Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

2025: το τέλος του χρήματος

photo_Maciavelius_1.3.13_bΜέχρι το 2025 τα κέρματα και τα χαρτονομίσματα θα καταργηθούν και θα αντικατασταθούν από έξυπνα λειτουργικά των smartphones. Την άποψη αυτή υποστηρίζουν οι ειδικοί στο μεγάλο συνέδριο Mobile World Congress που γίνεται στη Βαρκελώνη. Τα νέα συστήματα που είναι ήδη έτοιμα να τεθούν σε λειτουργία θα ρίξουν το κόστος του χρήματος για τις τράπεζες και τις επιχειρήσεις, θα παρέχουν μεγαλύτερη ασφάλεια για τον καταναλωτή, και καλύτερο έλεγχο της φοροδιαφυγής και του μαύρου χρήματος στο κράτος.
Μέσα στο 2013 η Visa σε συνεργασία με μια μεγάλη ελληνική τράπεζα θα λανσάρει το πρώτο ηλεκτρονικό πορτοφόλι, ενώ και άλλες εταιρείες ετοιμάζονται να μπουν στο παιγνίδι δυναμικά. Στην ουσία είναι η ίδια τεχνολογία με τις λεγόμενες «ανέπαφες πληρωμές» που λειτουργούν με το τερματικό μηχάνημα (POS) στο ταμείο του καταστήματος και την οθόνη του smartphone.
Πρέπει να πούμε ότι τα συστήματα αυτά θα λειτουργούν μόνο όπου υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές. Από τη στιγμή που όλα είναι ηλεκτρονικά, σε ένα black out θα είμαστε όλοι άφραγκοι…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)