Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

INKA: Μετά την Αγωγή του ΙΝΚΑ δίνουν υγεία στους ανασφάλιστους ΟΑΕΕ



Μούγκα η Ελληνική Δημοσιογραφία για την Αγωγή του ΙΝΚΑ κατά ΟΑΕΕ κλπ. ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΥΣ.

ΔΤ 517 /27.06.2014


 


Συζητήθηκε, μετά από αναβολή που ζήτησε η κυβέρνηση, την 24.06.14 η Αίτηση Ασφαλιστικών μέτρων, επί της Συλλογικής Αγωγής Ν 2251/94 υπέρ των ανασφάλιστων του ΙΝΚΑ κατά ΟΑΕΕ κλπ. Περιμένουμε σήμερα την Προσωρινή Διαταγή μη καταδιωκτικών μέτρων.

Η κυβέρνηση περίμενε την ανάρτηση του Νομικού Δέους της Αγωγής του ΙΝΚΑ για να πει ότι ψήφισε, 2 μέρες μετά, την περίθαλψη των ανασφάλιστων, με τροπολογία που είχε κατατεθεί.

Μετά βέβαια την συζήτηση της Αγωγής μας. Για την διαγραφή των παράνομων απαιτήσεων τίποτα.

Ότι θέλουνε βάζουνε και ότι θέλουνε βγάζουνε εκεί πέρα στη Βουλή, όποτε θέλουνε και όποτε δεν θέλουνε.

Το έχουμε δει όλοι καθαρά αυτό. Αυτή τους η αγριότητα μάλλον τελειώνει εδώ κοντά.

Η Ελληνική δημοσιογραφία σαν ουρά ποντικιού των πολιτικών, για την Αγωγή του ΙΝΚΑ άχνα.

Ε ναι, αυτή είναι η Ελληνική δημοσιογραφία. Πυκνό σκοτάδι και δοξαστικά στις σφαγές των πολιτών από διά του κοινωνικού τρόμου τους αυτοεκλεγόμενους.




26.06.14

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

Ανοίγει ο δρόμος για τη φαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων

Άνοιξε ο δρόμος για τη φαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων, με την ψήφιση σήμερα από το Α' θερινό τμήμα της Βουλής, της σχετικής τροπολογίας του υπουργείου Υγείας που είχε κατατεθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για το «δημόσιο λογιστικό».


Ανοίγει ο δρόμος για τη φαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστωνΟ ΕΟΠΥΥ με τη μορφή του ως ασφαλιστικός οργανισμός δεν μπορούσε με την παρούσα νομοθεσία να παρέχει δωρεάν φάρμακα σε πολίτες που δεν είναι ασφαλισμένοι. Αυτό αλλάζει με την τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, η οποία στην αιτιολογική της έκθεση αναφέρει ότι, στο πλαίσιο του κράτους πρόνοιας, κρίνεται ως επείγουσα η κάλυψη της φαρμακευτικής περίθαλψης των ανασφάλιστων πολιτών, δεδομένης της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας που έχει συντελέσει στην αύξηση του αριθμού τους.

«Πλην όμως στους σκοπούς του ΕΟΠΥΥ, ως αυτοί περιγράφονται στο άρθρο 8 του ν. 4238/2014, δεν περιλαμβάνεται η φαρμακευτική περίθαλψη ανασφάλιστων πολιτών κι έτσι καθίσταται επιβεβλημένη η προτεινόμενη προσθήκη» καταλήγει η έκθεση, ενώ με το ανάλογο άρθρο παρέχεται φαρμακευτική περίθαλψη σε ασφαλισμένους που έχουν απωλέσει την ασφαλιστική τους ικανότητα και δε δικαιούνται υπηρεσιών φαρμακευτικής περίθαλψης από οποιονδήποτε Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΦΚΑ).

Mε κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Υγείας καθορίζονται οι όροι, οι προϋποθέσεις και κάθε σχετική λεπτομέρεια για τη φαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων πολιτών.



Σχόλιο ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:

Έπρεπε να γίνει η Αγωγή του ΙΝΚΑ για να θυμηθεί  το Υπουργείο Οικονομικών το κράτος πρόνοιας; Όταν έκοβαν το ρεύμα στους συμπολίτες μας επειδή δεν είχαν να πληρώσουν το χαράτσι της ΔΕΗ, το ρεύμα δεν ήταν και είναι κοινωνικό αγαθό;  Που είναι το κράτος πρόνοιας και δικαίου;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)