Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΠΟ ΑΝΔΡΟΓΥΝΟΕΙΔΕΣ ΡΟΜΠΟΤ;

Η τεχνολογία καλυτερεύει με το πέρασμα του χρόνου κατασκευάζοντας λογιών λογιών μηχανήματα, τα οποία βοηθούν τον άνθρωπο στο σπίτι, στην δουλειά και στην υγεία του.


Αν κοιτάξουμε την εξέλιξη του ανθρώπου, θα δούμε πως η τεχνολογία τον βοήθησε να ζει πιο άνετα και να τελειώνει σε χρόνο ρεκόρ ότι θα μπορούσε να φτιάξει χειροποίητα. Ακόμα, τον βοήθησε να φτιάξει πράγματα τα οποία ποτέ δεν θα μπορούσε να φτιάξει με τα χέρια του. Στο σπίτι το πλυντήριο είναι το δεξί χέρι της οικοκυράς, όπως και η σόμπα στην οποία μαγειρεύει το φαγητό της. Στην δουλειά ο υπολογιστής στέλνει μηνύματα σε κλάσματα δευτερολέπτων και αποθηκεύει εκατομμύρια πληροφορίες. Στην υγεία τα εξαιρετικά μηχανήματα βοηθούν στην βελτίωση της υγείας του ανθρώπου.  Τα αυτοκίνητα, τα πλοία, τα αεροπλάνα κ.λ.π. βοήθησαν τον άνθρωπο να ταξιδεύει και να ελέγχει το περιβάλλον του.
Η τεχνολογία καθημερινά προχωρά στο καλύτερο. ΄Ομως, δυστυχώς, ταυτόχρονα και στο χειρότερο. Με την τεχνολογία κατασκευάζουν εκρηκτικές ύλες, πυρομαχικά τα οποία χρησιμοποιούν για να αφανίσουν ότι η ίδια η τεχνολογία δημιούργησε και δημιουργεί. Από την μια κατασκευάζει για το καλό του ανθρώπου και από την άλλη καταστρέφει ότι δημιούργησε παίρνοντας μαζί με την καταστροφή, τις ψυχές των ανθρώπων.


Στην σημερινή εποχή προσπαθούν να κατασκευάσουν ρομπότ με νοημοσύνη, με αισθήματα. Μήπως αυτά, που κατασκευάζονται  για να βοηθήσουν και να κάνουν παρέα στον άνθρωπο, στραφούν εναντίον κι αυτά της ανθρωπότητας; Υπάρχουν ερωτήματα και απορίες οι οποίες θα απαντηθούν μετά από χρόνια, όταν ίσως είναι πια αργά.


Η τεχνολογία θέλει να γίνει ένας μικρός Θεός. Θέλει να δώσει ζωή και συναισθήματα στα άψυχα αντικείμενα.Έστω κι αν τα καταφέρει όλα αυτά δεν θα μπορέσει ποτέ να δώσει ψυχή σε κάτι άψυχο. Κινήσεις, συναισθήματα, ίσως αργότερα, εκφράσεις, δέρμα, όλα αυτά να τα έχουν τα ρομπότ. Ίσως οι φανταστικές επιστημονικές ταινίες να γίνουν πραγματικότητα. Ίσως να βλέπουμε στον δρόμο ρομπότ και να μην κατανοούμε πως αυτά είναι μηχανές.


Οι επιστήμονες που ασχολούνται με την ρομποτική και την τεχνητή νοημοσύνη ίσως φτιάξουν  ανθρωπόμορφα μηχανήματα, τα οποία θα είναι πιο έξυπνα και από τον πιο έξυπνο άνθρωπο στον κόσμο.  Ή τεχνολογία εξελίσσεται με τα υπέρ και τα κατά της.

Στην σημερινή εποχή, τα ρομπότ έχουν πολλές μορφές. Υπάρχουν τα μηχανικά που δεν έχουν την δυνατότητα της επικοινωνίας, μέχρι αυτό, που αναγνωρίζει πρόσωπα, συνομιλεί και περπατά.
[200pxReplieeQ2.jpg]Ο άνθρωπος άρχισε να εξοικειώνεται με τα ρομπότ και όσο πιο ανθρωπόμορφο γίνεται, τόσο πιο οικεία νοιώθει μαζί του, ίσως μέχρι την στιγμή που θα αντιληφθεί πως  αυτό το μηχάνημα στραφεί εναντίον του.

Οι επιστήμονες προσπαθούν να φτιάξουν ανδρογυνοειδές ρομπότ, ένα μείγμα ανδρικών και γυναικείων χαρακτηριστικών, το οποίο έχει την εμφάνιση του τέλειου σε χαρακτηριστικά ανδρόγυνου προσώπου. Για την κατασκευή του προσώπου, χρησιμοποιούν ένα υλικό που ονομάζεται Frubber και είναι πολύ πιο ελαφρύ και πολύ πιο ελαστικό από τα συνηθισμένα υλικά. Κατ΄ αυτόν τον τρόπο, γίνονται πιο πειστικές οι εκφράσεις του προσώπου. 


Για να γίνει ένα ρομποτικό πρόσωπο πρέπει πρώτα να δουλευτεί σε πηλό και όταν τελειώσει, παίρνουν το αποτύπωμα του με Frubber το οποίο αργότερα βάζουν στο τεχνητό κρανίο. Τα ρομπότ έχουν επεξεργαστή, αναγνωρίζουν, ακούν, βλέπουν και συνομιλούν.

Όλα τα πιο πάνω στο σήμερα. Μετά από 10 με 20 χρόνια πως θα εξελιχτεί η τεχνολογία; Πως θα είναι; Θα ξεχωρίζουν από τον άνθρωπο; Στις δουλειές θα δουλεύουν άνθρωποι ή την θέση τους θα την πάρουν εκτός από τα μηχανικά ακίνητα ρομπότ, τα ανθρωπόμορφα ανδρογυνοειδές; Στους πολέμους θα στέλνουν οι μεγάλες και πλούσιες δυνάμεις ανθρωπόμορφα μηχανήματα για να πολεμούν με τους ανθρώπους; Στο μέλλον θα υπάρχει μέχρι πρόεδρος-ρομπότ στις χώρες; Μήπως, με αυτή την σημερινή εξέλιξη της τεχνολογίας θα ελέγχεται στο μέλλον, το ανθρώπινο γένος από ένα ανδρογυνοειδές, το οποίο θα είναι αήττητο; Πολλές είναι οι ερωτήσεις, πολλές και οι απορίες. Ο καθένας από εμάς ας σκεφτεί και ας χρησιμοποιήσει την φαντασία του για να αντιληφθεί πως θα είναι η ζωή μετά από χρόνια.

angel
http://peaceangel29.blogspot.com/

1.



2.

3.



4.



5.



6.



7.



8.



9.



10.



11.



12.



13.



14.



ΠΗΓΗ

(Αναθεώρηση 22 Ιουλίου 2011, από ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ)

2 σχόλια:

  1. Καλημέρα σας!!!

    Πρόσθεσα το μπλογκ σας στα ιστολόγια των φίλων στο μπλογκ μου.

    Angel

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σας ευχαριστούμε ANGEL, το ίδιο κάναμε και εμείς, στην αρχική σας δημοσίευση κάναμε μερικές μεταβολές ως προς τα βίντεο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)