Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Τράπεζα: ένας θεσμικός εγκληματίας του κοινού Ποινικού Δικαίου


Με την ανοχή της Πολιτείας και των αρμοδίων ελεγκτικών μηχανισμών, οι Τράπεζες εξελίχθηκαν σε έναν από τους μεγαλύτερους θεσμικούς εγκληματίες του κοινού Ποινικού Δικαίου.
Δείτε παρακάτω πρακτικές και χρεώσεις των Τραπεζών κρίθηκαν παράνομες από τα δικαστήρια, αλλά εξακολουθούν πολλές να τις αγνοούν συστηματικά, ή να εφευρίσκουν νομικά παραθυράκια έτσι ώστε με νομιμοφανή τρόπο, να συνεχίζουν ακάθεκτες τοθεάρεστοέργο τους συνθλίβοντας τυφλά το δανειολήπτη. Και το ερώτημα που γενάται είναι αυτή η Δικαιοσύνη τί κάνει, όταν βγάζει αποφάσεις και την αγνοούν από τους πολιτικάντηδες τύπου Στουρνάρα, έως τις εκάστοτε Διοικήσεις των Τραπεζών; ή το παίζει “Δικαιοσύνη”, εκ του ασφαλούς, σε αδύναμους πολίτες που αρνούνται να ακολουθήσουν τις αποφάσεις της;;;

Για ΟΛΕΣ αυτές τις πρακτικές, τα στελέχη των Τραπεζών ελάμβαναν και συνεχίζουν να λαμβάνουν Bonus αποδοτικότητας και μέρισμα κερδών… το τραγικό όμως είναι, πως όχι μόνο κανείς από αυτούς δεν κάθισε στο σκαμνί της δικαιοσύνης να λογοδοτήσει και να τιμωρηθεί, αλλά πολλοί εξ αυτών προήχθησαν σε κυβερνητικά πόστα και υπουργικούς θώκους!!! Τί κι αν οι πρακτικές αυτές είναι βαμμένες με το αίμα δανειοληπτών που αυτοκτόνησαν ή αυτοπυρπολήθηκαν; Όλα στο βωμό του υπερκέρδους…

Με καλή υπομονή ξεκινάμε το μέτρημα!!!

  • Απόφαση 711/2007 & 961/2007, Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών
  1. Η είσπραξη προμήθειας για κατάθεση σε λογαριασμό τρίτου προσώπου
  2. Η επιβολή εξόδων κίνησης σε λογαριασμούς ταμιευτηρίου (ή τρεχούμενους) μετά την 4η πράξη κάθε μήνα
  3. Η επιβολή εξόδων τήρησης και παρακολούθησης στους λογαριασμούς καταθέσεων
  4. Η μονομερής μεταβολή από την πλευρά της τράπεζας για τους όρους των λογαριασμών καταθέσεων
  5. Η επιβολή εξόδων αδράνειας (0,6 ή 1 €) σε λογαριασμούς που δεν κινούνται για πάνω από 1,5 χρόνο
  6. Ο υπολογισμός των τόκων των ποσών των καταθέσεων σε μεταγενέστερη ημερομηνία από αυτή που γίνεται η κατάθεση
  7. Η επιβολή εξόδων 50 € σε δανειολήπτες για να πάρουν βεβαίωση οφειλών
  • Απόφαση 1219/2001, Άρειος Πάγος
  1. Η μονομερής αύξηση του επιτοκίου της πιστωτικής κάρτας, χωρίς συγκεκριμένα κριτήρια που αναφέρονται στη σύμβαση
  2. Η μονομερής αύξηση της συνδρομής της κάρτας
  3. Η είσπραξη προμήθειας για την ανάληψη μετρητών μέσω πιστωτικής κάρτας
  • Απόφαση 5253/2003, Εφετείο Αθηνών
  1. Η είσπραξη εξόδων χρηματοδότησης για τη χορήγηση του δανείου στεγαστικού ή άλλης μορφής
  2. Η είσπραξη εξόδων φακέλου για τα στεγαστικά δάνεια
  3. Η μονομερής αύξηση του επιτοκίου στα δάνεια (στεγαστικά και μη) με κυμαινόμενο επιτόκιο χωρίς κάποιο λογικό κριτήριο
  4. Η απαίτηση της τράπεζας για επιστροφή του δανείου αν δεν αποδεχθεί ο πελάτης την προσαρμογή του επιτοκίου
  5. Η καταγγελία της σύμβασης του δανείου από τη μεριά της τράπεζας σε περίπτωση καθυστέρησης οποιασδήποτε δόσης
  • Απόφαση 430/2005, Άρειος Πάγος
  1. Ο υπολογισμός των τόκων του δανείου με βάση το έτος των 360 ημερών αντί για τις 365 ή 366 μέρες με αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη επιβάρυνση του δανειολήπτη
  • Απόφαση 1219/2001, Άρειος Πάγο
  1. Η επιβολή χρονικού περιθωρίου (συνήθως είναι ελάχιστος της τάξεως των 30 ημερών) στον πελάτη για να αμφισβητήσει τις χρεώσεις του, αλλιώς θεωρείται ότι τις κάνει δεκτές
  • Απόφαση 3177/2011, Ειρηνοδικείο Αθηνών
  1. Ακύρωση διαταγής πληρωμής ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ λόγω άκυρων όρων σε δανειακή σύμβαση χορήγησης τραπεζικής πίστωσης (πιστωτική κάρτα)
  • Απόφαση 3084/2010, Ειρηνοδικείο Αθηνών
  1. Έκρινε παράνομα και καταχρηστικά τα έξοδα προετοιμασίας φακέλου όλων των μορφών δανείου, καθώς συνιστούν “αδικαιολόγητο πλουτισμό”.
Σημείωση: Συμβουλευθείτε τους Δικηγόρους σας… υπάρχει Λύση στο Πρόβλημα. Μην αφήνετε τις περιουσίες σας και την αξιοπρέπεια σας στο έλεος των Τραπεζών.

Αρχική ΠΗΓΗ:


Το είδαμε στο φιλικό μας ιστολόγιο:
justiceforgreece.wordpress.

6 σχόλια:

  1. Σας ενημερώνουμε ότι κάνατε χρήση ΑΥΤΟΥΣΙΟΥ κειμένου από το ιστολόγιο των νομικών “ΝΟΜΙΚΑ ΑΝΑΛΑΤΑ” χωρίς να αναφέρετε την πηγή άντλησης από την σελίδας μας. Το ιστολόγιο έχει ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ και γι αυτό σας καλούμε να αναφέρετε την πηγή. http://nomika-analata.blogspot.gr/2013/01/blog-post_31.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ κύριε Αριστείδη Κάντζο, διαχειριστή του ιστολογίου νομικών "ΝΟΜΙΚΑ ΑΝΑΛΑΤΑ", καταρχάς σας ευχαριστούμε για την ενημέρωση. Η πηγή άντλησης του κειμένου ήταν από το φιλικό μας ιστολογίο Justiceforgreece πράγμα που αναφέραμε στο τέλος του κειμένου. Παρόλα αυτά προσθέσαμε και την αρχική πηγή από το ιστολόγιο σας, όπως μας αναφέρατε στο σχόλιο σας, γεγονός που δεν γνωρίζαμε εξ αρχής τον συντάκτη αυτού, αφού δεν υπήρχε αναφορά στην αρχική πηγή.
    Λυπούμαστε που σας βάλαμε στην διαδικασία να μας γνωστοποιήσετε τον δημιουργό του κειμένου, επίσης ακόμα και όρους χρήσης να μην είχατε στο ιστολόγιο σας, σεβόμαστε την εργασία και τους δημιουργούς των άρθρων που αναδημοσιεύουμε και για αυτό πάντα αναφέρουμε την αρχική πηγή όταν την γνωρίζουμε.
    Σας ευχαριστούμε για το πολύ καλό κείμενο που ετοιμάσατε και για την ενημέρωση που παρέχετε στο ιστολόγιο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προς βοήθειά σας το νομικό πλαίσιο που καλύπτει το copy-paste στο διαδίκτυο θα το βρείτε στο κάτωθι link...
    https://docs.google.com/document/d/1SBIC_aaT21ZbZhkUEeDfpUAE-yE5QgDMTKL71OdpMCA/edit

    Το εν λόγω εξώδικο προέκυψε από πανομοιότυπη περίπτωση με εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας...

    Ευθύνη δεν φέρει μόνο ο πλαστός δημιουργός αλλά και ο εκδότης που παραθέτει ως αναφορά την ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ και όχι την ΠΗΓΗ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το blogospot του κυρίου Χάρρυ Κλυνν ο οποίος έχει λάβει ενημέρωση αλλά εξακολουθεί να παρουσιάζει ως πηγή την ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ κύριε Αριστείδη Κάντζο, σας ευχαριστούμε θερμά για την ενημέρωση σας, είδαμε το δημοσίευμα στο ιστολόγιο σας καθώς και άλλα πολλά ενδιαφέροντα άρθρα από τα οποία κάποια θα αναδημοσιεύσουμε.

    Θεωρούμε ανέντιμο να μην αναφέρεται η αρχική πηγή ιδιαίτερα αν κάποιος την γνωρίζει. Αυτή η ενέργεια δηλώνει ότι υπάρχει συγκεκριμένος λόγος που εσκεμμένα δεν επιθυμούν να αναδείξουν τον δημιουργό του κειμένου. Στην δικιά μας περίπτωση είδατε τα σχόλια του ιστολογίου που τραβήξαμε το κείμενο σας και που αναφέρεται σε λάθος και αμέλεια.
    Επειδή και σε εμάς έχει συμβεί πολλές φορές το φαινόμενο της μη αναγραφής της πηγής σε δικά μας κείμενα, δεν στείλαμε κανένα μήνυμα και κανένα σχόλιο στα ιστολόγια που το διέπραξαν, γιατί ο σκοπός μας είναι να τα γνωστοποιήσουμε στους πολίτες με οποιοδήποτε τρόπο. Δεν αναζητούμε την δόξα αλλά ούτε μας ενδιαφέρει να ανεβάσουμε τα «κλικ» ανάγνωσης στο ιστολόγιο μας. Η άποψη μας είναι ότι έχουμε πόλεμο και δεν έχουμε χρόνο να βρισκόμαστε σε αντιπαράθεση με όσους επικαρπώνονται την δικιά μας δουλειά.

    Με την ευκαιρία του κειμένου σας, θα επιθυμούσαμε να επικεντρωθούμε στο ότι οι τράπεζες δεν είναι μόνο ένας θεσμικός εγκληματίας του κοινού Ποινικού Δικαίου αλλά έγιναν συνέταιρος με το κράτος αναλαμβάνοντας εξ ολοκλήρου την ταμειακή είσπραξη των εσόδων του Δημοσίου επίσημα στο τέλος του 2012. Σημαντικό είναι να κατανοήσει ο πολίτης την σχέση κράτους και ιδιωτικής τράπεζας, την σχέση των πολιτικών με τους τραπεζίτες και πως αυτοί υποστηρίζονται από το σαθρό πολιτικό μας σύστημα. Ας δούμε την ουσία που εξαθλίωσε τον Ελληνικό λαό και την μετατροπή του κράτους σε δυνάστη, δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα λογιστικό τρικ των τραπεζών, δημιουργημένο από τότε που πουλούσαν τραπεζικά προϊόντα.

    Ας καταλάβει επιτέλους ο λαός ότι η μόνη σωτηρία μας είναι η επιστροφή στην δραχμή, δεν υπάρχει άλλη οδός, το Ευρώ ξέφτισε και ξεφτιλίστηκε μέσα σε μία δεκαετία ενώ η δραχμή άντεξε χιλιάδες χρόνια.

    Σας ευχαριστούμε για την ανοιχτή επικοινωνία με το ιστολόγιο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. JusticeForGreece : ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ

    ΧΙΛΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ !!! Όπως το λέμε συνεχώς από εχθές, οταν προσθέσαμε τα “Σχετικά” σβήσαμε κατά λάθος την πηγή !!! Ρίχνοντας μια ματιά στο ιστολόγιο μας, θα διαπιστώσετε ότι πάντα αναφέρουμε τις πηγές, όχι μόνο των κειμένων αλλά και των φωτογραφιών ακόμα. Πάντα θεωρούμε απαραίτητη την αναφορά της αρχικής μάλιστα πηγής του κάθε κειμένου, όχι μόνο για λόγους ” δεοντολογίας” αλλά και για να έχει ο αναγνώστης την δυνατότητα , εάν το επιθυμεί, να επικοινωνήσει με τον αρθρογράφο. Συγνώμη και πάλι. Το λάθος διορθώθηκε μόλις έγινε αντιληπτό

    Δείτε το

    http://justiceforgreece.wordpress.com/2013/02/05/τράπεζα-ένας-θεσμικός-εγκληματίας-το/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητό JusticeForGreece, είδαμε την απάντηση σας στο σχόλιο του κυρίου Αριστείδη Κάντζου από εχθές και θεωρούμε ότι το συμβάν έχει λήξει. Σίγουρα δεν δημιουργήθηκε τίποτα εσκεμμένα και ο σκοπός της αναδημοσίευσης από τα ιστολόγια μας είναι η ενημέρωση των αναγνωστών μας και όχι η δημιουργία ψεύτικων εντυπώσεων για κείμενα που δεν είναι δικά μας.
      Σας ευχαριστούμε για τον σχολιασμό σας και κατανοούμε ότι τα λάθη είναι ανθρώπινα.

      Διαγραφή

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)