Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Ποιοι εξαιρούνται από το τέλος ακινήτων



Στην ανακοίνωση των κοινωνικών ομάδων που θα εξαιρούνται από την καταβολή του τέλους ακινήτων προέβη χθες το υπουργείο Οικονομικών.
Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, μετά από σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Οικονομικών υπό την προεδρία του Ευάγγελου Βενιζέλου, από την καταβολή του τέλους ακινήτων (μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ) θα εξαιρούνται όλοι όσοι έχουν αναπηρία από 80% και άνω, όπως επίσης και όσοι τελούν υπό κάθε είδους μηχανική υποστήριξη. Στη σύσκεψη που πήραν μέρος και μέλη της διοίκησης της ΔΕΗ, αποφασίστηκε επίσης ότι, εφόσον υπάρχουν ευπαθείς ομάδες ή ακόμα και ατομικές περιπτώσεις που δεν υπάγονται στις ρητά προβλεπόμενες από νόμο εξαιρέσεις, θα υπάρχει η δυνατότητα ένταξης στις ευνοϊκές ρυθμίσεις, μετά από έλεγχο της κάθε περίπτωσης.

Πως θα γίνεται ο έλεγχος

Ο έλεγχος, σε όσους ζητούν την εξαίρεσή τους, θα διενεργείται από τριμελείς επιτροπές που θα συσταθούν προσεχώς. Επίσης, για όσους δεν έχουν να πληρώσουν το τέλος μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, το υπουργείο ανακοίνωσε ότι: « Σε κάποιον που έχει αποδεδειγμένη αδυναμία καταβολής του τέλους, δεν θα κόβεται το ρεύμα, ενώ σε αυτούς που έχουν τη δυνατότητα να εκπληρώσουν αυτή τη φορολογική τους υποχρέωση και δεν το πράττουν, η παροχή τους θα διακόπτεται κανονικά». Για εκείνους που έχουν πρόβλημα καταβολής της δόσης, λόγω μείωσης των αποδοχών τους και ταυτόχρονα έχουν κάποιο στεγαστικό δάνειο, θα γίνεται κάποια συνεννόηση με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και το ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ώστε στην οποιαδήποτε αποπληρωμή να λαμβάνεται υπόψη και εξόφληση του τέλους ακινήτων. Το υπουργείο Οικονομικών τονίζει ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα θα αποσταλούν στους δήμους της χώρας τα σωστά στοιχεία, ώστε να διορθωθούν τα οποιαδήποτε λάθη στις τιμές ζώνης, στην παλαιότητα κτλ. Τέλος, οι αρμόδιοι τονίζουν ότι, όσοι δεν είχαν προλάβει να στείλουν μέσω sms αίτηση για την εκμετάλλευση των ευνοϊκών ρυθμίσεων του νόμου, μπορούν να το κάνουν μέσω γραπτού μηνύματος έως τις 30 Νοεμβρίου.



ΠΗΓΗ

2 σχόλια:

  1. ΧΑΡΑΤΣΙ ΔΕΗ
    Τι σημαίνει άραγε ευπαθείς ομάδες?
    Γιατί συνεχώς υποχωρούν στις ρυθμίσεις για το χαράτσι?
    Διότι αυτό το χαράτσι είναι εντελώς αντισυνταγματικό και εντελώς αντίθετο απο κάθε λογική.
    Δεν είναι δυνατόν να πληρώνουμε ενοίκιο για την περιουσία μας.
    Επειδή δεν πληρώνουν τουλάχιστον οι μισοί σταμάτησαν την προπαγάνδα ότι δήθεν έχει πληρώσει το 80%.
    Επειδή δεν πληρώνουν τουλάχιστον οι μισοί σταμάτησαν την προπαγάνδα ότι δήθεν θα κόβουν το ρεύμα σε 40 μέρες και το πήγαν στις 80 μέρες.
    Επειδή τους ξεφτίλισε η ανακοίνωση του Ευρωπαίου επιτρόπου πάλι προσπαθούν να τα μαζέψουν.
    Ο αγώνας ενάντια στο απαράδεκτο χαράτσι πρέπει να συνεχιστεί και στο τέλος ο λαός θα νικήσει.
    Όλοι οι Έλληνες (εκτός από ένα 10% που αποτελεί το μεγάλο κεφάλαιο) ειμαστε "ευπαθής" ομάδα.
    Θα συστήνουν λέει τριμελή επιτροπή για να διαπιστώνουν αν υπάρχει αδυναμία πληρωμής.
    Η επιτροπή θα περιλαμβάνει και αστυνομικό. Το ακούσατε...το καταλάβατε όμως? Τι δουλειά έχει ο αστυνομικός σε μία τέτοια επιτροπή?
    Φίλοι, απανταχού έλληνες σήμερα ζούμε μια πραγματική χουντα. Είναι πλέον ολοφάνερο.
    Όσο μεγαλώνει ο αριθμός των ατόμων που αντιστέκονται και δεν πληρώνουν τόσο πιο γρήγορα θα πάρουν πίσω αυτό το αισχρό χαράτσι.
    ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ. Εμπεδώστε το. Δείξτε δύναμη και όχι φόβο. Κανείς δεν μπορεί να σας κόψει το ρεύμα σύμφωνα με την Ευρωπαικη νομοθεσία. Αρκεί να πληρώσετε μόνο το ποσό που αντιστοιχεί στο ηλεκτρικό ρεύμα και τα δημοτικά τέλη και ΟΧΙ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ.
    ¨Οποιος πληρώνει να ξέρει ότι όταν καταργηθεί το χαράτσι θα είναι δαιδαλώδεις οι διαδικασίες για να πάρει τα χρήματα του πίσω.
    Απανταχού Ελληνες! Δείξτε αλληλεγγύη στους φτωχούς, τους ανέργους ,τους αναξιοπαθούντες.
    Δείξτε αλληλεγγύη στον ίδιο σας τον ευατό.
    Κανείς σε λίγο καιρό δεν θα μπορεί να το πληρώσει κι ας το θέλει.
    Με τις συνεχείς περικοπές στα εισοδήματα κανείς δεν θα μπορεί.
    "Οταν ταίζεις τα τέρατα μεγαλώνει και η ορεξή τους"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ "ανώνυμε" σας ευχαριστούμε για την παρέμβαση σας και το σχόλιο σας το οποίο μας εκφράζει απόλυτα.
    Ήρθε η ώρα να δείξουμε τι σημαίνει Έλληνας και γιατί τόσα χρόνια μας φοβόντουσαν, έχουμε ψυχή και θα παλέψουμε για την ελευθερία μας, ας ενωθούμε και ας υποστηρίξουμε όσους έχουν ανάγκη, ας βροντοφωνάξουμε ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ και ας πολεμήσουμε ενάντια στους εχθρούς μας.
    Έχουμε πόλεμο συν-Έλληνες και οι νεκροί μας είναι όσοι αυτοκτονούν, όσοι δεν έχουν να ταΐσουν τα παιδιά τους, όσοι πεινάνε, όσοι πεθαίνουν στην μιζέρια και στην απογοήτευση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)