Κυριακή 8 Μαΐου 2011

ΠΑΙΔΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ - Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΩΝ

Παιδική κακοποίηση: το 90% των κρουσμάτων καταλήγει σε ψυχιατρικές κλινικές! Aνυπόστατο και ανύπαρκτο το κράτος πρόνοιας.

Η παιδική κακοποίηση έχει λάβει διαστάσεις επιδημίας από άτομα υπεράνω πάσης υποψίας:  
μόνο το 10% των παιδιών μπορεί 
να ξεπεράσει την κακοποίηση και να ιαθεί 
ενώ το υπόλοιπο 90% 
καταλήγει σε ψυχιατρικές κλινικές.

Έκκληση για διάσωση των παιδιών από τη σεξουαλική κακοποίηση.
Ο κ. Γιαννόπουλος τόνισε ότι η παιδική κακοποίηση έχει λάβει διαστάσεις επιδημίας από άτομα υπεράνω πάσης υποψίας: μόνο το 10% των παιδιών μπορεί να ξεπεράσει την κακοποίηση και να ιαθεί ενώ το υπόλοιπο 90% καταλήγει σε ψυχιατρικές κλινικές.
H κακοποίηση είναι μία βίαιη και επιθετική συμπεριφορά ή ενέργεια που δημιουργεί βλάβη, τραύμα, πόνο, φόβο, απειλή, αίσθημα δυσαρέσκειας, δυσφορίας, αποστροφής ή ενοχής και έχει αρνητική επίδραση στο άτομο που την δέχεται και ακόμα μεγαλύτερη όταν ασκείται σε παιδί. Οι συνηθέστερες μορφές κακοποίησης είναι η σωματική, η σεξουαλική, η συναισθηματική, η παραμέληση και η έκθεση σε κίνδυνο. Ειδικότερα, η σεξουαλική κακοποίηση είναι η οποιουδήποτε τύπου επαφή ενός ενηλίκου με ένα παιδί με στόχο τη σεξουαλική ικανοποίηση του ενηλίκου, ο οποίος έχει πάντα την αποκλειστική ευθύνη, γιατί τα παιδιά δεν είναι δυνατόν να συγκατατεθούν σε οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια.
Έρευνα του Κέντρου Ερευνών Innocenti της UNICEF το 2003 ανέδειξε ότι σχεδόν 3.500 παιδιά κάτω των 15 ετών πεθαίνουν κάθε χρόνο από κακοποίηση ή παραμέληση στις αναπτυγμένες χώρες, ενώ μια μικρή ομάδα χωρών εμφάνιζε εξαιρετικά λίγα περιστατικά παιδικών θανάτων από κακομεταχείριση, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, με 0,2 θανάτους ανά 100.000 περιπτώσεις.
Ο κ. Γιαννόπουλος, δήλωσε εμφατικά: «Συγγνώμη που κάνουμε σωστά τη δουλειά μας. Συγγνώμη που υποκαθιστούμε το κράτος χωρίς να το θέλουμε.Αυτή τη στιγμή έχουμε από τον εισαγγελέα ανηλίκων 860αιτήσεις να περιθάλψουμε παιδιά που στα σπίτια τους τα κακοποιούν και αδυνατούμε, λόγω έλλειψης χώρων και πόρων. Δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τους καρεκλοκένταυρους κρατικούς λειτουργούς, που δεν τους κλονίζει κανείς από τις θέσεις τους. Οι υπουργοί έρχονται και παρέρχονται. Οι πολιτικοί το ίδιο. Αυτοί παραμένουν εκεί».
Στην πρόσκληση για ακρόαση που απηύθυνε ο πρόεδρος της Επιτροπής, γιατρός και βουλευτής Παναγιώτης Μελάς, κλήθηκαν να τοποθετηθούν δύο ακόμα Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, «Η Κιβωτός» και η «ActionAid». 
Ο πατήρ Αντώνιος Παπανικολάου, ιδρυτής της «Κιβωτού», τόνισε ότι δεν έχουν βοήθεια από πουθενά, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «Συχνά βάζουμε από τους μισθούς μας, για τα λειτουργικά έξοδα της ΜΚΟ».

ΣΧΟΛΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:
Ακολουθούν μερικά δείγματα παιδικής κακοποίησης που πραγματοποιήθηκαν σε όλα τα μέρη της γης. Είναι σοκαριστικά όσα συμβαίνουν γύρω μας, ενώ τα ακούμε ή τα διαβάζουμε κλείνουμε ερμητικά τα μάτια μας σβήνοντας από τη σκέψη μας την πραγματικότητα. Ποιός όμως μπορεί να σβήσει τα τραύματα από αυτές τις αθώες ψυχές, ποίος μπορεί να ακούσει την φωνή ενός βιασμένου ή κακοποιημένου παιδιού. Πώς ο πολιτισμός μας δείχνει απολίτιστος με τη τόση βία που διαπράττεται καθημερινά. Όσο σκληρή είναι η αλήθεια που ακολουθεί άλλο τόσο είναι και η αλήθεια της αδιαφορίας και της απραξίας μας σε αυτό το αρρωστημένο πρόβλημα. Η κτηνωδία και η βία εναντίον  τους πρέπει να σταματήσει, είναι καιρός να δημιουργήσουμε ένα όμορφο κόσμο για όλα τα παιδιά. Ας μιλήσουμε με αυτά, ας τα σεβαστούμε και ας δούμε στα μάτια τους την αθωότητα που το διεφθαρμένο μυαλό ορισμένων θέλει να κλέψει, ας σταματήσουμε όλους αυτούς και ας κάνουμε όλα τα παιδιά να χαμογελούν ευτυχισμένα. 
Στο τέλος του άρθρου ακολουθούν τα τηλέφωνα υποστήριξης για όσους έχουν ανάγκη ή για καταγγελίες τέτοιων γεγονότων.

12χρονη κατήγγειλε το βιασμό της από τον πατέρα της
Σάββατο, 7 Μαΐου 2011


Πριν ενάμισι μήνα μια 12χρονη από τη Βουλγαρία ήρθε στην Ανδραβίδα και στην μητέρα της, που... ... μένει εδώ και 2 χρόνια στην περιοχή, για να ζήσει μαζί της και μακριά από τον εφιάλτη που βίωνε καθημερινά με τον πατέρα της... Ο ερχομός του...
Διαβάστε περισσότερα για - 12χρονη κατήγγειλε το βιασμό της από τον πατέρα της

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)