Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Μιχαλολιάκος: Με όπλο την πολιτική υπευθυνότητα απέναντι στην κρατική ανυπαρξία και την ασυδοσία συμφερόντων…


http://olympiada.files.wordpress.com/2011/08/vasilios-michaloliakos-mihaloliakos.jpg?w=140&h=207Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος φαίνεται ότι αποτελεί πονοκέφαλο για τους… εγκέφαλους της κυβερνητικής πολιτικής που υποχρεώνονται απλώς να παρακολουθούν την πολιτική του δράση, προσπαθώντας να βρουν (ή να χαλκεύσουν κατά την προσφιλή τους τακτική) κερκόπορτες για να την αναχαιτίσουν. Δεν μπορούν βλέπετε να αποδεχτούν πως η πολιτική δραστηριοποίηση ενός δήμου ακυρώνει τους πυλώνες της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Τα παραδείγματα άπειρα. Η στάση στην μνημονιακή προσέγγιση της δημόσιας περιουσίας που έκανε ακόμα και τον αρμόδιο υπουργό να συμπλεύσει με τις προτάσεις Μιχαλολιάκου για τον ΟΛΠ. Η τεκμηριωμένη διαπραγμάτευση για τα οικονομικά του δήμου που έκανε το αρμόδιο υπουργείο να αλλάξει πολιτική κατεύθυνση για όλη την αυτοδιοίκηση. Η νομική δράση ενάντια στους καταπατητές δημόσιας περιουσίας για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση παραμένει στις φωτοβολίδες περί αξιοποίησης κλπ.

Τελευταία “κρούσματα”, ο καθαρισμός της παράκτιας ζώνης μετά από δεκαετίες λόγω “εμπλοκής αρμοδιοτήτων” και βέβαια η ρηξικέλευθη ενέργεια για την αξιοποίηση χώρου “κρατικής ιδιοκτησίας” που παρέμενε εστία μολύνσεως και παραβατικότητας για την πόλη. (Η είδηση εδώ:Αποθέωση Μιχαλολιάκου στις γειτονιές του Πειραιά.)
Η κίνηση αυτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία γιατί είναι έμπρακτο δείγμα κοινωνικής ευθύνης και όχι οικονομικών ή άλλων συμφερόντων. Τα συνεργεία του δήμου επενέβησαν για να λυτρώσουν τους δημότες από μία εφιαλτική καθημερινότητα, χωρίς να εγείρουν θέμα αλλαγής ιδιοκτησιακού καθεστώτος ή -κατα την προσφιλή “πράσινη” τακτική- καταπάτησης δημόσιας γης. Όπως χαιρέκακα επιχείρησαν να υπονοήσουν κάποιοι φωστήρες της κρατικής προπαγάνδας. Που έφτασαν σε σημείο να στείλουν εως και περιπολικά για να εμποδίσουν την δράση, τα οποία βεβαίως αποχώρησαν όταν ενημερώθηκαν για την πραγματικότητα και είδαν τις αντιδράσεις των κατοίκων.
Η απόδειξη είναι η επιστολή που είχε ήδη αποστείλει ο Μιχαλολιάκος την περασμένη εβδομάδα στον καθ’ ύλην αρμόδιο:
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, σε επιστολή που απέστειλε την προηγούμενη εβδομάδα, στο Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ο.Σ.Κ. κ. Ηρακλή Δρούλια, τονίζει:
«Κύριε Δρούλια
Όπως ασφαλώς γνωρίζετε παρατηρείται το φαινόμενο πολλοί ακάλυπτοι χώροι που έχουν απαλλοτριωθεί και πρόκειται να ανεγερθούν σχολεία να είναι παραμελημένοι με αποτέλεσμα να μετατρέπονται σε εστίες μόλυνσης και κακαισθησίας.
Ο Δήμος Πειραιά στην προσπάθεια του για αναβάθμιση του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των κατοίκων του επιθυμεί να προχωρήσει στον εξωραϊσμό και ν΄ αξιοποιήσει όλους αυτούς τους χώρους.
Στα πλαίσια αυτά, αρχής γενομένης θα προχωρήσουμε στην ανάπλαση με φύτευση πρασίνου και  τοποθέτηση παιδικής χαράς σε οικόπεδο που έχει απαλλοτριωθεί κι έχει χαρακτηρισθεί σχολικό από τον Ο.Σ.Κ.  επί των οδών Τζαβέλα, Θεάτρου και Νεωρίων.
Παράλληλα θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε και να σας τονίσουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το αυτονόητο.
Ότι  όταν κι όποτε ξεκινήσει η διαδικασία ανέγερσης σχολείου ο Δήμος με δικές μας ενέργειες και δαπάνες θα παραδώσει τον χώρο άμεσα για την επίτευξη του σκοπού για τον οποίο έχει απαλλοτριωθεί.
Στην προσπάθεια μας αυτή ζητούμε την κατανόησή σας. Άλλωστε γνωρίζετε καλά ότι η παιδεία για μας είναι κοινωνικό αγαθό απόλυτης προτεραιότητας και θα μας βρείτε συμμάχους στο έργο σας για περισσότερα και καλύτερα σχολεία.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)