Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

ΧΑΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ «ΠΙΣΩΓΛΕΝΤΗΔΕΣ» ΚΑΙ ΤΩΝ «DIDO SEX TOYS». Ο ΣΥΡΙΖΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΟΝ ΓΑΜΟ ΟΜΟΦΥΛΩΝ


ομοφυλοι-700x400Το πλαίσιο δράσεων του υπουργείου στο οποίο είναι επικεφαλής, περιέγραψε ο Νίκος Παρασκευόπουλος από τη βήμα της Βουλής. Βασικός στόχος των δράσεων αυτών είναι η επιτάχυνση του χρόνου απονομής της δικαιοσύνης.
Ο Ν. Παρασκευόπουλος στην τοποθέτησή του κατά τη διαδικασία ανάγνωσης των προγραμματικών δηλώσεων, τόνισε την ανάγκη για προσπάθεια και ανάπτυξη τέτοιου νομοθετικού έργου, ώστε να αποφευχθούν τα φαινόμενα πολυνομίας, ενώ πρόσθεσε πως το υπουργείο Δικαιοσύνης προτίθεται να διεκδικήσει την ενίσχυση του ……
…………….
προσωπικού των δικαστών, των δικηγόρων και των συμβολαιογράφων.


Ο υπουργός στη συνέχεια απαρίθμησε μια σειρά παρεμβάσεων οι οποίες πρόκειται να ληφθούν σύντομα, όπως ρυθμίσεις για την καταπολέμηση της διαφθορας και της φοροδιαφυγής, διευκόλυνση της πρόσβασης στη δικαιοσύνη, αναμόρφωση της σχολής Δικαστών και μεταρρυθμίσεις στη λειτουργία της δικαιοσύνης και στον κώδικα περί δικηγόρων.
«Τώρα είναι ο κατάλληλος χρόνος για χτίσιμο, για δημιουργία νέων δομών που θα υπηρετούν τη Δικαιοσύνη» είπε ο υπουργός.

Σύμφωνο κοινωνικής συμβίωσης
Ως προς τα ανθρώπινα δικαιώματα ο υπουργός τόνισε ότι θα ρυθμιστούν νομοθετικά ορισμένα θέματα κράτους δικαίου και ισονομίας, όπως «η νέα μορφή συμφώνου κοινωνικής συμβίωσης με αναγνώριση γάμου ομοφύλων και ετεροφύλων», νέες εγγυήσεις ελευθερίας του Τύπου ώστε να διασφαλίζονται οι πολίτες από το γνωστό φαινόμενο κιτρινισμού και να αποθαρρύνονται από την άλλη οι υπέρμετρες αποζημιώσεις που μπορεί να λειτουργήσουν σαν άτυπη λογοκρισία, καθώς και θέματα που αφορούν την αντιρατσιστική νομοθεσία που δεν καλύπτει ισομερώς το πεδίο του ρατσιστικού λόγου και πράξεων.
Επίσης θα υπάρχει εθνικό σχέδιο δράσης για τα δικαιώματα του ανθρώπου, εθνικό σχέδιο δράσης για τα δικαιώματα του παιδιού ενώ αντίστοιχο σχέδιο θα υπάρξει για τον ρατσισμό και την ξενοφοβία.

tolimeri.wordpress.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)