Τουλάχιστο 120 Γερμανοί δημοσιογράφοι ετοιμάζονται να στρατοπεδεύσουν στην Ελλάδα τους επόμενους μήνες.
Μιλάμε για την απόλυτη επικοινωνιακή καταιγίδα που όμοιά της δεν έχει αντιμετωπίσει Ελληνας πρωθυπουργός.
Ούτε καν ο Ανδρέας Παπανδρέου.
Η Μέρκελ αποφάσισε να ισοπεδώσει στην κυριολεξία την κυβέρνηση Σαμαρά μια και θεωρεί την Ελλάδα, Κολομβία των Βαλκανίων.
Oσοι γνωρίζουν τι πρόκειται να συμβεί, συγκρίνουν την επικοινωνιακή καταιγίδα που πρόκειται να ενσκήψει σε βάρος της κυβέρνησης και ειδικότερα των Βενιζέλου-Σαμαρά με την αντίστοιχη της διαπόμπευσης του Ανδρέα Παπαπανδρέου εξαιτίας της Δήμητρας Λιάνη-αλλά σε μικρότερη κλίμακα.




Στην ουσία θα πρόκειται για έναν ευτελισμό της κυβέρνησης μια και οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι παραπαίμπουν σε πολεμικούς ανταποκριτές-τίποτε λιγότερο.
Μια πρώτη γεύση πήρε η κυβέρνηση από το αφιέρωμα της FAZ για την διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα ακολουθήσει τις επόμενες μέρες ένα αφιέρωμα στην σχέση της κυβέρνησης με τον επιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη με αφορμή την αποκρατικοποίηση του Ιπποδρομιακού Στοιχήματος.
Το ποσό των 5 εκατ. ευρώ που δίνει η Intralot για τον Ιπποδρομιακό Στοίχημα και το γεγονός ότι ο διαγωνισμός δεν έχει κηρυχθεί άγονος από την πρώτη κιόλας στιγμή προκαλεί εντύπωση στους Γερμανούς δημοσιογράφους οι οποίοι αναρωτιούνται τι συμβαίνει στην Ελλάδα.


H Mέρκελ έδωσε την συγκατάθεσή της για την επικοινωνιακή συντριβή της κυβέρνησης Σαμαρά καθώς διαπιστώνει ότι τα γερμανικά ΜΜΕ-όπως πρόσφατα το Spiegel-πλέον στοχοποιούν την ίδια και είναι έτοιμα να την κατασπαράξουν.
Μάλιστα Γερμανοί δημοσιογράφοι στα lobby των αθηναικών ξενοδοχείων υποστηρίζουν πως ο Χριστοφοράκος έχει εξασφαλίσει και από τις δύο κυβερνήσεις (ελληνική και γερμανική) την δυνατότητα να μπαινοβγαίνει στις δύο χώρες.
Κάθε άλλο παρά βρίσκεται εξόριστος στο Μόναχο.
Kάποιοι μάλιστα ισχυρίζονται ότι τον βλέπουν τακτικά στην περιοχή του Ζούμπερι!
Οσο αφορά τις μπίζνες των γερμανικών εταιρειών στην Ελλάδα, έχουν ενδιαφέρον οι απόψεις τους:
Οι Γερμανοί υποστηρίζουν πως η HOCHTIEF που ελέγχει τον Αερολιμένα των Σπάτων και συμμετέχει σε δημόσια έργα στην Ελλάδα, είναι μια πολυεθνική που δεν θα την χαρακτήριζες απαραίτητα γερμανικών συμφερόντων.
Οσο αφορά δε την υπόθεση των Υποβρυχίων που γέρνουν καθώς και των Υποβρυχίων Σκαραμαγκά, πολύ σύντομα θα βγουν από τους ίδιους τους Γερμανούς στοιχεία στην επιφάνεια που θα προκαλέσουν πάταγο.
Οπως και νάχει οι Γερμανοί ελέγχουν απόλυτα τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και αυτό θα αποδειχθεί περίτρανα τους επόμενους μήνες.