Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Τύμπανα πολέμου στην Συρία!

“Νo fly zone over Syria”.

Το ερώτημα σε περίπτωση επίθεσης είναι πως θα αντιδράσουν Ρωσία και Κίνα, που έχουν ξεκάθαρα ταχθεί κατά οποιασδήποτε επέμβασης.

Ο Αραβικός Σύνδεσμος με υποστήριξη Ευρωπαίων και Αμερικανών ετοιμάζεται για “No Fly Zone Over Syria”. H πρεσβεία των ΗΠΑ στη Δαμασκό κάλεσε τους αμερικανούς πολίτες να εγκαταλείψουν αμέσως τη χώρα και η Τουρκία σύστησε στους τούρκους που ταξιδεύουν από και προς Σ. Αραβία να παρακάμπτουν τη Συρία.
 
Aπό το CBS

Οι επικαιροποιημένες θέσεις του Αμερικανικού Στόλου όπως τις εξέδωσε το Stratfor: Το CVN 77 George H.W. Bush άφησε το πόστο του στα Στενά του Hormuz, και έπλευσε ακριβώς απέναντι από τη Συρία. 
allenaki.wordpress.com

Ρωσικά πολεμικά στα χωρικά ύδατα της Συρίας

‘Η Μόσχα έστειλε τρία πολεμικά πλοία στη Μεσόγειο Θάλασσα για εκφοβισμό. Η Δαμασκός ισχυρίζεται ότι «τα ρωσικά πολεμικά  πλοία θα περιπολούν προστατευτικά»’.

Η Ρωσία αντιτίθεται σθεναρά σε στρατιωτική επέμβαση στη Συρία και για το σκοπό αυτό έχει αποστείλει τρία πολεμικά πλοία στα χωρικά ύδατα της χώρας αυτής. Η Δαμασκός αναφέρει ότι τα πλοία αυτά  ελλιμενίστηκαν στην Ταρσό «με στόχο να περιπολούν τα χωρικά ύδατα για προστασία».


Η Συρία παρά τις διεθνείς πιέσεις, οι οποίες εξακολουθούν να την  πιέσουν σθεναρά επί οκτώ μήνες από τότε που εξεγέρθηκε ο λαός κατά της διακυβέρνησης του Μπασάρ αλ Άσσαντ,  έχει προσεγγίσει τη Ρωσία, η οποία είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής όπλων για τη χώρα.

Η  γνωστή ισραηλινή ιστοσελίδα αντικατασκοπείας ‘Debka’,  ανέφερε ότι τα πολεμικά που προορίζονταν για τους Σομαλούς πειρατές έπλευσαν και αγκυροβόλησαν στο λιμάνι της Ταρσούς.

Μάλιστα, ειδικά πλοία των μυστικών υπηρεσιών, εφοδιασμένα με υπερσύγχρονα μηχανήματα κατέγραψαν συνομιλίες  των ρωσικών πλοίων.
Η εφημερίδα Haaretz αναφέρει ότι στα χωρικά ύδατα της Συρίας κατέπλευσαν ρωσικά πολεμικά πλοία , τα οποία δείχνουν την αντίθεση της Μόσχας στα σχέδια της Δύσης.

Εξάλλου η ρωσική «Μοσκόβσκι Κομσομόλετς» αναφέρει ότι «η Ρωσία θα εμπλακεί στον πόλεμο λόγω της Συρίας».(echedoros-a.gr)
Θα εκπαιδεύσει η Γαλλία τους Σύρους λιποτάκτες;

Σύροι λιποτάκτες που εντάχθηκαν στο κίνημα
διαμαρτυρίας έναντι του καθεστώτος Αλ-Άσαντ
Σύμφωνα με το γαλλικό εβδομαδιαίο περιοδικό «η Αλυσοδεμένη Πάπια» (le Canard enchaîné), Γάλλοι  πράκτορες που βρίσκονται ήδη στον Λίβανο και την Τουρκία «έχουν την αποστολή να εκπαιδεύσουν τις πρώτες μονάδες του Ελευθέρου Συριακού Στρατού».

Αξιωματικοί των γαλλικών υπηρεσιών πληροφοριών εστάλησαν στο βόρειο
Λίβανο και την Τουρκία με την αποστολή να δημιουργήσουν τα πρώτα αποσπάσματα του Ελευθέρου Συριακού Στρατού με τους λιποτάκτες που έφυγαν από την Συρία, δημοσιεύει «η Αλυσοδεμένη Πάπια»  στις 23 Νοέμβριου.
«Μερικά μέλη της υπηρεσίας δράσης και της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων της DGSE (γαλλικές μυστικές υπηρεσίες) είναι ήδη στην Τουρκία, έτοιμα εάν τους δίνεται η εντολή, να εκπαιδεύσουν αυτούς τους λιποτάκτες στον αντάρτικο πόλεμο των πόλεων», επιβεβαιώνει το περιοδικό.

«Ένας πόλεμος κατά του Μπασάρ με ενδιάμεσους;» αναρωτιέται η «Πάπια».
Δεν πρόκειται να επαναλάβουμε αυτό που συνέβη στη Λιβύη, επιβεβαιώνει ένας υψηλόβαθμος αξιωματικός της Διεύθυνσης Στρατιωτικών Πληροφοριών, προσθέτοντας, «αλλά ήταν οι Γάλλοι και οι Βρετανοί που έκαναν τις πρώτες επαφές με τους αντάρτες».

Σύμφωνα με το εβδομαδιαίο περιοδικό πρόκειται για μια «περιορισμένη επέμβαση που προγραμματίστηκε και προετοιμάζεται από το ΝΑΤΟ».
«Στήριξη της πολιτικής και στρατιωτικής ανταρσίας, πρόταση ψηφίσματος στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, λαθρεμπόριο όπλων στα σύνορα της Συρίας, επαφές με την Ουάσιγκτον μέσω του ΝΑΤΟ ... όλα τα θέματα που συζητούνται μεταξύ Παρισιού, Λονδίνου και Άγκυρας», γράφει η «Πάππια».

Ψήφισμα στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ
Ο Μπασάρ αλ-Άσαντ πιέζεται από όλες τις πλευρές, παραμένει όμως στην εξουσία και συνεχίζει αμείλικτα την καταστολή του, παρά το τελεσίγραφο του Αραβικού Συνδέσμου που ήδη ανέστειλε τη χώρα ως μέλος.
Από τις 15 Μαρτίου, αρχή του κινήματος κατά του καθεστώτος, η καταστολή προκάλεσε το θάνατο πάνω από 3.500 άτομα. Η διεθνής κοινότητα, διχασμένη στο Συμβούλιο Ασφαλείας λόγω της υποστήριξης της Κίνας και της Ρωσίας προς τη Συρία, απέτυχε να επηρεάζει τον Άσαντ.

Την Τρίτη 22 Νοέμβριου, ωστόσο,  εγκρίθηκε ψήφισμα από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, καταδικάζοντας την «αιματηρή καταστολή». Ένα ψήφισμα που χαιρετίστηκε με  ικανοποίησή από το Παρίσι.

Ο Αλαίν Ζιπέ υπογράμμισε σε δήλωσή του πως «η ψηφοφορία αυτή δείχνει την έντονη κινητοποίηση της διεθνούς κοινότητας να καταδικάσει τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διαπράττονται από το συριακό καθεστώς, να απαιτήσει τον άμεσο τερματισμό της βίας κατά των αμάχων, και να ζητήσει από τη Συρία να αφήσει την εξεταστική επιτροπή που έχει συσταθεί από το Συμβούλιο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα να κάνει την δουλεία της επί τόπου».(infognomonpolitics.blogspot.com)
Η Τουρκία θα σχηματίσει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στη Συρία

Πηγή: CNN Turk


Η εφημερίδα του Κουβέιτ,  Αλ Ράι,  δημοσιεύει ότι η Τουρκία και ορισμένες αραβικές χώρες του Αραβικού Συνδέσμου προειδοποίησαν τη Συρία ότι θα προβούν σε απαγόρευση πτήσεων σε ορισμένες περιοχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες από  ανώτερους υπαλλήλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως ισχυρίζεται η Αλ Ράι,  ο Αραβικός Σύνδεσμος θα αποφασίσει τις επόμενες εβδομάδες για την προστασία των αμάχων της Συρίας.

Τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα και Άραβες μαχητές με βάση αυτήν την απόφαση και με την υποστήριξη υλικοτεχνικού  εξοπλισμού  των ΗΠΑ,  θα επιτηρούν την περιοχή απαγόρευσης πτήσεων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα η απαγόρευση αυτή  αποσκοπεί στην πρόληψη του βομβαρδισμού των πόλεων από τις δυνάμεις του Άλ Άσαντ.

Στο μεταξύ η Αλ Ράι γράφει ότι το Γενικό Επιτελείο  της Τουρκίας κάλεσε τα μέρη που εμπλέκονται στο πρόβλημα της Συρίας να δημιουργήσουν μια ζώνη προστασίας  και μέσα στη χώρα για τους αμάχους.(echedoros-a.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)