Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Η ΤΕΛΕΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ!!! (Δίδαγμα)

altΜια φορά πήγε κάποιος στο κουρείο για το καθιερωμένο κούρεμα και ξύρισμα.
Καθώς ο κουρέας άρχισε να δουλεύει, άρχισε μια καλή συζήτηση.
Μίλησαν για τόσα πολλά πράγματα και πάρα πολλά θέματα…
Όταν τελικά άγγιξαν το θέμα της θρησκείας και του Θεού, ο κουρέας αναφώνησε:
‘Δεν πιστεύω ότι ο Θεός υπάρχει.’
‘Γιατί το λες αυτό;’ ρώτησε ο πελάτης. Και ο κουρέας είπε: ‘Λοιπόν, απλά βγες έξω στο δρόμο για να καταλάβεις γιατί ο Θεός δεν υπάρχει. Πες μου γιατί αν ο Θεός υπάρχει, υπάρχουν τόσοι διεστραμμένοι;
Γιατί τόσα εγκαταλελειμμένα παιδιά; 

Αν ο Θεός υπήρχε, δε θα υπήρχε ούτε δυστυχία ούτε πόνος.
Δε μπορώ να φανταστώ ένα Θεό που αγαπάει και συμπονεί να επιτρέπει όλα αυτά που γίνονται.’
Ο πελάτης το σκέφτηκε για μια στιγμή, αλλά δεν απάντησε γιατί δεν ήθελε να χαλάσει τη συζήτηση.
Ο κουρέας τελικά τελείωσε τη δουλειά του και ο πελάτης έφυγε.
Όμως μόλις έφυγε από το κουρείο, είδε ένα άντρα στο δρόμο με μακρυά κατσαρά βρώμικα μαλλιά και γένια. Φαινόταν πολύ βρώμικος και απεριποίητος. Εκείνη τη στιγμή ο πελάτης γύρισε πίσω και ξαναμπήκε στο κουρείο.
Τότε είπε στον κουρέα:
‘Ξέρεις τι; Οι κουρείς δεν υπάρχουν!‘
‘Πως μπορείς να το λες αυτό;’ ρώτησε ο έκπληκτος κουρέας.
‘Είμαι εδώ και είμαι κουρέας! Μόλις σε κούρεψα, τι είναι αυτά που λες;’
‘Όχι!’ απάντησε ο πελάτης και εξήγησε: ‘Οι κουρείς δεν υπάρχουν γιατί αν υπήρχαν, δε θα υπήρχαν αχτένιστοι άνθρωποι και με μακρυά βρώμικα μαλλιά, όπως ο τύπος απ’ έξω.‘
‘Μα… οι κουρείς ΌΝΤΩΣ υπάρχουν! Αυτό συμβαίνει όταν οι άνθρωποι δεν έρχονται σε μένα.’
‘Ακριβώς!’ απάντησε ο πελάτης. ‘Αυτό είναι το θέμα! Ο Θεός, επίσης ΥΠΑΡΧΕΙ! Και αυτό συμβαίνει όταν οι άνθρωποι δεν πηγαίνουν σε Αυτόν και δεν αναζητούν σε Αυτόν βοήθεια. Γι’ αυτό υπάρχει τόσος πόνος και δυστυχία στον κόσμο.’

ΠΗΓΗ: dakrythspanagias


ΣΧΟΛΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ: 
Ο Θεός για εμάς υπάρχει και κατοικεί μέσα στη καρδιά μας, είναι η αγνότητα που έχουμε μέσα μας, η ταπείνωση και η έλλειψη εγωισμού, η αγάπη και η έλλειψη μίσους. 
Κάποτε που είχαμε ρωτήσει ένα Γέροντα Αγιορείτη πως θα μπορούσαμε να πείσουμε κάποιον ότι υπάρχει Θεός, μας είχε απαντήσει ως εξής:
Η Χριστιανική θρησκεία είναι η μόνη ζωντανή θρησκεία, είναι αυτή που κάθε μέρα γίνονται θαύματα. Τότε τον ρωτήσαμε ποιά θαύματα θα μπορούσαμε να πούμε στους συνανθρώπους μας ώστε να καταλάβουν αυτή τη ζωντανή θρησκεία και τότε μας απάντησε: 
1ον ο αγιασμός, δεν είναι ένα απλό νερό διότι επενεργεί η Θεία Χάρη, δεν χαλάει δε μουχλιάζει δε εμφανίζονται μικροοργανισμοί όσα χρόνια και εάν περάσουν.
2ον το Άγιο Φως που βγαίνει μόνο του από τον Πανάγιο Τάφο. (διαβάστε: http://eleftheroiellines.blogspot.com/2011/04/blog-post_4426.html#more)
3ον κατά τον θάνατο (κοίμηση) ενός Ιερέα το σώμα του διατηρεί την ελαστικότητα και την κίνηση των συνδέσμων σαν να μην έχει πεθάνει.

Αυτά θεώρησε ο Άγιος Γέροντας ότι ήταν αρκετά για να τα πούμε στους ανθρώπους που δεν πιστεύουν. Εμείς όμως θα προσθέσουμε ότι ας δει ο καθένας μέσα στη ψυχή του εάν κατοικεί το Άγιο Πνεύμα, αν νιώθει την Θεία Χάρη, διότι όσο και θαύματα εμείς του πούμε ποτέ δε θα θελήσει η σκληρή καρδιά του να αποδεχθεί την αλήθεια του μοναδικού Θεού και την μοναδικότητα της Ορθόδοξης Χριστιανικής Θρησκείας. 

1 σχόλιο:

  1. Στο παρελθόν συζητούσα με κάποιον για την ύπαρξη του Θεού. Προσπαθούσα να του μεταδώσω τους συνειρμούς της λογικής που με είχαν οδηγήσει να αποδείξω στον εαυτό μου ότι ο Θεός υπάρχει και για την ακρίβεια ότι ο Θεός ΕΙΝΑΙ.
    Δεν κατάφερνα τίποτα. Δεν καταλάβαινε τι του έλεγα και με το δίκιο του ο άνθρωπος. Εγώ τσαντίστηκα και βγήκα "από κάτω" γιατί φαινόταν ότι δεν μπορούσα να του αποδείξω ότι ο Θεός Είναι. Το θέμα έληξε εκεί.
    Μετά από καιρό που ξανασυζητήσαμε για την ύπαρξη του Θεού μου είπε ότι είχα δίκιο. Ο Θεός είναι Αξίωμα. Ο Θεός ΕΙΝΑΙ.

    Ο κάθε άνθρωπος έχει το δικό του προσωπικό δρόμο στην προσέγγιση του Θεού. Μερικές φορές τα λόγια δεν έχουν αποτέλεσμα γιατί απευθύνονται στο λογικό νου του ανθρώπου.
    Ας κάνουμε υπομονή, ας κάνουμε προσευχή κι ο Θεός θα δείξει σε όσους Τον επιθυμούν το δρόμο για να Τον βρουν.

    Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)