Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

ΕΝΤΥΠΟ ΑΡΝΗΣΗΣ ΔΩΡΕΑΣ ΟΡΓΑΝΩΝ




και στο SCRIBD



Έντυπο από ΙΝΚΑ (Ινστιτούτο Καταναλωτών)

(Αναθεώρηση 5/2/13 12:50 από ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ)

3 σχόλια:

  1. http://www.youtube.com/watch?v=lBQ7AXxtM2w

    Όλη η αληθεια για το γάλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγω και η οικογενεια μου ζουμε εναν εφιαλτη εδω και εφτα χρονια, λογω του αδελφου μου που χρειαζεται αμεσα, τωρα πια, μεταμοσχευση ηπατος. Ουτε στον μεγαλυτερο εχθρο μου δεν θα ηθελα να συμβει κατι τετοιο! Οσοι πιστευουν οτι η μεταμοσχευση δεν τους αφορα και ειναι κατι που θα συμβει σε αλλους, κανουν τεραστιο λαθος! Λυπαμαι που η εκκλησια εχει τετοια θεση και δεν ξερω γιατι. Ευτυχως δεν με πειθει και γι' αυτο αν παθω κατι ολα μου τα οργανα θα δωριστουν. Και τα δωριζω για να δωσω ζωη σε καποιους που τα χρειαζονται! Αλλωστε εκει που θα παω τι να τα κανω!! Να ξεκαθαρισω οτι ημουν υπερ της δωρεας οργανων προτου συμβει στον αδελφο μου αυτο που προανεφερα. Αυτη η χωρα ποτε δεν θα παει μπροστα. Παντα θα εχουμε την υποψια οτι κατι κρυβεται πισω απο καθε ενεργεια! Ειματε η τελευταια χωρα της Ευρωπης στη δωρεα οργανων! Οσο για την εκκλησια, θα επρεπε να ειναι πρωτοστατης σε τετοιες ενεργειες και οχι να τις χτυπα! Λυπαμαι που ζω σε τετοιο... κρατος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ αναγνώστη μας bileon για να ξεκαθαρίσουμε την θέση μας, το ιστολόγιο μας δεν τάσσεται ενάντια σε όσους έχουν αποφασίσει να γίνουν δωρητές οργάνων, αλλά να προστατεύσουμε όσους δεν γνωρίζουν ότι με νόμο (με την βία, δηλαδή χωρίς την δικιά τους επιλογή) επιτάσσουν τα όργανα τους.
      Φυσικά και συμφωνούμε μαζί σας ότι υπάρχουν χιλιάδες συνάνθρωποι μας που χρειάζονται να πάρουν ένα όργανα για μεταμόσχευση ώστε να συνεχίσουν να έχουν μια φυσιολογική ζωή.
      Συμφωνούμε μαζί σας ότι αυτή η χώρα δεν θα πάει μπροστά, γιατί τα πολιτικά πρόσωπα με την βία αποφασίζουν για το δικό μας σώμα, αντίθετα αν έφτιαχνα ένα σωστό νομοθετικό πλαίσιο που θα διασφάλιζε την σωματική μας ακεραιότητα και την ζωή μας από κερδοσκόπους θα ήταν η πιο ευγενική πράξη μετά τον θάνατο μας να δώσουμε τα μέλη μας σε κάποιον που το έχει ανάγκη.
      Όμως όταν ο ΕΟΜ είναι επιχείρηση ιδιωτικού δικαίου, όταν δεν ρωτήθηκε για αυτό τον νόμο και ο διευθυντής της παραιτείται, εσάς δεν σας κινεί υποψίες; Όταν ο νόμος αναφέρει ότι θα ισχύσει μετά από δύο χρόνια ώστε να ενημερωθεί ο πολίτης και η πολιτεία δεν προβαίνει σε καμία τέτοια ενέργεια ενημέρωσης, με αποτέλεσμα το μεγαλύτερο μέρος των συμπολιτών μας να ζουν στην άγνοια, αυτό δεν είναι ύποπτο;
      Το ότι η χώρα μας είναι η τελευταία στην Ευρώπη για τις δωρεές οργάνων είναι άτοπο αν σκεφτείτε ότι με νόμο έκαναν όλους τους ενήλικες δότες οργάνων, όμως η χώρα μας κατέχει τα πρωτεία στην διαφθορά, στις μίζες και στις απάτες, ποίος θα μας προστατεύσει από το εμπόριο οργάνων; Ποιος θα μας προστατεύσει από τον πλούσιο που αγοράζει τα πάντα και από δότες οργάνων μπορούνε να μας μετατρέψουν σε πιθανά θύματα και να μας αρπάξουν τα όργανα όσο είμαστε ζωντανοί. Τι πιο ανήθικο για να ζήσει κάποιος να δολοφονήσει κάποιον άλλο …
      Αλλά μην σας ανησυχεί για τον αδελφό σας, η κρίση μετάτρεψε αυτή την χώρα σε τριτοκοσμική, όπου για να επιβιώσουν πολλοί φτάνουν σε σημείο να πουλήσουν τα όργανα τους, η χώρα και με τον νόμο έγινε μια τεράστια δεξαμενή οργάνων προς μεταμόσχευση, για να τροφοδοτήσουν ολόκληρη την Ευρώπη.
      Να μην λυπάστε που ζείτε σε αυτό το κράτος, αφού τα όραμα σας το έκαναν πραγματικότητα, να λυπάστε για τους ζωντανούς που τους χαρακτηρίζουν «εγκεφαλικά νεκρούς» και τους σκοτώνουν για να αρπάξουν τα όργανα τους.

      Διαγραφή

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)