Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Η ΠΑΤΡΙΣ και η ΚΡΙΣΗ

Θεωρώ πως είναι μεγάλη τιμή και μνημόνευση  με αυτό το άρθρο μου να εκθέσω μια πολύ επίκαιρη για τα σημερινά τεκταινόμενα  της Πατρίδας μας ομιλία ενός αξιόλογου Ιεράρχη και άνδρα (που πιστεύω ακράδαντα πως υπάρχουν πολλοί και σήμερα) με πραγματική πίστη τόσο στην Πατρίδα όσο και στην Πίστη των πατέρων μας του  Μακαριστού Μητροπολίτη Αυγουστίνου Καντιώτη

Χιλιάδες φορές ακούστηκε η λέξη ΠΑΤΡΙΣ, και ΠΑΤΡΙΣ και ΠΑΤΡΙΣ και ΠΑΤΡΙΣ……. Παλαιότερα στα ατομικά βιβλιάρια των στρατιωτών έγραφε ΜΗΤΡΟΣ και ΠΑΤΡΟΣ και ΑΠΑΝΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ τιμιότερον εστί η ΠΑΤΡΙΣ.
Και μάλιστα η ΠΑΤΡΙΣ που ονομάζεται Ελλάς.

Αλήθεια πόσο στοιχίζει αυτή η πατρίδα; Όχι σε λέξεις όχι σε ευρωπαϊσμό, όχι σε λόγια κούφια, όχι σε θεωρίες, Αλλά σε ΘΥΣΙΕΣ. Έλα λοιπόν να σε ζυγίσω να δούμε εάν είσαι Πατριώτης, εάν αγαπάς την Πατρίδα.

 Αυτός ο (Έλληνας)  πλούσιος που έχει τα χρήματα τα πολλά, δεν ζητάμε το αίμα του, το αίμα  το δώσανε τα παιδιά της για είναι αυτή η πατρίδα ελεύθερη, αλλά το λιγότερο τα χρήματα του δηλαδή εάν αγαπούσε την πατρίδα του θα ήταν συνεπείς εις τις οικονομικές υποχρεώσεις του, θα έσπευδε εις τα ταμεία του κράτους και θα πλήρωνε τον φόρο του τίμια και ειλικρινά κι όμως,  αυτοί που αποφεύγουν να δώσουν τον φόρο δεν είναι οι μικροί οικονομικά πολίτες, (που σήμερα ζητάνε και την φυλάκιση τους) αλλά αυτοί που αποφεύγουν να πληρώσουν τους φόρους στο κράτος είναι όλοι αυτοί που σήμερα κόπτονται να σώσουν την πατρίδα είναι αυτοί που φωνάζουν πατρίδα και πάλι πατρίδα αυτοί είναι οι μεγάλοι ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ και τα βάρη των φόρων πέφτουν στους ώμους του μικρού μαρτυρικού λαού μας που κάμπτετε κάτω από την βαρύτατη φορολογία  για να αποφεύγουν οι άλλοι τις βαρύτατες υποχρεώσεις των προς τους νόμους και ψηφίζονται νόμοι επί νόμων και αυτοί μένουν ΑΣΥΛΛΗΠΤΟΙ. Τώρα γιατί είναι ασύλληπτοι αυτό είναι άλλο θέμα.

Πατρίδα φωνάζουν….. αλλά εάν αγαπούσε την πατρίδα αλήθεια τι θα αγαπούσε;….. Θα αγαπούσε την ΣΗΜΑΙΑ μάλιστα αυτό το πανί την σημαία όχι στα λόγια θα αγαπούσε την πατρίδα στην πραγματικότητα και θα το είχε καμάρι του αφού τον βοήθησε να αναρριχηθεί σε αξιώματα, θώκους, ή να έχει καράβια, ή να έχει εργοστάσια, ή Μέσα μαζικής ενημερώσεως ή θέσεις υψηλές κλπ, κλπ.

Ας πάρουμε από όλους αυτούς ένα κλάδο και για να μην πουν οι πολιτικοί ότι είμαστε εμπαθείς αν και φέρουν την μεγαλύτερη ευθύνη και να είναι σίγουροι πως κανείς μα κανείς είτε προηγήθηκε είτε είδει βρίσκετε στην ενεργό δράση να γνωρίζουν ότι στην ζωή όλα πληρώνονται και σίγουρα θα λογοδοτήσουν.

Τώρα ας πάρουμε ως παράδειγμα τον κλάδο των εφοπλιστών και μέσω αυτού του κλάδου ισχύουν και για τους υπολοίπους, αυτός ο εφοπλιστής που τον βοήθησε αλλά ας το αφήσουμε ποιος τον βοήθησε ……….. αυτός που έπρεπε να έχει στα καράβια του την Ελληνική σημαία και να βουλιάζει η μεσόγειος από καράβια Ελληνικά προς τιμήν των παιδιών της Ελλάδος αφού έχει καράβια θα θεωρούσε χαρά του επάνω στα κατάρτια των καραβιών του να υψώσει την Ελληνική σημαία. Άλλοι ύψωσαν την Ελληνική σημαία πάνω στα ψηλά βουνά χύνοντας τα αίματα τους, αυτός θα έπρεπε να σηκώσει την Ελληνική σημαία στα κατάρτια των καραβιών του, ένα σχοινάκι ήταν ένα σχοινάκι. Κι όμως ο Κατσαντώνης και τα άλλα παιδιά ήρωες της Ελλάδος που αγαπούσαν την Ελλάδα  στα καράβια τους πάνω στις θάλασσες που αρμενίζανε κάτω από την Τουρκιά είχαν την Ελληνική σημαία, ενώ αυτοί μέσα σε ελεύθερο κράτος δεν ανεμίζει η Ελληνική σημαία αλλά ανεμίζουν σημαίες μικρών και ασήμαντων κρατών σημαία η ΚΟΣΤΑΡΙΚΑ, ή   ΠΑΝΑΜΑ κλπ κλπ.

Αλήθεια γιατί; Γιατί εκεί είναι φθηνά τα πάντα για λίγα τριάκοντα αργύρια προτιμούν σηκώσουν οι εφοπλιστές ξένες σημαίες, αλήθεια θέλετε να τους δείτε να κατεβάσουν όλες  τις ξένες σημαίες και να ανεβάσουν Ελληνικές σημαίες; Όταν δουν ότι το κράτος το Ελληνικό τους κάνει χατίρι και τους έχει αφορολογήτους, τότε θα γιορτάσουν και το γεγονός.

Πατρίδα εσείς κύριοι Πατρίδα, Πατρίδα και φόρο δεν πληρώνει, Πατρίδα και στα καράβια έχεις ξένες σημαίες, εάν αγαπάς την Πατρίδα τα πάντα θα τα έχεις στην Πατρίδα Χρήματα, περιουσίες τα πάντα θα τα έχεις στην Πατρίδα κι όμως καμία εμπιστοσύνη στην Πατρίδα όλα στο εξωτερικό καταθέσεις περιουσίες ράβδοι χρυσού, όλα στο εξωτερικό, φωνάζουν οικονομία, αποταμίευση ναι συμφωνώ και εγώ όλα αυτά ωραία, αλλά αυτοί τα λεφτά τους τα κάνουν περιουσίες στο εξωτερικό μετοχές στο εξωτερικό, δεν είναι μυστικό αυτό  τα χρήματα τους τα κάνουν ράβδους  χρυσού και τα φυλάνε στην Ελβετία και σε άλλες χώρες κλπ κλπ καμία εμπιστοσύνη στην Πατρίδα όλα τα βγάζουν στο εξωτερικό. 

Όλοι οι πρόγονοι μας αλλά και πρόσφατα οι πατεράδες μας (1940) έχυσαν το αίμα τους  έμειναν ανάπηροι στα πεδία πολέμου στις φυλακές είθε να μην ξαναέρθει μια τέτοια κατάσταση για κανέναν ειδικά για τους νέους μας τα παιδιά μας αλλά εάν ξανάρθει μια τέτοια ημέρα καταραμένη όλοι αυτοί οι κύριοι όλων των κλάδων που προαναφέραμε που θα βρίσκονται;
Σίγουρα μέσα στα Ελικόπτερα για να φύγουν από την Ελλάδα και έτσι θα μείνει αυτός ο  μικρός λαός εδώ να υποφέρει προς αίσχος όλων αυτών των κυρίων.

Πατρίδα φωνάζει και φόρο δεν πληρώνει, Πατρίδα φωνάζει και σημαία δεν πιστεύει, Πατρίδα φωνάζει και τους νόμους τους περιφρονεί και ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΔΡΑΧΜΗ δεν δίνει κανείς τους.( Μάλιστα η ομάδα των πολιτικών και των εγχωρίων πλουσίων διέπραξε και έγκλημα διότι έκλεψε τα χρήματα της Πατρίδας για να τα πάει στο εξωτερικό τα πήρε από την Πατρίδα που τους έκανε την τιμή να τους ανεβάσει στα ύπατα αξιώματα της )

Διαθήκες ανοίγουν κάθε μέρα στο Παρίσι στο Λονδίνο στην Νέα Υόρκη παντού ανοίγουν διαθήκες κάθε μέρα Ελλήνων πλουσίων,  που μπορούν να αγοράσουν το Λονδίνο, το Παρίσι, την Νέα Υόρκη, την Ελλάδα εκατό φορές και  αλλά τα δίδουν στα σκυλιά, στα γατιά, στις ερωμένες, στις παλλακίδες, δίδουν – δίδουν με το φτυάρι και στην φτωχή Πατρίδα ούτε μια ΔΡΑΧΜΗ.

Αλήθεια που είναι οι μεγάλη ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ μας που γέμισαν την Πατρίδα μας  με κτήρια Ροζάριο, Βαρβάκειο, Πολυτεχνείο, Αρσάκειο ποιοι; Φτωχαδάκια που έφευγαν με ένα παντελόνι γυμνοί με την ευχή της μάνας των άλλος πήγαινε επάνω στην Μόσχα, άλλος στην Οδησσό, άλλος στην Αλεξάνδρεια, άλλος από δω, μια καρδιά είχαν Θεέ μου να πιάσουμε λεφτά να κάνουμε καλό να χτίσουμε σχολειό στο χωριό μας, να χτίσουμε ένα πανεπιστήμιο, στην φτωχή μας την Πατρίδα και έκλαιγε όλη η Ελλάδα άνοιξε η διαθήκη του Ριζάρη, του Βαρβάκη και έκλαιγε όλη η Αθήνα άφηναν όλα τα χρήματα τους στην φτωχή Πατρίδα και γέμισε η Ελλάδα από φιλανθρωπικά καταστήματα δες τα Ιωάννινα μια μικρή φτωχή πόλη γεμάτη από ευεργεσίες από Ηπειρώτες τα γνήσια παιδιά της, αλήθεια που είναι σήμερα ένας Αβέρωφ που μας έφτιαξε εκατομμύρια λίρες μας έφτιαξε το θρυλικό Αβέρωφ που μάντρωσε ναι μάντρωσε τους Τουρκαλάδες μέσα στα στενά και δεν ξεμύτισαν από κει μέσα διότι τους πετσόκοβε που είναι αυτοί οι μεγάλοι άνδρες; Όλα έγιναν συμφέρον και η ΠΑΤΡΙΣ που κατάντησε Η ΠΑΤΡΙΣ Ω ! ΠΑΤΡΙΣ !

Σας απαγορεύω να  μιλάτε για Πατρίδα στα χείλη σας είναι θέατρο να μιλάτε για Πατρίδα όλοι εσείς, να μιλάνε για την Πατρίδα οι ΑΝΑΠΗΡΟΙ, οι ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ οι ΕΦΕΔΡΟΙ να μιλάνε τα πραγματικά παιδιά της Ελλάδος  ΕΣΕΙΣ ΟΧΙ σας ΑΠΑΓΟΡΕΥΩ, δεν σας ΕΠΙΤΡΕΠΩ να μιλάτε για την ΠΑΤΡΙΔΑ τίποτε δεν αισθάνεστε τίποτε δεν έχετε μέσα στην καρδιά σας.

Έτσι το ένα ΑΣΤΕΡΙ που λέγεται ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ το ρίξαμε στο Χόλυγουντ και το άλλο ΑΣΤΕΡΙ που λέγεται ΠΑΤΡΙΔΑ το ρίξαμε στο ΧΡΗΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΟ του ΙΟΥΔΑ

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
ΕΙΣΤΕ ΠΑΡΑΦΡΟΝΕΣ

ΛΥΣΗ
ΜΕΤΑΝΟΙΑ = ΑΛΛΑΓΗ ΤΡΟΠΟΥ ΖΩΗΣ  για να δημιουργηθεί μια νέα ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ  ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ που θα συμπορευθεί με τον ΠΑΤΕΡΑ της ΘΕΟ με τον κύριο ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ


Ζητώ την συγγνώμη και την κατανόηση αυτού του μεγάλου ΑΝΔΡΑ του μεγάλου Ιεράρχη αλλά και την δική σας.

Σπύρος Κάντας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)