Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

ΡΩΣΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ


Ο ρωσικός στόλος στα συριακά ύδατα

Η Μόσχα στέλνοντας 3 πολεμικά πλοία στην Μεσόγειο απειλεί την Δύση. Η κυβέρνηση της Συρία δήλωσε πως ¨Τα ρωσικά πολεμικά πλοία θα κάνουν καθήκοντα προληπτικής περιπολίας.
Η Ρωσία που αντιτίθεται σφόδρα σε οποιαδήποτε στρατιωτική επέμβαση σε βάρος της Συρίας έστειλε στα χωρικά ύδατα της χώρας αυτής τρία πολεμικά πλοία. Η κυβέρνηση της Συρίας ανακοίνωσε πως τα πλοία έφτασαν στην Τάρτους και ότι ¨Ο ρωσικός στόλος θα ασκήσει καθήκοντα προληπτικής περιπολίας στα χωρικά ύδατα της Συρίας¨.

Το καθεστώς της κυβέρνησης Άσαντ που επί 8 μήνες παρά τις διεθνείς πιέσεις συνεχίζει την βίαιη καταστολή της λαϊκής εξέγερσης, για να αποτρέψει μια πιθανή εξωτερική επέμβαση, άνοιξε τα χωρικά της ύδατα στον μεγαλύτερο προμηθευτή όπλων της, στη Ρωσία. Με βάση την γνωστή για τις σχέσεις της με τις μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ ιστοσελίδα Debka, τα τρία πλοία που είχε κατεβάσει η Ρωσία στην Μεσόγειο για τους πειρατές της Σομαλίας, αγκυροβόλησαν στο λιμάνι Τάρτους της Συρίας. Αναφέρει επίσης πως στα πλοία βρίσκονται ειδικές μονάδες πληροφοριών και πολύ εξελιγμένα συστήματα ηλεκτρονικών επικοινωνιών και υποκλοπών. Η εφημερίδα Χααρέτζ σχολίασε πως ¨Ο ερχομός των ρωσικών πολεμικών πλοίων αποτελεί ένδειξη της απόλυτης αντίθεσης της Μόσχας σε μια στρατιωτική επέμβαση της Δύσης ενάντια στην διοίκηση της Συρίας.¨ Η ρωσική εφημερίδα Κομσομόλετς χρησιμοποίησε τον τίτλο ¨Η Ρωσία μπαίνει σε πόλεμο λόγω της Συρίας ;¨ Σύμβουλος του Άσαντ επιβεβαίωσε πως ο ρωσικός στόλος θα διεξάγει προληπτικές περιπολίες στα συριακά χωρικά ύδατα.
……………….
Εφ. Ραντικάλ 23-11-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)