Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΔΕΗ


ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ:
Το ακόλουθο κείμενο ήρθε στα χέρια μας μέσω email. Θεωρούμε ότι είναι μια λογική λύση (μέσα στον παραλογισμό που επικρατεί) και προτείνουμε να τη δούμε σοβαρά.



Μας το προώθησαν φίλοι που δουλεύουν σε τράπεζες και νομίζω ότι θα έχει νόημα εάν το κάνουμε μαζικά...
'Εχουμε και λέμε λοιπόν:


ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΔΕΗ, στον οποίο έχει ενσωματωθεί το τέλος «ΜΟΝΙΜΗΣ» εισφοράς (παράνομο και, το βασικότερο, ΑΝΗΘΙΚΟ, λόγω της επιχειρούμενης «συγκεκαλυμμένης» αλητείας).


1. Δεν χρειάζεται να ταλαιπωρηθείτε, καταθέτοντας στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, τη νόμιμη οφειλή σας. Ως νόμιμη οφειλή ορίζεται, αυτό που πληρώνατε μέχρι σήμερα στη ΔΕΗ. Ειδικότερα,
το «Α» = αυτό που οφείλετε στη ΔΕΗ, για το ρεύμα που καταναλώσατε +
το «Β» = χρεώσεις προς τρίτους (ΔΤ, ΔΦ, ΤΑΠ, ΕΤ).

2. Πάτε σε ΑΤΜ «μεγάλης» τράπεζας (μεγάλη = που θα είναι συμβεβλημένη με τις ΔΕΚΟ), με το λογαριασμό της ΔΕΗ ή με τον 12 ψήφιο κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής, ο οποίος αναφέρεται στο λογαριασμό του ρεύματος (στη σελίδα 2/2). Εννοείται, ότι στην τράπεζα που θα επιλέξετε, διατηρείτε τραπεζικό λογαριασμό «συνδεδεμένο» με την κάρτα σας.

3. Ακολουθείτε τις οδηγίες του μηχανήματος, δηλαδή: συνδέεστε με το ΑΤΜ, επιλέγετε «άλλες συναλλαγές», «πληρωμές ΔΕΚΟ», «ΔΕΗ», πληκτρολογείτε τον «κωδικό ηλεκτρονικής συναλλαγής» κι' εκεί, που θα σας ζητηθεί, να ορίσετε το ποσόν πληρωμής, πληκτρολογείτε μόνον το άθροισμα «Α Β» του λογαριασμού. Παίρνετε την απόδειξή σας κι' έτσι, έχετε τακτοποιήσει την οικονομική σας υποχρέωση προς τη ΔΕΗ, η οποία, δεν δικαιούται, σε καμία περίπτωση να κόψει το ρεύμα. Το μηχανογραφικό σύστημα της ΔΕΗ, «βλέπει», ότι εξοφλήσατε τη νόμιμη, προς τη ΔΕΗ, οφειλή σας. Τέλος, μην παραλείψετε, να στείλετε ... τους «χαιρετισμούς» σας, μ' ένα καλάθι από τα γνωστά εξαιρετικά ... εξωτικά φρούτα στο ΥΠΟΙΚ
(http://messolonghi-press.blogspot.com/2010/08/blog-post_9882.html)


ΠΡΟΣΟΧΗ:

Θα εξοφλήσετε το λογαριασμό μόνο μέσω ΑΤΜ και όχι «εισπρακτικής μηχανής». Γιατί το υπογραμμίζω αυτό? στα ΕΛΤΑ π.χ. υπάρχει εισπρακτική μηχανή, όπου εξοφλούνται οι λογαριασμοί ΔΕΚΟ. Όμως, η φιλοσοφία της εν λόγω μηχανής, που «σκανάρει-διαβάζει» το λογαριασμό, δεν επιτρέπει «μερική» εξόφληση του λογαριασμού, δηλαδή, ή θα πληρωθεί το σύνολο του λογαριασμού (άρα και το χαράτσι) ή τίποτα. Επιπλέον, όσοι εξοφλείτε τη ΔΕΗ με πάγια εντολή χρέωσης τραπεζικού λογαριασμού σας, θα πρέπει να την ανακαλέσετε, προσωρινά τουλάχιστον, μέχρι να ξεκαθαρίσει η «βρώμα» με το χαράτσι.

4. Σε περίπτωση που έχετε κατοικία, την οποία εκμισθώνετε σε τρίτο, ανεξάρτητα από το εάν η παροχή του ρεύματος είναι στο δικό σας όνομα ή σε αυτό του μισθωτή (ενοικιαστή), κάνετε το εξής:

α) επισημαίνετε εγκαίρως στον ενοικιαστή σας, να μην πληρώσει κανένα λογαριασμό της ΔΕΗ, που θα περιέχει το χαράτσι,

β) του ζητάτε να σας δώσει τον κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής καθώς και το ποσόν που αφορά τις χρεώσεις «Α» και «Β» του λογαριασμού. Εξοφλείτε κανονικά το λογαριασμό, όπως αναφέρθηκε παραπάνω (βλ. 2 & 3) και ζητάτε από τον ενοικιαστή σας, να σας καταβάλει με το επόμενο μίσθωμα και το ποσόν που καταβάλατε εσείς, για δικό του λογαριασμό, στη ΔΕΗ.

Απλό δεν είναι;

Και ας τολμήσει-κοπιάσει μετά η ΔΕΗ, να κόψει το ρεύμα, ... θα τους κόψουμε, ... αυτά που εξέχουν. Γιατί άλλο νομιμότητα, συνέπεια και υπευθυνότητα, και άλλο ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ από «κακοχυμένους κουραμπιέδες». Τίμια και πολιτισμένα πράγματα (και καμία σχέση με Τσίπρα, Παπαρήγα, «δεν πληρώνω», ΓΕΝΟΠ, κλπ.).



ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:
Και δυό λόγια, για τους πιο επιφυλακτικούς και «φοβισμένους»:

i. Ο συνήθης τρόπος, για να διακοπεί η οικιακή ηλεκτρική παροχή, είναι η αφαίρεση μίας ασφάλειας ή το κατέβασμα ενός μικρο-αυτόματου διακόπτη στο μετρητή του ρεύματος (σιγά, μη χρησιμοποιήσει η ΔΕΗ καλαθοφόρο όχημα, για να κόψει την παροχή του ρεύματος από την κολώνα, σε μονοκατοικίες. Χρειάζεται πολύ ... θάρρος από τους υπαλλήλους της, που θα τολμήσουν κάτι τέτοιο). Στο σύνολο σχεδόν των περιπτώσεων (για λόγους προστασίας, καλαισθησίας, κλπ.), ο εν λόγω μετρητής ευρίσκεται σε κάποιο ερμάριο (κουτί-ντουλάπι).

ii. Ως γνωστόν, ο λογαριασμός της ΔΕΗ εκδίδεται ανά δίμηνο («έναντι» & «εκκαθαριστικός»). Ο εκκαθαριστικός λογαριασμός εκδίδεται μετά την καταγραφή της ένδειξης του μετρητή, από κάποιο συμβεβλημένο με τη ΔΕΗ εργολάβο, μία φορά το 4-μηνο (δηλαδή, τρεις φορές το χρόνο). Επιπλέον, σε κάθε λογαριασμό της ΔΕΗ, στο κάτω μέρος, υπάρχει σαφής αναγραφή της ημερομηνίας, που θα γίνει η εν λόγω μέτρηση, στη συνέχεια της οποίας εκδίδεται ο εκκαθαριστικός λογαριασμός (συγκεκριμένα αναγράφεται: «επόμενη μέτρηση π.χ. στις 20.12.2011»). Ετσι, ο κάθε ένοικος, γνωρίζει πάντα την ακριβή ημερομηνία, που θα έρθει ο καταμετρητής (πιτσιρικάς συνήθως), για να καταγράψει τη μέτρηση της ηλεκτρικής κατανάλωσης.

iii. Σε πολλές μονοκατοικίες και ειδικότερα στις παλαιές, το ερμάριο του μετρητή ευρίσκεται εντός του οικοπέδου του σπιτιού, οπότε, κατά κανόνα, η πρόσβαση σε αυτό, είναι δυνατή, μόνο με τη συναίνεση του ιδιοκτήτη του σπιτιού (δηλαδή, θα πρέπει να έχει ξεκλείδωτη την εξώπορτα, κ.ο.κ.). Οπότε, σ' αυτή την περίπτωση, για να κόψει η ΔΕΗ το ρεύμα, θα πρέπει να εφοδιαστεί ... με εισαγγελικό ένταλμα, για να μπει στο σπίτι σας! Συνεχίζω. Σε πιο σύγχρονες όμως μονοκατοικίες, συχνά το ερμάριο του μετρητή ευρίσκεται στο πεζοδρόμιο, π.χ. δίπλα στην εξώπορτα του σπιτιού. Σε αυτή την περίπτωση, βάζετε ένα γερό λουκέτο, κι' έτσι διασφαλίζετε, ότι κανένας δεν θα έχει πρόσβαση στο μετρητή, χωρίς τη συναίνεσή σας. Τέλος, στις πολυκατοικίες-διαμερίσματα, όλοι οι μετρητές ευρίσκονται σε κοινό ερμάριο, το οποίο συνήθως ευρίσκεται σε εξωτερικό κοινόχρηστο χώρο, για να έχει ανεμπόδιστη πρόσβαση ο καταμετρητής. Ισχύει το ίδιο, με την προηγούμενη περίπτωση: βάζετε ένα λουκέτο στο ερμάριο, κρατάει π.χ. το κλειδί ο διαχειριστής ή ο αντικαταστάτης του και οι μετρητές είναι προσβάσιμοι μόνο με τη συναίνεση των ενοίκων.

Κι' επειδή, όπως ανέφερα στο (ii) παραπάνω, η ημερομηνία καταγραφής της ένδειξης του μετρητή γίνεται ανά τετράμηνο, σε συγκεκριμένη ημερομηνία, μεριμνάτε, τη συγκεκριμένη ημέρα (σημειώστε τη στο ημερολόγιό σας), να είναι προσβάσιμος ο μετρητής, για να καταστεί δυνατή η καταμέτρηση. Αλλά ακόμα και αν ξεχάσετε ν' ανοίξετε την εξώπορτα ή να ξεκλειδώσετε το ερμάριο των μετρητών, με αποτέλεσμα, να μην μπορέσει ο καταμετρητής να κάνει τη δουλειά του, ουδέν πρόβλημα. Διαβάζετε μόνος σας την ένδειξη στο μετρητή σας, τηλεφωνείτε στο 10500 (ΔΕΗ) και τους την λέτε.

iv. Τέλος, ακόμα και στην απίθανη περίπτωση που αποφασίσει/καταφέρει η ΔΕΗ να σας κόψει το ρεύμα, ουδέν πρόβλημα. Φωνάζετε τον ηλεκτρολόγο της γειτονιάς, σας αντικαθιστά/σηκώνει την ασφάλεια, και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Και την επόμενη φορά, ... φροντίστε όμως, να είστε πιο προσεκτικοί, δηλαδή, εν τη απουσία σας, να μην έχει κανένας πρόσβαση στο μετρητή σας.


Υ.Γ.

Πάντως, όποιος αποφασίσει να πληρώσει το χαράτσι, καλό θα είναι, να μην παραπονεθεί ή καταφερθεί ξανά εναντίον αυτών (ανεξαρτήτως κόμματος), που μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση. Εννοώ, εφεξής, δεν θα έχει κανένα απολύτως δικαιολογητικό, να κατηγορεί-βρίζει τον Παπανδρέου (με τους υπουργούς του) ή τον Καραμανλή ή τις Τσιπρο-παπαρήγες, ως κλέφτες, λαμόγια, άχρηστους, κλπ. Ούτε να ζητάει προσφυγή στις κάλπες, να ισχυρίζεται, ότι δεν αντέχει άλλους φόρους ή ότι πληρώνει αυτός, για να τρώνε οι «ημέτεροι», κ.ο.κ. Δεν θα έχει κανένα απολύτως λογικό έρεισμα γι' αυτό, αφού, θα έρχεται σε πλήρη αντίφαση με τον εαυτό του (= ασυνέπεια λόγων και πράξεών του). Και το κυριότερο, θα έχει χάσει τη μία και ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ, να περάσει το πιο ενδεδειγμένο και αποτελεσματικό μήνυμα, σε όλους αυτούς, που τόσα χρόνια μας δουλεύουν κι' εξακολουθούν να μας αντιμετωπίζουν ως όχλο, βοώντα μεν, ανύπαρκτο και γραφικό δε.

Και το μήνυμα αυτό λέει: κύριοι, όλα τα πράγματα έχουν και τα όριά τους, γι' αυτό, ΚΑΤΩ ΤΑ «ΞΕΡΑ» ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ, η ατομική (μικρο)ιδιοκτησία δεν είναι... έγκλημα, ούτε θα μας την αρπάξετε, όπως αρπάζατε τόσα χρόνια τα λεφτά μας!


ΠΡΟΣΘΗΚΗ (από ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ στις 17/10/2011)
Οι τρόποι πληρωμής των λογαριασμών της ΔΕΗ με συγκεκριμένο ποσό που επιθυμούμε αναφέρονται στην δημοσίευση μας : http://eleftheroiellines.blogspot.com/2011/10/blog-post_17.html )

32 σχόλια:

  1. παιδιά, να βρεθεί εναλλακτική λύση και για όσους δεν έχουν κάρτα για ΑΤΜ.
    μπορουν να χρησιμοποιήσουν-δανειστούν κάρτα που ανήκει σε άλλον;

    Αφροξυλάνθη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητή Αφροξυλάνθη, εναλλακτικά μπορεί να γίνει πληρωμή οποιοδήποτε ποσού θέλουμε για τον λογαριασμό της ΔΕΗ:
    Με Πάγια Τραπεζική Εντολή (Υπηρεσία Α.Π.ΛΟ.)
    Μέσω Internet (υπηρεσία e-banking)
    Mε Τηλεφωνική Εντολή (phone-banking)
    Στις Αυτόματες Ταμειακές Μηχανές (ΑΤΜ) των συμεβλημένων Τραπεζών
    Στα Ταμεία συμβεβλημένων Τραπεζών
    Mε Πιστωτική Κάρτα της Τράπεζας Πειραιώς
    Με Μετρητά, στα Μηχανήματα Αυτόματων Συναλλαγών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σωστό σε όλες τις πτυχές του και, κυρίως, εφαρμόσιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό που δεν λέει κανείς είναι ρε παιδιά, τι παίζει με την προσαύξηση του 25%. Εμείς οι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν μπορούμε να πάρουμε ενημερωτητα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. σεποιες τραπεζες ειναι συμβεβλημενη η δεη ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δείτε τον σύνδεσμο όπου αναφέρει τις συμβεβλημένες τράπεζες και τις παροχές που δίνουν: http://eleftheroiellines.blogspot.com/2011/10/blog-post_17.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Με την Power Hellas τι γινεται; ισχυει το ιδιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και να μη πληρωθεί μέσω ΔΕΗ θα μεταφερθεί στο εκκαθαριστικό της εφορίας...οπότε πιό το νόημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. μας στριμώχνουν από παντού.
    λωποδύτες.

    Αφροξυλάνθη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πότε θα μεταφερθεί στο Εκκαθαριστικό;
    Αν υπάρχει μαζική συμμετοχή - αντίδραση των πολιτών στην ΚΛΕΨΙΑ που επιχειρείται, οι κλεπτοκράτες θα καταρρεύσουν, θα πάρουν πόδι πολύ πριν προλάβει να μπει το ποσό στο Εκκαθαριστικό της Εφορίας.
    Αν αυτοί που ακολουθήσουν, είναι της ίδιας νοοτροπίας, θα τους αντιμετωπίσουμε και αυτούς, με τον ίδιο τρόπο, με την σειρά τους.
    Θα καταρρεύσουν και αυτοί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητοί μας φίλοι και αναγνώστες, γνωρίζουμε ότι όσοι δεν πληρώσουν τα χαράτσια θα έχουν επιπτώσεις, προσαυξήσεις κλπ. Η δικιά μας γνώμη αλλά και των συνεργατών μας είναι να δείξουμε μια μαζική αντίδραση για όλες τις παρανομίες που διαπράττει η κυβέρνηση, όλα αυτοί οι φόροι έρχονται αντιμέτωποι με το Σύνταγμα την Ελλάδος και πρέπει σύσσωμοι να μην τους αποδεχτούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. για την hellas power ισχυουν τα ιδια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πάντος το iv είναι παράνομο. Πρώτον μπορεί να βρεις τον μπελά σου απο την ΔΕΗ διότι έβαλες "χέρι" στον μετρητή και δεύτερον ο ηλεκτρολόγος μπορεί ακόμα να χάσει και την άδεια του (ενοείτε εαν μάθουν ποιος είναι). Για όλα τα άλλα συμφωνώ πάντος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εχω δει σε καποιεσ τραπεζες πχ πειραιως κατι μηχανηματα easy pay νομιζω τα λένε.. αυτά κάνουν γι αυτή τη δουλειά ή μόνο ατμ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. και την προσαύξηση ποιός θα την πληρώσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μας έχουν δεμένους από παντού.Μόνο νομικά και επίσημα μπορούμε να κάνουμε κάτι.Βλέπετε τι γίνετε έξω από την βουλή και αυτοί ψηφίζουν την καταδίκη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η άποψη μας είναι: Λαός ενωμένος ποτέ νικημένος. Πρέπει να ενωθούμε και να πράξουμε όλοι το ίδιο. Η κυβέρνηση απειλεί χρησιμοποιώντας τα ΜΜΕ, δεν έχει κάνει καμία επίσημη ανακοίνωση, οι ΔΟΥ δεν γνωρίζουν για καμία προσαύξηση και μαθαίνουν ότι ακούνε από τα ΜΜΕ. Όλοι μας ξέρουμε ότι τα χαράτσια είναι παράνομα ενάντια στο Σύνταγμα της Ελλάδας, η αποδοχή μας δηλώνει και την συνενοχή μας.
    Επίσης υπάρχει μία άποψη ότι θέλουν να μας πάρουν τις περιουσίες, εμείς δεν μπορούμε να προστατέψουμε κανέναν από τις αυθαιρεσίες της κυβέρνησης μόνο να σας πούμε την πρόταση μας να αντισταθούμε και να γίνουμε οι ενωμένοι Έλληνες, αν και το τελευταίο το θεωρούμε ουτοπία, φθαρθήκαμε πολύ όλα αυτά τα χρόνια και ο καθένας κοιτάζει τον εαυτό του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. >Πάντως, όποιος αποφασίσει να πληρώσει το χαράτσι,
    >καλό θα είναι, να μην παραπονεθεί ή καταφερθεί
    >ξανά εναντίον αυτών (ανεξαρτήτως κόμματος), που
    >μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση.

    ΑυτΟΥΣ που ΜΑΣ οδήγηΣΑΝ.

    Εμείς καμιά συμμετοχή. Ποτέ! Για τίποτα. Ακόμη και για το ότι τους ψηφίσαΜΕ. Ακόμη και για το ότι ΜΑΣ ήταν αδιάφορο μέχρι πριν 2 χρόνια. Και ξαφνικά ΜΑΣ έπιασε η αγανάκτηση, λες και κατεβήκαΜΕ από άλλο πλανήτη και είδαΜΕ τα χάλια ΜΑΣ. Ξαφνικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μη ΦΟΒΑΣΤΕ.ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑς ΚΆΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Φίλοι μας, θα επιθυμούσαμε να διευκρινίσουμε ότι δεν προωθούμε απόψεις παρανομίας, αλλά δεν μπορούμε να αποδεχθούμε τα χαράτσια που επιβάλλει η κυβέρνηση όχι μόνο γιατί δεν είναι νόμιμα από μέρους τους αλλά γνωρίζουμε ότι τα ποσά που θα πλήρωνε ο καθένας μας δεν θα προοριζόντουσαν για την πατρίδα μας, αλλά για τους δανειστές μας. Μην ξεχνάτε ότι τα δάνεια που παίρνει η κυβέρνηση τα χρησιμοποιεί για να πληρώσει τους τόκους των προηγούμενων δανείων, ούτε καν το κεφάλαιο.
    Με πολύ έξυπνο τρόπο μας απειλούν ότι θα μας κόψουν το ρεύμα αν δεν πληρώσουμε τον ενσωματωμένο φόρο και εμείς τους απαντάμε ότι ο Έλληνας δεν δέχθηκε ποτέ απειλή από κανέναν εχθρό του. Έχουμε πόλεμο και το ποιος θα νικήσει το ξέρουμε, είμαστε πολλοί και αυτοί είναι ελάχιστοι, ας τα μαζέψουν όσο είναι καιρός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αγαπητοί φίλοι ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ,
    Εννοείται ότι συμφωνώ με την πρότασή σας, καθώς διαφαίνεται το πνεύμα αντίστασης αφ' ενός ενάντια στην αδικία που αγγίζει τον καθένα μας, αφ' ετέρου διότι με συμφέρει.
    ΟΜΩΣ: Τα θηλυκά μυαλά που μας κυβερνούν (τα λέω θηλυκά διότι γεννάνε συνέχεια ιδέες εναντίον Ελλήνων πολιτών. Γεννάνε δε ιδέες διότι τα ίδια που σκεφτόμαστε να κάνουμε εμείς, τα έχουν σκεφτεί και αυτοί. Όπως καταλαβαίνετε ο όρος κατασκοπεία συνυπάρχει με τον της αντικατασκοπείας, όπως ο όρος δράση με τον όρο αντίδραση) έχουν σκεφθεί να μεταφέρουν το χρέος από το απλήρωτο πρόσθετο τέλος ακίνητης περιουσίας στις αρμόδιες ΔΟΥ του οφειλέτη και να τον τσακίσουν εκεί. Εκεί θα μεταφερθεί το χρέος αυτό με τις ανάλογες προσαυξήσεις και όταν θα λάβει έκαστος εξ ημών τον λογαριασμό, θα είναι απελπιστικά μόνος του, τότε. Θα είναι μόνος του μπροστά στο ταμείο ή μπροστά στον έφορο και δεν θα υπάρχει κανείς δίπλα του να τον συντρέξει. Τότε είναι που θα νοιώσει ΒΛΑΚΑΣ, καθώς όλα αυτά τα ωραία που λέμε, για να γίνουν πραγματικότητα, θα πρέπει να γίνουν “χιονοστιβάδα” από το πλήθος των αγανακτούντων, διαφορετικά, ένας – ένας θα είμαστε εύκολη λεία.
    Από εκεί και πέρα, ίσως η ΔΕΗ να μην κόψει το ρεύμα καθώς δεν θα θέλουν να το κάνουν οι συνδικαλιστές της, όμως εάν δεν το κάνουν, ίσως και να απολυθούν από την ΔΕΗ. Για σκεφθείτε, όμως, και το ενδεχόμενο να τραβιέστε στις Εφορίες για το χρέος αυτό.
    Μόλις χθες έμαθα ότι έγινε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τον φόρο αυτό. Βλέπε http://news247.gr/ellada/eidiseis/prosfygh_sto_ste_gia_to_xaratsi_mesw_ths_deh.1422683.html
    Μήπως θα έπρεπε να περιμένουμε για να δούμε τι απόφαση θα πάρει το Συμβούλιο της Επικρατείας; Θα είναι αρνητική ή θα ενισχύσει το κράτος της Τρόικας με το σκεπτικό ότι βρισκόμαστε σε δύσκολη οικονομική κατάσταση; Και πότε θα ετυμηγορήσουν; Ακόμη και εάν είναι αρνητική η απόφαση για το κράτος, εκείνοι οι ακατονόμαστοι επικεφαλής του κράτους της Τρόικας θα την αγνοήσουν, ώστε να φανούν αρεστοί στους ξένους καταπιεστές.
    Πριν κάμποσο καιρό, όταν επισημάνθηκε στον συνταγματολόγο αναπληρωτή καθηγητή και υπουργό Υγείας Λοβέρδο ότι είναι αντισυνταγματικό να κοπεί το επίδομα πολυτέκνων, είπε: Το γνωρίζω, αλλά θα το κόψω.
    Εάν σκέφτονται και οι άλλοι έτσι – που έτσι σκέφτονται – μόνο μια Επανάσταση θα μας σώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αγαπητέ μας φίλε Ιωάννη Κρης, σας ευχαριστούμε για το σχόλιο σας που μας εκφράζει απόλυτα. Συμφωνούμε με το γεγονός ότι μπορεί κάποια στιγμή να βρεθούμε μόνοι μας αντιμέτωποι μ’έναν έφορο, ένα ταμείο αλλά κι έναν αστυνομικό ή και οτιδήποτε άλλο.

    Είναι πολλές οι φορές που λέμε ότι πρέπει όλοι μαζί να συμφωνήσουμε και να ενωθούμε ώστε να αντιμετωπίσουμε τις καταστάσεις που βιώνουμε. Λυπούμαστε που θα το πούμε ευθέως, αλλά υπάρχει πιθανότητα να αντιμετωπίσουμε καταστάσεις όπως της Λιβύης, οι οποίες θα χύσουν για άλλη μια φορά πολύ Ελληνικό αίμα. Ο Θεός να βάλει το χέρι Του και η κατάσταση να εξομαλυνθεί με διαφορετικό και αναίμακτο τρόπο.

    Ευχαριστούμε για τον σύνδεσμο που παραθέσατε σχετικά με την προσφυγή του Συλλόγου Ελλήνων Φορολογούμένων στο Συμβούλιο Επικρατείας.
    Θεωρούμε όμως ότι οι αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας θα αργήσουν πολύ. Μέχρι τότε ή θα πληρώσουμε όλοι μας ή δεν θα πληρώσουμε. Οι ΔΟΥ ακόμα δεν γνωρίζουν τίποτα και αναρωτιόμαστε ποιος έδωσε το δικαίωμα στα ΜΜΕ να μιλάνε εκ μέρους της κυβέρνησης χωρίς να υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις. Μας απειλούν με το γάντι παρανομώντας σε όλες τις μορφές.

    Η μόνη αντίρησή μας βρίσκεται στο σημείο που αναφέρεστε στο ότι μας κυβερνούν θηλυκά μυαλά. Δεν καταλαβαίνουμε τι ακριβώς εννοείται και πραγματικά θα θέλαμε να μάθουμε.

    Εάν εννοείται ότι τα θηλυκά μυαλά "γεννούν" ιδεές τότε αυτό είναι ένα σημαντικό σημείο το οποίο μπορούμε όλοι οι Ελεύθεροι 'Ελληνες (και δεν εννοούμε το μπλογκ μας) να αξιοποιήσουμε. Μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τα θηλυκά μυαλά του θηλυκού γένους, καθώς επίσης και το θηλυκό μέρος του ανδρικού γένους προς όφελος του Ελληνικού Πνεύματος.

    Η αρμονία είναι αποτέλεσμα ισόρροπης συνύπαρξης του θηλυκού και αρσενικού στοιχείου μέσα σε κάθε ανθρώπινο ον. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτό καλούμαστε να κατορθώσουμε κατά τη διάρκεια της γήινης ζωής μας. Θηλυκές και Αρσενικές υπάρξεις προς όφελος της Ψυχής μας και της Αρμονίας του πλανήτη μας.

    Σας ευχαριστούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. οπως με μια ασθενεια,το κακο μονο αν χτυπηθει απο τη ριζα θα σταματησει,δεν αρκει να πολεμαμε τα συμπτωματα.αυριο θα ξεφυτρωσει κατι αλλο.αλλωστε το χρεος θα παραμεινει,δε σβηνει,δεν γλυτωνουμε απο τους κρατικους τοκογλυφους ουτε δεκαριτσα.αλλαξε κατι με το δεν πληρωνω στα διοδια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αγαπητέ "Ανώνυμε 28/10/11 3:17 μμ" συμφωνούμε μαζί σας για το παράδειγμα με την ασθένεια. Θα επιθυμούσαμε να προσθέσουμε ότι το δεν πρόκειται για κρατικούς τοκογλύφους αλλά για παγκόσμιους, το όπλο μας είναι ότι όλα αυτά είναι παράνομα και έρχονται αντιμέτωπα με το Σύνταγμα της Ελλάδας. Το κίνημα δεν πληρώνω έκανε ότι μπορούσε περισσότερο, αν όλος ο Ελληνικός λαός ήταν μαζί τους τότε δεν θα άλλαζαν καμία νομοθεσία. Ζούμε σε μία χώρα που μας διοικούν παράνομα στο χέρι μας είναι να το αλλάξουμε.
    Αύριο θα δημοσιεύσουμε σχετικά θέματα με τις αποφάσεις του Δήμου Νέας Ιωνίας καθώς και τις ανακοινώσεις του δεν πληρώνω. Η σημερινή ημέρα για εμάς είναι αφιερωμένη στην 28η Οκτωβρίου. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΑΔΕΛΦΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Μια και αναφέρατε για κλειδωμένο ερμάριο μετρητών, πριν από μια εβδομάδα, συνεργείο της ΔΕΗ, απουσία μου και χωρίς να με ειδοποιήσει τηλεφωνικά ώστε να είμαι παρών, παραβίασαν σπάζοντας την κλειδαριά στη χειρολαβή του ερμαρίου μετρητών της εξοχικής μου οικίας, ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση στο μικροαυτόματο διακόπτη του μετρητή και να διακόψουν το ρεύμα. Η διακοπή βέβαια έγινε για άλλο λόγο (λήξη συμβολαίου)και όχι για απλήρωτο λογαριασμό, αλλά θέλω να σας πω μέχρι που μπορεί να φτάσουν μερικοί ανεγκέφαλοι. Φυσικά υπέβαλα άμεσα μήνυση για παραβίαση ιδιωτικού χώρου και πρόκληση φθοράς σε ξένη ιδιοκτησία. Μπορεί να στοιχίζει 100€ παράβολο αλλά τέτοιες αυθαιρεσίες δεν πρέπει να μένουν ατιμώρητες.
    ΚΩΣΤΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αγαπητέ φίλε Κώστα,
    Έπραξες άριστα που υπέβαλες μήνυση. Πρέπει κάποιοι να συνειδητοποιήσουν ότι η ιδιοκτησία μας και το σπιτικό μας είναι άσυλο (κατοχυρωμένο από το Ελληνικό Σύνταγμα) και κανείς δεν έχει δικαίωμα να το παραβιάζει.
    Έχουμε βέβαια την εντύπωση ότι η ΔΕΗ είναι η μόνη που έχει δικαίωμα να ανοίξει το ρολόι της και πιθανόν αυτό να συνεπάγεται παραβίαση της κλειδαριάς του. Παρ'όλ'αυτά αν πήδηξαν φράχτες ή παραβίασαν οτιδήποτε άλλο ή προκάλεσαν οποιαδήποτε άλλη φθορά θα πρέπει να δώσουν λόγο και να επανορθώσουν.
    Ευχόμαστε όλα να πάνε κατ'ευχήν και να βρεις το δίκιο σου.
    Αν έχεις νεοώτερα ενημέρωσέ μας.
    Ευχαριστούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Μια ερώτηση.
    Έστω ότι ο λογαριασμός της δεη+τα δημοτικά τέλη είναι 150€ και το χαράτσι 150 και αυτό.
    Πως ξέρω εγώ ότι αν κάνω μια κατάθεση σε ATM 150€ δεν θα κρατήσουν τα 150 για το χαράτζι και ότι ο λογαριασμός του ρεύματος δεν θα μήνη απλήρωτος μαζί με τα δημοτικά τέλη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Αγαπητέ Ανώνυμε 12:54μμ,

    Απ'όσο μπορούμε να γνωρίζουμε η ΔΕΗ θα εισπράξει τα χρήματα και στη συνέχεια θα δώσει το ποσό του χαρατσιού στο κράτος-εφορία.

    Βέβαια, σ'αυτό το κράτος που ζούμε δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι μας ξημερώνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Έπραξες άριστα που υπέβαλες μήνυση φίλε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ψάχνετε για έναν ιδιωτικό δανειστή; Χρειάζεστε επειγόντως δάνειο; Έχετε κακή πίστωση; Μπορώ να σας βοηθήσω να εξασφαλίσετε ένα δάνειο με επιτόκιο μόλις 2%. 100% χρηματοδότηση με ελάχιστη τεκμηρίωση.
    Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: {lendersuccess@gmail.com} αν σας ενδιαφέρει να πάρετε ένα δάνειο, ώστε να σας δώσουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις του δανείου μας
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα μας την πέφτουν και οι πεφωτισμένοι: illuminati, τι άλλο θα δούμε;

      Διαγραφή

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)