων, για να συγκρατήσει τις πιέσεις των κερδοσκόπων και να μην ξεφύγει η κατάσταση. Αν δει τα ομόλογά της να υφίστανται μείωση της αξίας τους, ενώ τα αγοράζει για να βοηθήσει τις αδύναμες χώρες, γιατί να συνεχίσει τη βοήθεια;» αντέταξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Εμείς λέμε να δώσει ο λαός ισχυρή εντολή σε έναν νέο μηχανισμό εξουσίας να σταματήσει την καταστροφή κι ότι θα βγάλουμε εισιτήριο επιστροφής για τους υπαλληλίσκους της πεντάρας, σαν τον κ. Τόμσεν, που ασκούνται σε ιατρικά πειράματα σε βάρος της χώρας» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας. «Με κοινωνική ρήτρα στα δημόσια έργα και στην ακίνητη περιουσία, αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, έκτακτη εισφορά για τα πιστωτικά ιδρύματα, ειδική εισφορά στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές. Γιατί το ειδικό ταμείο αυτό να υπηρετεί τους δανειστές και όχι τα ταμεία; Γιατί το πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ να πληρώνει τους δανειστές και όχι τα ταμεία;», επέμεινε.

«Καλώς ήρθατε, στον δύσκολο κόσμο των προτάσεων» απάντησε ο υπουργός Οικονομικών.

«Δεν αποφασίζουμε μόνοι μας, αλλά μετέχουμε σε ένα ευρωπαϊκό σύνολο. Με ποιους θα πάτε να μιλήσετε; Με τη Γερμανίδα καγκελάριο, τον Γάλλο πρόεδρο, τον Ολλανδό, τον Εσθονό; Πηγαίνετε να δείτε πώς γίνεται η διαπραγμάτευση, τι σημαίνει να διαπραγματεύεσαι με το EFSF, με τις χώρες που διοικούν το ΔΝΤ, την Ινδία, τη Ρωσία, την Κίνα, να δείτε τις απόψεις τους! Είστε διεθνιστής- κι αυτή είναι η σωστή στάση- αλλά υπάρχουν και οι διεθνείς συσχετισμοί δυνάμεων. Αλλιώς, υπάρχει η θεωρία της διεθνούς απομόνωσης: η Αλβανία ήταν κλασικό παράδειγμα και τώρα τα παραδείγματα έχουν μειωθεί. Ίσως, δεν έχετε υπόψη την Υπερδνειστερία;» σχολίασε ο υπουργός Οικονομικών και συνέχισε:

«Ποιος θα πληρώνει την κοινωνική ρήτρα; Το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων- άρα το ένα κρατικό κονδύλι θα καλύπτει το άλλο. "Ρήτρα της ακίνητης περιουσίας". Μα, όταν επιβάλλαμε το τέλος ακίνητης περιουσίας, ξεσηκωθήκατε! Αυτό υπάρχει, λοιπόν. Φόρος στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές; Βεβαίως, αλλά πρέπει να υπάρχουν. Και τώρα που το κράτος είναι ο μεγάλος υπερμέτοχος, από τα δικά του κέρδη θα παίρνεται ο φόρος. Αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας; Μα, με τη δημόσια περιουσία ενισχύονται τα ταμεία!»

«Οι προτάσεις, ρητορικά, είναι εύκολες. Η άσκηση πολιτικής στο όνομα της εθνικής ευθύνης, είναι πολύ δύσκολη υπόθεση» κατέληξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.



Σχόλιο ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:
Ο κύριος Βενιζέλος αν και υπουργός οικονομικών εκτός από ψεύτης είναι και άσχετος με την Ελληνική πραγματικότητα, είναι ένας πολιτικός που μόνο καραμέλες ξέρει να λέει. Ότι αφορά τα ναυπηγεία της χώρας μας υπολειτουργούν, ιδιαίτερα όσα βρίσκονται στην περιοχή της Αττικής, συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι ούτε σφυριά δεν ακούγεται ... 
Το Ναυπηγείο της Ελευσίνας δεν πληρώνει κανονικά τους εργαζομένους από πριν το καλοκαίρι του 2011, παίρνουν ένα έναντι του μισθού τους το οποίο φυσικά δεν φτάνει για τις ανάγκες τους, επίσης τα καρνάγια και μικρά ναυπηγεία στο Πέραμα μόνο μερικές μικρές επισκευές κάνουν και τα περισσότερα είναι άδεια. Λυπόμαστε που η ναυπηγική βιομηχανία αντιμετωπίζει οικονομική κρίση, αλλά δεν μπορούμε να αποδεχθούμε τον λόγο του κύριου Βενιζέλου που μιλάει για τα υποβρύχια με αυτόν τον τρόπο, σε λίγο θα μας πει ότι αυτά θα σώσουν την Ελλάδα. Ντροπή να ψεύδεται με τόσο πάθος και να δείχνει τόσο πιστευτός, πέρα από αλήτες, ψεύτες, απατεώνες και φασίστες οι πολικοί μας είναι και θεατρίνοι, ιδιαίτερα όταν μιλάνε με τόση ένταση, ευτυχώς που μας έλυσαν όλα τα προβλήματα και έσωσαν την χώρα, να τους κάνουμε και μνημείο για την προσφορά τους στην Ελλάδα...  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)