Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

25/05/2011 ΧΙΛΙΑΔΕΣ "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥ" ΛΑΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ


Αγανακτισμένοι Στο Σύνταγμα

Το κίνημα έχει ονομαστεί "Οι Αγανακτισμένοι" και γεννήθηκε στις 15 Μαΐου

Τη σκυτάλη από το κίνημα των Indignados της Ισπανίας φαίνεται ότι παίρνουν οι Έλληνες, καθώς εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο, και κυρίως στο Facebook, γκρουπ που καλούν σε συγκεντρώσεις, το απόγευμα της Τετάρτης, στο Σύνταγμα, στο Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης και στην πλατεία Αγ. Γεωργίου Πάτρα. 

H είδηση έφτασε μέχρι το CNN όπου σε άρθρο του με τίτλο « Οι Έλληνες ξεσηκώνονται» γίνεται αναφορά για την συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχει οργανωθεί στην πλατεία Συντάγματος αλλά και στον τρόπο που έκλεισε το group στο Facebook.
Μέσα σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα από το απόγευμα της Τρίτης (λιγότερο από 24 ώρες) από την εμφάνιση στο Facebook της σελίδας Αγανακτοισμενοι στο Σύνταγμαέχουν δηλώσει ότι τους αρέσει μέχρι τώρα πάνω απο 35500  άνθρωποι. Η επιτυχία του κινήματος είναι τεράστια. Αναφέρουν ότι δεν έχουν κανένα κομματικό χρωματισμό και είναι μια αυθόρμητη κίνηση πολιτών.

 Παρόλα αυτά υπήρχε η υποστήριξη από πάρα πολλές σελίδες και blogspot μέσα στο διαδίκτυο  ενδεικτικά μπορούμε να αναφέρουμε:

ΣΚΑΪ ,FIMOTRO , IN NEWS , ZOUGLA , ELORA , PROTOTHEMA , MADATA , TSANTIRI , STAR , TROMAKTIKO , NEWSPORT , ON NEWS ,TROKTIKO , IN NEWS , COSMO , COSMOPOLITAN και πολλά άλλα. 

Μέσα στην ιστοσελίδα του Star αναφέρεται το εξής:

«Αν ξυπνήσουν οι Έλληνες θα ξεσηκώσουν όλο τον κόσμο»
Πολλά έχουν ακουστεί για το ειρωνικό σύνθημα των Ισπανών «Αγανακτισμένων» το οποίο καλούσε σε «ησυχία» για να μην ξυπνήσουν οι Έλληνες και το οποίο -τελικά- ξύπνησε τον εγωισμό των χιλιάδων «Αγανακτισμένων» συμπατριωτών μας που είναι ήδη στους δρόμους δεκάδων ελληνικών πόλεων.

Σύμφωνα με Έλληνες φοιτητές της Ισπανίας, όμως, το συγκεκριμένο σύνθημα δεν ήταν ειρωνικό αλλά προειδοποιητικό!

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1, ο Μανώλης Γιαλιτάκης, πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ισπανίας, τόνισε ότι το συγκεκριμένο πανό το ζήτησαν Έλληνες φοιτητές ως προειδοποιητικό των όσων θα επακολουθήσουν έτσι και ξυπνήσει η επαναστατική φλέβα των Ελλήνων! Κάτι σαν «προσοχή μην ξυπνήσετε τους Έλληνες γιατί τότε θα δείτε τι σημαίνει αληθινή επανάσταση»!

«Τα παιδιά, οι Έλληνες, που φτάσανε στο χώρο ζητήσανε από τους φίλους τους Ισπανούς να γράψουν ένα σύνθημα, γράφοντας αυτό: “Προσοχή μην ξυπνήσετε τους Έλληνες”! Με την έννοια, όμως, ότι αν ξυπνήσουν οι Έλληνες θα ξεσηκώσουν όλον τον κόσμο» αποκάλυψε ο κ. Γιαλιτάκης!

Το θέμα είναι, σε κάθε περίπτωση, ότι οι Έλληνες ξύπνησαν…
Οι πρώτες φωτογραφίες από την συγκέντρωση ακολουθούν:
















Μέσα στο διαδίκτυο υπήρχε απευθείας μετάδοση από το Star απο zoogla κλπ.
Η αρχή έγινε, ο κόσμος βγήκε στους δρόμους, σηκώθηκε από τον καναπέ, οι απόψεις είναι πολλές, ζητάνε να μην αποσυρθούν από τη συγκέντρωση, ζητάνε να επαναληφθεί την επόμενη εβδομάδα, το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα δε μπορούμε να το γνωρίζουμε. Η επόμενη μέρα είναι αβέβαιη και είναι η ποιο δύσκολη, γιατί τώρα χρειάζονται λύσεις.  

4 σχόλια:

  1. Καλά ξυπνητούρια και καλά ξεκουνήματα!
    Αν και δεν πίστευα ποτέ ότι ο 'Ελληνας κοιμάται.

    Αφροξυλάνθη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητή μας κυρία Αφροξυλάνθη, κανείς δε πιστεύει ότι ο Έλληνας κοιμάται και ούτε κανείς πιστεύει ότι οι Ισπανοί συνέβαλαν στο να σηκωθούμε από τον καναπέ. Επίσης οι υποστηριχτές του κινήματος είναι μεγάλοι οργανισμοί όπως Σκαι - Σταρ - Τσαντίρι μέχρι και το Κοσμοπόλιταν και το διευκρινίζουμε για να μη νομίζουν ορισμένοι ότι ήταν ένα κίνημα μέσα στο FB που μέσα σε λίγες ώρες κατέβασε χιλιάδες λαού στο δρόμο. Το ότι δεν φαινόταν καμία κομματική σημαία ήταν αυτό που ξεσήκωσε αυθόρμητα το κόσμο, ας καταλάβουν λοιπόν όλοι και οι 300 ότι είναι ανεπιθύμητοι σε αυτή τη χώρα και να μαζέψουν τη πραμάτεια τους και να πάνε στα τσακίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν ισχύουν αυτά που λες, τότε ποια είναι τα αληθινά κίνητρα των υποστηριχτών αυτού του κινήματος (Σκάι, Σταρ κλπ);
    Προκύπτουν πολλά ερωτήματα μ'αυτό το σκεπτικό.

    Να φύγουν, συμφωνώ κι εγώ. Ποιος θα έρθει όμως; Υπάρχει κανείς να έρθει όταν αυτοί θα φύγουν;
    Ιδού η απορία.

    Να είμαστε όμως ειλικρινείς. Αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας αυτού του δόλιου τόπου απαιτούνται.
    Αυτό που χρειάζεται είναι μια ριζική αλλαγή της νοοτροπίας των Ελλήνων (κάποιοι το έχουν ήδη επιτύχει) και σε συνδυασμό με υγιείς πολιτικές δυνάμεις μια νέα αρχή.
    Κάπως έτσι το βλέπω.

    Αφροξυλάνθη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η δική μας άποψη είναι ότι πάντα πρέπει να αμφισβητούμε ότι βλέπουμε, γιατί αυτό πάντα δεν είναι χρυσός. Μερικές φορές πρέπει να επέλθει η ολοκληρωτική διάλυση για να προβούμε σε μία νέα ανοικοδόμηση. Το σημερινό σύστημα έχει τόσες πολλές τρύπες που βούλιαξε από μόνο του και αυτό γιατί τα θεμέλια του ήταν σαθρά για να το στηρίξουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)