Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Το ΣτΕ καταργεί εφαρμοστικό του Μνημονίου Νόμο

Το ΣτΕ καταργεί εφαρμοστικό του Μνημονίου ΝόμοΑπόφαση - σταθμός της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας καταργεί διατάξεις του εφαρμοστικού του μνημονίου νόμου (Βαθμολόγιο –Μισθολόγιο) και αναγνωρίζει την τραγική κατάσταση που επικρατεί στις Γραμματείες των Δικαστικών Υπηρεσιών της χώρας από την έλλειψη προσωπικού.

Γράφει: Ελίνα Ιατρίδου
Η Ολομέλεια του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου με την υπ΄αρι. 3355/2013 απόφασή της Ολομέλειας έκανε δεκτή αίτηση ακύρωσης της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας και ακύρωσε δύο υπουργικές αποφάσεις που είχαν εκδοθεί κατ΄επιταγή του Νόμου 4024/2011 οι οποίες είχαν καταργήσει 2.127 κενές οργανικές θέσεις υπαλλήλων στις Γραμματείες των Δικαστηρίων της χώρας.

Η δικαστική απόφαση θεωρείται μείζονος σημασίας. Στο σκεπτικό της απόφαση το δικαστήριο αναφέρει ότι «ακυρώνει την 107395 οικ./25-11-2011 (Β΄ 3266/30-12-2011) απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καθώς και την 115821 οικ.2011/12-1-2012 κοινή απόφαση των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης - Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κατά το μέρος που συνεπάγεται κατάργηση 239 θέσεων δικαστικών υπαλλήλων υπηρεσιών, στις οποίες οι κενές θέσεις υπερβαίνουν ανά κλάδο το 60% των προβλεπόμενων στον οικείο οργανισμό, κατά το αιτιολογικό».


Σχόλιο ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:
Τώρα αναρωτιόμαστε, ρώτησαν την Τρόικα για την κατάργηση τμήματος του εφαρμοστικού νόμου του μνημονίου; Τελικά μόνο ψέματα είναι αυτή η κυβέρνηση, που μας αναφέρει ότι για να πάρουν μια απόφαση πρέπει να εγκριθεί πρώτα από την Τρόικα η οποία πάντα είναι ανένδοτη, αλλά ανακοινώνει ότι όλα αυτά τα αντισυνταγματικά μέτρα δεν είναι δικιά της απαίτηση. Μήπως η Τρόικα είναι η κυβέρνηση Σαμαρά και Βενιζέλου, σε συνεργασία με την  Γερμανική κυβέρνηση; Μήπως οι περίφημες απαραίτητες διαθρωτικές αλλαγές στοχεύουν στο να μας φέρουν σε επίπεδο απόλυτου ελέγχου από την Γερμανική κατοχική κυβέρνηση, καταπατώντας κάθε ανθρώπινο δικαίωμα.
Μήπως η πάταξη της τρομοκρατίας και τελευταία της φοροδιαφυγής είναι οι δήμιοι της ανθρώπινης ελεύθερης ύπαρξης σε παγκόσμιο επίπεδο.
Αφήσαμε τους κλέφτες, τους απατεώνες και τα λαμόγια να εξουσιάζουν τούτο τον τόπο, να διαπράττουν λένε αλλαγές (μεταρρυθμίσεις) για το καλό μας ή τελικά είναι για το δικό τους καλό;
Ερωτήσεις που όλοι μας γνωρίζουμε τις απαντήσεις τους αλλά κάνουμε τα στραβά μάτια, γιατί ρε φίλε «εμείς θα σώσουμε την Ελλάδα;» άντε να πιούμε το καφεδάκι /ποτάκι μας και να σχολιάσουμε το τυράκι που μας έδωσαν με την σύλληψη της Χρυσής Αυγής.  
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)