Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Τι είναι το δίκτυο φασούλι;

Το δίκτυο Φασούλι είναι ένα δίκτυο για όλους εμάς τους κακοπληρωμένους ή άνεργους νέους της Αθήνας. Εμάς, τη γενιά των 700, των 600, των 300 ή και των καθόλου ευρώ, που πρέπει να ζήσουμε σε έναν κόσμο που γίνεται όλο και πιο ακριβός. Είναι ένας τρόπος να βρούμε εμείς, η «χαμένη γενιά» ο ένας τον άλλον και να αλληλοβοηθηθούμε.

Το κάθε μέλος του δικτύου προσφέρει στους άλλους υπηρεσίες και προϊόντα. Οι προσφορές του ανακοινώνονται στο δίκτυο μέσα από ταξινομημένες αγγελίες. Η πληρωμή του γίνεται σε Φασούλια, ένα εικονικό νόμισμα που η χρήση του περιορίζεται μέσα στο δίκτυο. Η διαφορά είναι ότι σκοπός εδώ δεν είναι να μαζέψεις όσα πιο πολλά Φασούλια μπορείς αλλά μάλλον να προσπαθείς να παίρνεις όσα περίπου Φασούλια έχεις δώσει. Δηλαδή εδώ δεν ισχύει το «φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι» αλλά μάλλον το «κράτα με να σε κρατώ να ανεβούμε το βουνό».


Κάθε λογαριασμός μπορεί να είναι θετικός ή αρνητικός. Θετικός λογαριασμός σημαίνει ότι κάποιος έχει προσφέρει περισσότερα από όσα έχει πάρει (και μάλλον έχει έρθει η ώρα να πάρει) και αρνητικός ότι έχει πάρει περισσότερα από όσα έχει δώσει (και μάλλον έχει έρθει η ώρα να δώσει). Ούτως ή άλλως οι λογαριασμοί δεν μπορούν να εξαργυρωθούν σε ευρώ, υπάρχουν μόνο για να κρατάμε λογαριασμό πόσα έχουμε δώσει και πόσα έχουμε πάρει.
Δεν θα πω περισσότερα, αν θες κάνε μια εγγραφή στο δίκτυο και δες μόνος σου. Όταν γραφτείς, θα σου ζητηθεί να γράψεις δύο πράγματα που μπορείς να προσφέρεις στους άλλους. Εδώ μπορεί να κολλήσεις και να μην μπορείς να σκεφτείς κάτι, αλλά σκέψου ότι αυτό δεν αφορά τις επαγγελματικές σου δεξιότητες αλλά πράγματα που είσαι καλός σε αυτά και τα κάνεις ούτως ή άλλως για τον εαυτό σου και για τους φίλους σου. Θα σου δώσω μερικά παραδείγματα:
- Έχεις μπλακεντέκερ; Μπορεί κάποιος να χρειάζεται τη βοήθειά σου για να βάλει ράφια στο σπίτι του.
- Αν έχεις μια λεμονιά στην αυλή σου και βγάζει πολύ περισσότερα λεμόνια απ’ όσα χρειάζεσαι, πρόσφερέ τα στους άλλους στο δίκτυο. Κάποια στιγμή μπορεί να πάρεις πίσω πορτοκάλια.
- Θέλεις να αδειάσεις το σπίτι σου και έχεις πολλά πράγματα που θέλεις να τα ξεφορτωθείς; Βάλτα κι αυτά, σίγουρα θα υπάρχει κάποιος που θα τα θέλει.
- Μπορείς ακόμα να προσφέρεις μαθήματα σε οτιδήποτε είσαι καλός: κιθάρα, μπουζούκι, αγγλικά, ισπανικά κλπ.
- Μπορείς ακόμα, αν τα πας καλά με τα παιδιά, να κάνεις babysiting, ή να προσφέρεις βοήθεια σε όποιον θέλει να ανακαινίσει το σπίτι του.
- Αν είσαι καλός στις επισκευές κινητών γράψτο. Αν έχεις κάποιο παλιό κινητό που δεν το χρειάζεσαι βάλτο κι αυτό.
- Αν ξέρεις να κάνεις τέλεια κουλουράκια, βάλτα κι αυτά, απλώς την επόμενη φορά που θα φτιάξεις ίσως χρειαστείς δύο πακέτα αλεύρι!
- Αν είσαι καλός στο να βάζεις μουσική στα πάρτυ μπορείς να το βάλεις κι αυτό.
- Ξέρεις να αλλάζεις λάμπες; Ίσως υπάρχει κάποιος που δεν ξέρει!
- Αν είσαι καλός στο να φτιάχνεις blogs ίσως κάποιος σε χρειάζεται (εγώ πάντως σε χρειάζομαι σίγουρα, για να τελειώσω αυτό το blog ;) )
Να είσαι καλά και ελπίζω να τα πούμε στο δίκτυο!

http://fasouli.wordpress.com/2011/01/13/τι-είναι-το-δίκτυο-φασούλι/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)