Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

"Σπόρος"



Με αφετηρία το Σπόρο, έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό, η λειτουργία μιας συνέλευσης ενεργών καταναλωτών που οργανώνει ομαδικές παραγγελίες οικολογικών αγροτικών προϊόντων από παραγωγούς με τους οποίους κρίνει ότι μπορεί να οικοδομήσει σχέσεις εμπιστοσύνης και συν-τροφικότητας. Μέχρι σήμερα, έχει διακινηθεί μια ποικιλία προϊόντων (αβοκάντο, ακτινίδια, ελιές, ζυμαρικά, λάδι, λεμόνια, μέλι, μπανάνες, ντομάτες, παστέλια, πατάτες, πορτοκάλια, ρακί, φασόλια μέχρι και κοτόπουλα) από παραγωγούς από την Κρήτη μέχρι τις Πρέσπες. 







Στο Καλάθι θέλουμε να συμβάλλουμε στη δημιουργία τέτοιων αποκεντρωμένων και αλληλοϋποστηριζόμενων δικτύων παραγωγών/ καταναλωτών. Θέλουμε να αναπτυχθεί μια διευρυμένη ανθρώπινη κοινότητα όπου η παραγωγή, η κατανάλωση και η διακίνηση αγαθών βασίζεται στην αλληλεγγύη, στη συμμετοχή και στο σεβασμό στο περιβάλλον. .


Γνωρίζουμε πως σε άλλα μέρη του πλανήτη ανάλογα εγχειρήματα έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό. Για μας ωστόσο το καλάθι αποτελεί έναν άγνωστο δρόμο, χωρίς έτοιμες λύσεις. Τις λύσεις θα τις επινοήσουμε από κοινού, παραγωγοί και καταναλωτές προς την κατεύθυνση της δημιουργίας μορφών αλληλέγγυας και εναλλακτικής οικονομίας.

Αν θέλετε να συμμετέχετε στη συνδιαμόρφωση αυτού του εγχειρήματος ως παραγωγός ή ενεργός καταναλωτής, αν είχατε εμπειρίες από αντίστοιχα εγχειρήματα ή έχετε πληροφορίες που κρίνετε ότι μπορεί να μας είναι χρήσιμες, θα χαρούμε πολύ αν επικοινωνήσετε μαζί μας (basket@riseup.net, 2103801375).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)