Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Η ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΣ-ΒΙΝΤΕΟ


Ακόμη και η μνημόνευση του Μάρας απαγορεύεται
Ένταση υπήρξε στην επέτειο της ¨Σφαγής του Μάρας¨, σφαγής κατά την οποία στις 24 Δεκεμβρίου 1978 έχασαν την ζωή τους πάνω από 100 άτομα. Επεισόδια δημιουργήθηκαν όταν άτομα που θέλησαν να μπούνε στην πόλη για τις εκδηλώσεις τιμής αντιμετώπισαν τα οδοφράγματα της στρατοχωροφυλακής. Στα επεισόδια χρησιμοποιήθηκαν πέτρες και δακρυγόνα. Εκατοντάδες άτομα γύρισαν πίσω χωρίς να μπορέσουν να μπούνε στην πόλη
Επ΄ευκαιρία της 33ης επετείου από την ¨Σφαγή του Μάρας¨ και μετά από έκκληση της Ομοσπονδίας Αλεβιτών Μπεκτασήδων εκατοντάδες άτομα συγκεντρώθηκαν σε τζεμεβί (σημ μεταφρ. : ο ιερός χώρος των Αλεβιτών) στην περιοχή Ναρλί. Το πλήθος είχε ανεβεί σε λεωφορεία για να μετάσχουν στην εκδήλωση στο κέντρο της πόλης του Καχραμάνμαράς και κινήθηκαν προς τα εκεί, αλλά αντιμετώπισαν τα οδοφράγματα της στρατοχωροφυλακής. Το κομβόι σταμάτησε και ο κόσμος είπε ότι ήθελαν να πάνε στην πόλη για να τιμήσουν τα γεγονότα του Μάρας, αλλά δεν τους δόθηκε άδεια.
Ανάμεσα στο πλήθος βρισκόταν και ο βουλευτής Ντουρντού Οζμπολάτ του κόμματος CHP ο οποίος μίλησε στο τηλέφωνο με τον υπουργό Εσωτερικών Σαχίν και του ζήτησε άδεια για να μπούνε. Ο Σαχίν του είπε ότι αυτό δεν μπορούσε να γίνει. Η ένταση ανέβηκε και ομάδα ατόμων που ήθελε να μπει στην πόλη συγκρούστηκε με την στρατοχωροφυλακή.
Εφ. Ταράφ 25-12-2011
Σχόλιο : Στα επεισόδια του 78 εκατοντάδες –και όχι 100 που είναι η επίσημη άποψη- Αλεβίτες Κούρδοι σκοτώθηκαν. Και όταν λέμε σκοτώθηκαν δεν εννοούμε μόνο από σφαίρες. Ο φανατισμένος όχλος φασιστών-ρατσιστών και θρησκόληπτων επιτέθηκε χωρίς ανθρώπινο φρένο. Μαχαίρια μπαλτάδες και οτιδήποτε άλλο υπήρχε χρησιμοποιήθηκε… Εκατοντάδες μαγαζιά Κούρδων και αριστερών καταστράφηκαν και λεηλατήθηκαν. Το έχουν αυτό, στα ….εθνικά καλέσματα βγάζουν και το κατιτίς τους. Μάλιστα σε κάποια μαγαζιά αφού τα κατέστρεφαν έγραφαν και ¨Πολέμος για τον Αλλάχ¨ ! Τώρα βέβαια πως συμβιβάζεται το να πυροβολείς έμβρυο μέσα στην κοιλιά της μάνας του, να κόβεις με μαχαίρι στήθη γυναικών και να διαλύεις κεφάλια με μπαλτάδες, με την πίστη στο Θεό…. Το παρακάτω βίντεο είναι στα τούρκικα, αλλά οι εικόνες μιλάνε….



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)