Τρίτη 10 Μαΐου 2011

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: "όλοι σε συναγερμό για να ξαναβρούμε όλοι τις αξίες και τις αρχές, διότι αυτά δεν πωλούνται"

 Σήμερα   η  πόλη του Αγρινίου  τίμησε τον  Πολιούχο της  Μεγαλομάρτυρα Άγιο Χριστόφορο.
Στην  Αρχιεπισκοπική    Θ. Λειτουργία , η οποία  ετελέσθη στον ομώνυμο Ιερό Ναό , εκτός των  τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών ,παρέστησαν συμπροσευχόμενοι :
o Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος   κ. Ιερώνυμος, ο φιλοξενών  Μητροπολίτης  Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς , οι Μητροπολίτες Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, Γλυφάδας κ. Παύλος, Ευρίπου κ. Βασιλειος., καθώς επίσης  και ο  Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Δαμιανός Πάνου.
Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος  Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.Ιερώνυμος  στο  κήρυγμά του  τόνισε μεταξύτων άλλων :

 «Χάθηκαν οι αξίες αγαπητοί μου αδελφοί σήμερα, χάθηκαν οι αρχές, επομένως όλοι σε συναγερμό για να ξαναβρούμε όλοι τις αξίες και τις αρχές, διότι αυτά δεν πωλούνταιΌλα αυτά δεν αγοράζονται από κατάστημα, κερδίζονται μόνο με αίμα και θυσίες μέσα από την μίμηση της ζωής των Αγίων. Καλές είναι οι γνωριμίες που έχουμε, άλλα πρέπει να γνωρίσουμε και τον Χριστό για να αλλοιώσει την ψυχής μας»

 Μετά τα όσα ειπώθηκαν   στην προχθεσινή  συνάντηση   του Μακαριωτάτου  με τον  πρωθυπουργό της  Ελλάδας , όλοι οι πιστοί που ανησυχούν  εξ αιτίας  των  αντιεκκλησιαστικών , αντιχριστιανικών και κατά κοινή ομολογία αντεθνικών  πράξεων  και  μεθοδεύσεων  της  κυβέρνησης, ένοιωσαν  πως   η "συνέργεια"  κράτους - πολιτείας  για την οποία μίλησε ο  Πρωθυπουργός , διαγράφεται ως μια  πιθανή ...προοπτική.

Αν λοιπόν δεν εκλάβουμε ως  "αμφίσημο" τον λόγο  του Μακαριωτάτου στο Αγρίνιο, τότε  όπως φαίνεται  σε λίγες ημέρες όπου θα γίνει και η Σύνοδος της Ιεραρχίας, ίσως να δούμε  αυτό που περιμένουμε  όλοι  με αγωνία.
Δηλαδή  το σύνολο  των Ποιμεναρχών μας  στο πλευρό  των  υπο διωγμόν  Ορθοδόξων Ελλήνων, θέτοντας ενώπιον της κυβέρνησης  τις "κόκκινες γραμμές" πίσω απο τις οποίες δεν πρόκειται να υποχωρήσει  η Εκκλησία της Ελλάδος.

Ας ελπίσουμε  ότι  η ...διαβεβαίωση του  κ.Παπανδρέου για το ζήτημα της  Κάρτας του Πολίτη πως  θα "προστατευθούν" δήθεν  τα προσωπικά μας δεδομένα   και πως για τα υπόλοιπα  "ζητήματα"   (μάθημα Θρησκευτικών, υφαρπαγή  των καταθέσεων των Ενοριών , Ιερών Μονών και εκκλησιαστικών ιδρυμάτων  απο την Τράπεζα της Ελλάδος, χειροτονίες νέων Ιερέων κλπ) θα ορισθούν απο κοινού  ειδικές επιτροπές που  θα  "εξετάσουν"  πιθανές ...λύσεις, θα τύχουν  μιας αντιμετώπισης  αρχικά απο τον  Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο  αντίστοιχης του πνεύματος αυτών που είπε στο σημερινό του κήρυγμα.

Εξ άλλου  ο ίδιος ο  κ. Ιερώνυμος  απευθυνόμενος στο ποίμνιο τόνισε χαρακτηριστικά  πως  "..Καλές είναι οι γνωριμίες που έχουμε, άλλα πρέπει να γνωρίσουμε και τον Χριστό για να αλλοιώσει την ψυχής μας.."

Εμείς, ο απλός λαός,  δηλαδή  οι "κοπρίτες"  (κατά Πάγκαλο) και  οι  "διεφθαρμένοι" (κατά Παπανδρέου) , αν και   δεν τα "φάγαμε μαζί",  θα  κάνουμε υπομονή  και θα  "βάλουμε πλάτη" να ξανασηκωθεί  οικονομικά  ο τόπος μας .

Δεν  πρόκειται όμως  να  συναινέσουμε ποτέ  στην θεσμική κατοχύρωση  μιας  αρχικά  ντόπιας και  σύντομα  (κατά την επιθυμία του κ. Παπανδρέου) παγκόσμιας  ηλεκτρονικής δικτατορίας  η οποία  θέλει  κυριολεκτικά  να "ρουφήξει" όχι μόνο τις οικονομίες μας , αλλά την ίδια μας την ελευθερία , το  αυτεξούσιο και ασφαλώς να μας οδηγήσει όσο  μακρτύερα γίνεται απο τον  Χριστό.

Υπο αυτήν την έννοια  θα  υπακούσουμε  στην  προτροπή του Μακαριωτάτου  να  ακουστεί παντού ο συναγερμός   εναντίον όλων εκείνων που  επιτίθενται  στις αρχές και τις αξίες της Ορθοδοξίας ( διότι αυτές ήταν και είναι  η πνευματοφόρος και ζωοποιός δύναμη του έθνους μας) και θα επαναλάβουμε προθύμως τα λόγια του  πως "... Όλα αυτά δεν αγοράζονται από κατάστημα, κερδίζονται μόνο με αίμα και θυσίες μέσα από την μίμηση της ζωής των Αγίων. Καλές είναι οι γνωριμίες που έχουμε, άλλα πρέπει να γνωρίσουμε και τον Χριστό για να αλλοιώσει την ψυχής μας"
Για τον βίο του Αγίου  Μεγαλομάρτυρος Χριστοφόρου  μπορείτε να διαβάσετε  πιο κάτω 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)