Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Nano drone (Ελικόπτερα)

ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΕ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ
Ο αγγλικός στρατός άρχισε να χρησιμοποιεί στο μέτωπο του Αφγανιστάν μη επανδρωμένα οχήματα (IHA) που έχουν μήκος 10 εκ. και βάρος μόνο 16 γρ. Τα μίνι IHA που ονομάζονται ¨Nano drone¨ είναι ελικόπτερα παρατήρησης που φέρουν μικρή κάμερα η οποία μπορεί να τραβήξει βίντεο και φωτογραφίες. Ο αγγλικός στρατός αγόρασε 160 τέτοια τεμάχια έναντι 20 εκ. στερλινών από την νορβηγική εταιρία Prox Dynamics.
Το επονομαζόμενο και ως Black Hornet αυτό όχημα, παρατηρεί με επιτυχία τις περιοχές όπου μονάδες των Ταλιμπάν απειλούνε αγγλικές μονάδες και μπορεί εύκολα να μπερδευτεί με ένα παιχνίδι. Ο λοχίας Κρίστοφερ Πέθερμπριτζ που υπηρετεί στο Αφγανιστάν, μιλώντας στο Sky New είπε σχετικά : ¨ Το Black Hornet ωφελεί πολύ για να εντοπίζουμε τα σημεία από όπου πυροβολούν οι αντάρτες δίχως να βγαίνουμε από το όρυγμα, καθώς και για να ανιχνεύουμε ανοιχτές περιοχές¨.

Εφ. Χουριέτ 5/2/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)