Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Οι «Δούρειοι Λύκοι» της Κοινωνικής ασφάλισης!

Ιδιωτικές ασφαλιστικές μπαίνουν στα Ταμεία  
  — Οι «Δούρειοι Λύκοι» της Κοινωνικής ασφάλισης!
  — =ΓΕΛΆΜΕ ΚΑΙ ΚΛΑΊΜΕ: «Οι ασφαλιστικές θα αναλάβουν την αύξηση της απόδοσης των διαθεσίμων των κλαδικών Ταμείων, αλλά και τις παροχές σε υγεία και πρόνοια.»
  — Οι Ξένες -πλέον- Ασφαλιστικές και Ζάπλουτοι Ντόπιοι Μεγαλο-Ασφαλιστές* ….με την ανοχή   -ή «σύμπραξη»-  εξωνημένων Πολιτικών ….και στελέχων DAFατζήδων  και -ομοίως- συνδικαλιστών του χώρου ….τα κατάφεραν και διέλυσαν τα Ταμεία ! *(συμπτωματικά(!) οι αρχιτέκτονες της επερχόμενης μεγαλύτερης ληστείας των Ταμείων,  είναι ΠΑΣΟκοι εκσυγχρονιστές «κολλητάρια» του Σημίτη)
  — Χωρίς την Κοινωνική ασφάλιση -μέσα στην κρίση- κινδυνεύει η κοινωνική συνοχή στη χώρα μας ….θα «φάμε» ο ένας τον άλλον.
   — Εδώ και δεκαετίες ….είχαμε/έχουμε κυβερνήσεις, με «εντεταλμένους υπουργούς» των Τραπεζο-Ασφαλιστικών ….είναι -φαίνεται- πολλά τα λεφτά και η δημιουργία μαύρου  -λογιστικού* και πραγματικού- χρήματος ….-είναι- υπόθεση της «πλάκας»!
*(με τους -πριν τον 69- πονηρούς «ειδικούς λογαριασμούς του ΚΛΣ» 67 & 68  ….του πλιάτσικου, της φοροκλοπής, της λαμογιάς και της ανωμαλίας !)
 
  — Και για να μην ξεχνιόμαστε και οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου ….εκεί θα καταλήξουν.
Ήδη η εφημερίδα «Ελεύθερος» (Δ/ντής Γ. Ζερβός) είχε προαναγγείλει από το 2010 τα επερχόμενα.
….Ασφαλιστική εταιρεία, συμφερόντων της Τρ. Πειραιώς έχει έτοιμα ασφαλιστικά προγράμματα για Δ.Υ.
[....]«β) Το «Σύστημα Ολοκληρωμένης Προστασίας Δημοσίων Υπαλλήλων Αλληλεγγύη»: Αφορά τους δημόσιους υπάλληλους και εξασφαλίζει συμπληρωματική σύνταξη μέσω μικρών μηνιαίων αποταμιεύσεων από 2 ευρώ ημερησίως για μηνιαία σύνταξη 360 ευρώ στην ηλικία των 65 ετών. Περιλαμβάνει επίσης προστασία περιουσίας και ασφάλιση αυτοκινήτου.» [Ολόκληρο το άρθρο σε επόμενη ανάρτηση]
 
[ ΑΝΑΓΝΏΣΤΗΣ ]


Στο πρωτοσέλιδο της εφημ. «Κεφάλαιο» -ΦΩΤΟ- διαβάζουμε:
Η ΜΕΓΆΛΗ ΑΝΑΤΡΟΠΉ ΣΤΑ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΆ «Ιδιωτικές ασφαλιστικές «μπαίνουν» στα Ταμεία
ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΊΝΑΙ Ο ΡΌΛΟΣ ΤΟΥΣ, ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΊ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΆΞΕΙΣ

Ο δεύτερος πυλώνας του ασφαλιστικού «ιδιωτικοποιείται»  με τη συνεργασία ασφαλιστικών και επικουρικών ταμείων.  Αναλογικά με τις ασφαλιστικές εισφορές οι επικουρικές συντάξεις. Οι ασφαλιστικές θα αναλάβουν την αύξηση της απόδοσης των διαθεσίμων των κλαδικών Ταμείων, αλλά και τις παροχές σε υγεία και πρόνοια. Οι αλλαγές αρχίζουν από τον Ιούλιο, με την εκκίνηση της διαδικασίας μείωσης της κρατικής χρηματοδότησης και των κοινωνικών πόρων υπέρ τρίτων. Παράλληλα, αναζητούνται μέχρι το 2018 περί τα 6,2 δισ. ευρώ από ασφαλιστικές εισφορές. Με αγωνία περιμένουν και οι ασφαλιστικές τις νέες αλλαγές, για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του Solvency ll  αλλά και στου ευρωπαϊκούς κανονισμούς. (ΣΕΛ. 4)

tsoutsouneros.arvanitis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)