Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

ΣΤΕΝΑΖΟΥΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ «ΚΑΤΕΡΓΑ», ΟΙ… «ΚΑΗΜΕΝΟΙ» ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΙ!!!


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
ελληνικες φυλακες δουλεμπορωνΟι «καημένοι» Τούρκοι δουλέμποροι που πιαστήκαν από τις ελληνικές αρχές και κρατούνται στις ελληνικές φυλακές ενώ πολλοί από αυτούς έχουν ήδη καταδικαστεί σε πολλά χρόνια φυλάκισης, «στενάζουν» στην Ελλάδα και… κλαίνε που δεν μπορούν να δουν τους δικούς τους στην Τουρκία. Μάλιστα!
Σε μια εντυπωσιακή προσπάθεια να προκαλέσει αισθήματα ευσπλαχνίας για τους Τούρκους δουλεμπόρους, η τουρκική εφημερίδα Zaman παρουσιάζει ένα εντυπωσιακό ρεπορτάζ που έγινε στις  φυλακές των ελληνικών νησιών όπου οι «καημένοι» Τούρκοι δουλέμποροι «στενάζουν» πίσω από τα ελληνικά σίδερα!

Δηλαδή με λίγα λόγια μας ζητούν και τα ρέστα, γιατί…τολμήσαμε να τους κλείσουμε μέσα ενώ έσυραν στην χώρα μας εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνους παράνομους μετανάστες,  με το αζημίωτο φυσικά!
Έτσι σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, μεγάλα «δράματα» εκτυλίσσονται στις ελληνικές φυλακές της Μυτιλήνης από τους Τούρκους δουλεμπόρους, όπως οι, Caner B, 30 ετών, Ertan D, 34 ετών, Onur E, 33 ετών, Coşkun B, 34 ετών, Gükhan G, 41 ετών, Hakan T, 35 ετών, Cemalettşın B, 42 ετών, Alpay K, 47  ετών και Ferhat O, 27  ετών.

Ο Onur E πιάστηκε από την ελληνική ακτοφυλακή στα 500 μέτρα από τις ακτές της Λέσβου μεταφέροντας λαθρομετανάστες που φυσικά είχαν πληρώσει ακριβά ναύλα και καταδικάστηκε σε 49 χρόνια κάθειρξης. Τώρα ζητά να αποφυλακιστεί γιατί η γυναίκα του στην Τουρκία, όπως ισχυρίζεται,… είναι έγκυος!

Ο Alpay K, πατέρας όπως αναφέρεται δυο παιδιών, είχε ξεφορτώσει κοντά στην Μυτιλήνη 177 λαθρομετανάστες αλλά στον γυρισμό πιάστηκε από την ελληνική ακτοφυλακή και τώρα περιμένει να δικαστεί. Η μάννα του, όπως ισχυρίζεται, είναι στο νοσοκομείο και πρέπει να κάνει εγχείρηση γι’ αυτό και ζητά να τον αφήσουν να γυρίσει πίσω στην Τουρκία.

Πιο ενδιαφέρουσα είναι η ιστορία του Coşkun B, παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού. Ο Coşkun B δούλευε οδηγός λεωφορείου στην Κωνσταντινούπολη αλλά έβγαζε λίγα. Τότε τον πλησίασε η μαφία του λαθρεμπορίου παράνομων μεταναστών και του πρόσφεραν, όπως υποστηρίζει, 5.000 δολάρια για να κάνει δρομολόγιο Τουρκίας- Λέσβου. Έξω από την Μυτιλήνη όμως πιάστηκε από τις ελληνικές αρχές και μάλιστα όπως τονίζει, του πήραν και τα χρήματα που του είχε δώσει η τουρκική μαφία. Τώρα ζητά να γυρίσει πίσω και να… ξαναγινεί οδηγός λεωφορείου.

Αυτές είναι οι «τραγικές» ιστορίες, όπως τονίζει χαρακτηριστικά η τουρκική εφημερίδα, των Τούρκων δουλεμπόρων. Αλλά σίγουρα πιο τραγικές είναι οι ιστορίες όλων αυτών που κουβάλησαν παράνομα στην χώρα μας.
Και σίγουρα ακόμα πιο τραγική είναι η κατάσταση της Ελλάδας, που υποχρεώνεται μέσα από την μνημονιακή της καταστροφή να δεχτεί όλον αυτόν τον ανθρώπινο όγκο που την βυθίζει ακόμα πιο βαθιά.
Φτάνει πια!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)