Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ - i-bank store

Νέα μορφή τράπεζας!  i-bank store από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.
Εδώ και μερικές μέρες έγιναν τα εγκαίνια του πρώτου ibank store στο εμπορικό κέντρο The Mall στην Αθήνα από την Εθνική Τράπεζα.
Η υπηρεσία i-bank (ηλεκτρονική τράπεζα) υπήρχε αρκετό καιρό πριν, όπως και σε άλλες τράπεζες. Μέσω αυτής της υπηρεσίας τα άτομα μπορούν είτε μέσο του υπολογιστή τους, είτε του κινητού, είτε ακόμα και με κλήση στην Εθνική τράπεζα να μεταφέρουν χρήματα, να πληρώσουν λογαριασμούς κοκ. Με απλά λόγια μπορούν να κάνουν όλα όσα θα έκαναν, εάν πήγαιναν αυτοπροσώπως στην τράπεζα.

Τώρα λοιπόν ανοίγoυν τα καταστήματα i-bank (όπως ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα ανοίγουν άλλα 2 στη Θεσσαλονίκη μέσα στο 2011 και έπεται συνέχεια).  Τα καταστήματα αυτά παρέχουν στα μέλη (στο κοινό) ATMs 24/7, τις υπηρεσίες internet banking, phone banking, ένα Κέντρο Αυτόματων Πληρωμών (APS) για εξόφληση λογαριασμών κοκ (για περισσότερα δείτε εδώ: http://www.nbg.gr/wps/portal/!ut/p/c1/04_SB8K8xLLM9MSSzPy8xBz9CP0os3hP52AvL08TIwOD0CALA0_fMHM_I99AYwN_c6B8pFm8a5Cps6Wbh5GBu6mLq4GRT6Chn7mRn4GBpREB3X4e-bmp-pH6UeY4VXmb6EfmpKYnJlfqF-RGlOc7KioCAAT97oM!/dl2/d1/L0lDUmlTUSEhL3dHa0FKRnNBL1lCUlp3QSEhL2Vs/?lang=el

το πιο σημαντικό είναι ότι οι ώρες λειτουργιάς του καταστήματος όπως αναφέρει η Εθνική τράπεζα είναι από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή  9:00 – 20:00 και το Σάββατο 10:00 – 17:00!
Για το προσωπικό στην εξυπηρέτηση και έκδοση λογαριασμών, καρτών κλπ. (οι υπηρεσίες είναι διαθέσιμες 24 ώρες το 24ωρο)

Δεν έχει καμία σχέση με το ωράριο τον τραπεζών που γνωρίζουμε μέχρι τώρα.
Αυτό δηλώνει πως το ibank store είναι το πρώτο κατάστημα ηλεκτρονικής τράπεζας καθώς δεν κυκλοφορεί ρευστό μέσα στον χώρο και όλα γίνονται ηλεκτρονικά.
Ο καθένας θα μπορούσε να πει ότι αυτή η κίνηση γίνεται για την προώθηση της ηλεκτρονικής τράπεζας, και ναι συμφωνούμε. Αλλά γιατί να δημιουργήσει και καταστήματα (ibank store) τη στιγμή που έχει τα περισσότερα τραπεζικά καταστήματα στην Ελλάδα?!
Μήπως από τα τραπεζικά καταστήματα δεν γίνονταν καλά η ενημέρωση-προώθηση?
Μήπως έχουν προχωρήσει ένα βήμα παρακάτω και προωθούν την ηλεκτρονική συναλλαγή?
i-bank store member card.
Είναι μια φυσιολογική κάρτα μέλλους που θα μπορεί να βγάλει όποιος το επιθυμεί είτε ηλεκτρονικά είτε με επίσκεψη στο κατάστημα ibank. Η κάρτα αυτή έχει μερικά ‘’προνόμια’’. Tο σημαντικότερο είναι ότι μπορεί να αγοράζεις φθηνότερα αρκετά προϊόντα (αφορά τα καταστήματα που έχουν μπει στο πρόγραμμα της Εθνικής Τράπεζας) σίγουρα σε μερικούς μήνες θα είναι πάρα πολλά. Προς το παρόν μπορείτε να δείτε μερικά στο ->>Προσφορές του i-bank store club:
Για να βγάλει κάποιος αυτή την κάρτα πρέπει να δώσει τα προσωπικά του στοιχεία και άλλα. Η Εθνική τράπεζα δηλώνει πως δεν πρόκειται τα στοιχεία να μεταβιβαστούν σε τρίτους παρά μόνο σε όσες επιχειρήσεις ανήκουν στο πρόγραμμα αυτό!!!
Δείτε μερικούς από τους όρους έκδοσης-χρήσης της κάρτας μέλλους.

Οι όροι λειτουργιάς εδώ:

Για το τέλος αφήσαμε το πρώτο ‘’τεχνολογικό παραμύθι’’
Τα παιδιά χάνουν την αθωότητά τους και τα ωθούν στο σύστημα.



ξενάγηση στο ibank store:



όλες οι πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα http://nbg.gr/ibankstore

ΠΗΓΗ: http://nbg.gr/ibankstore


(19/05/2011) ΣΧΟΛΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:
Το συγκεκριμένο θέμα αναρτήθηκε μετά από έρευνα που έκανε συνεργάτης της σελίδας μας για τις νέες τραπεζικές εξελίξεις, είναι καθαρά ενημερωτικό και δεν αποσκοπεί να διαφημίσουμε τα προϊόντα οποιουδήποτε τραπεζικού οργανισμού. Η δική μας θέση είναι όπως αυτή που αναφέρουμε στην διεύθυνση: http://eleftheroiellines.blogspot.com/2011/02/blog-post_4502.html
Η διευκρίνηση αυτή έγινε διότι πρώην συνεργάτες μας βρήκαν αφορμή με αυτή (πιθανόν) τη δημοσίευση να μας κατηγορήσουν ότι διαφημίζουμε πιστωτικές κάρτες και μάλιστα της τράπεζας Πειραιώς. Ο κάθε νοήμων άνθρωπος που θα έβλεπε τις αναρτήσεις μας θα μπορούσε να καταλάβει τη δική μας γραμμή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)