Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΠΟΙΝΗ 11 ΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΡΙΑ ΑΥΓΑ


11 χρόνια φυλακή αντιμετωπίζει για 3 αυγά

Ο Γιγίτ Εργκιούν ο οποίος συνελήφθη την μέρα που επισκέφτηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Γκιουλ το Πανεπιστήμιο Κωνσταντινούπολης, διότι σε έρευνα που του έγινε βρέθηκαν στην τσάντα του τρία αυγά, αντιμετωπίζει μήνυση με την οποία ζητείται η τιμωρία του με 44 μήνες για κάθε αυγό.
Ο Γιγίτ που συνελήφθη όταν βρέθηκαν τα αυγά κατά τις έρευνες που γινόταν στα πλαίσια των αυξημένων μέτρων ασφαλείας, εν όψει του ερχομού του Γκιουλ στο πανεπιστήμιο, αντιμετωπίζει ποινή 11 ετών φυλάκισης.
Μιλώντας σχετικά με το θέμα με τον φοιτητή του πανεπιστημίου Κωνσταντινούπολης Γιγίτ Εργκίν, μας είπε πως την μέρα του περιστατικού ήθελε να πετάξει αυγά στον Αμπντουλλάχ Γκιουλ αλλά κατά τον έλεγχο που της έγινε στον δεύτερο κλοιό των αστυνομικών τον συνέλαβαν λόγω των αβγών που βρέθηκαν στην τσάντα του.
Η Εργκιούν αναφέρει ότι είναι πολύ βαριά η ποινή των 44 μηνών για κάθε αυγό που δεν πετάχτηκε αλλά βρέθηκε στην τσάντα του και αναφέρει πως σε μια χώρα όπου συλλαμβάνονται δημοσιογράφοι, συγγραφείς, αυξάνονται οι αστυνομικές επιχειρήσεις σε βάρος του KCK και απαγορεύονται ακόμη και ανέκδοτα βιβλία, αυξάνονται πλέον αυτού του τύπου τα κωμικά αιτήματα για ποινές.
Ο Εργκιούν λέει πως δεν θέλει τους ΑΚΠλήδες στο πανεπιστήμιο και ότι θα συνεχίσει να τους υποδέχεται με αυγά.
Εφ. Μπιργκιούν 23-1-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)