Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ: Ψηφιακό μέρισμα και άλλες Συχνότητες


Πριν έξη μήνες είχαμε δημοσιεύσει δύο άρθρα για την κατάργηση του αναλογικού σήματος τηλεόρασης:  Γιατί η τρόικα και το μνημόνιο επιβάλλουν την ψηφιακή τηλεόραση;


ΑΝΑΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΗΜΑ (Δ.Τ. ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ)


Σήμερα βλέπουμε πως το ταμείο αξιοποίησης ιδιωτικής περιούσιας του δημοσίου πουλά τις συχνότητες που απελευθερώθηκαν από την κατάργηση του αναλογικού σήματος.


Φαίνεται ξεκάθαρα ότι η Τρόικα είχε προετοιμαστεί στο ξεπούλημα των συχνοτήτων όπως περιγράφονται παρακάτω και το είχε συμπεριλάβει στο 2ο Μνημόνιο δείτε σελίδα 35.


http://www.scribd.com/doc/113784184/ΜΝΗΜΟΝΙΟ-ΙΙ


 Όλα όσα βιώνουμε στην χώρα μας είναι προετοιμασμένα και εφαρμόζονται βάση ενός πολύ καλού σχεδίου για το ξεπούλημα της.


Θα ακολουθήσουν κι άλλα δημοσιεύματα σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις, είναι καιρός να σταματήσουμε να ασχολούμαστε με λίστες Λαγκαρτ και άλλες αηδίες, μήπως περιμέναμε τους Γάλλους; να μας που ποιοι είναι αυτοί που έβγαλαν τα χρήματα τους στο εξωτερικό.

Ψηφιακό μέρισμα και άλλες Συχνότητες

Το φάσμα ραδιοσυχνοτήτων είναι εθνικός πόρος υψηλής οικονομικής σημασίας, καθώς επιτρέπει τη λειτουργία των τηλεοπτικών/ραδιοφωνικών σταθμών και των παρόχων κινητής τηλεφωνίας.
Η τρέχουσα σταδιακή μετάβαση του τηλεοπτικού σήματος από αναλογικό σε ψηφιακό θα απελευθερώσει ένα σημαντικό εύρος του φάσματος ραδιοσυχνοτήτων, με το σημαντικότερο μέρος να είναι γνωστό και ως «Ψηφιακό Μέρισμα». Το «Ψηφιακό Μέρισμα» καθώς και άλλες περιοχές του ραδιοφάσματος μπορούν να χρησιμοποιηθούν για νέες υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας και τηλεοπτικών εκπομπών όπως:
  • Βελτιωμένη Ασύρματη Ευρυζωνικότητα (wireless broadband), προκειμένου να εξυπηρετηθεί η ταχέως αυξανόμενη ζήτηση για κινητή πρόσβαση στο διαδίκτυο, να βελτιωθεί η λήψη εντός των κτιρίων και να αυξηθεί η κάλυψη αγροτικών περιοχών, κάτι σημαντικό για την Ελλάδα λόγω των γεωγραφικών χαρακτηριστικών της.
  • Εκπομπή τηλεοπτικού σήματος σε φορητές συσκευές (Mobile TV), επιτρέποντας στους χρήστες να δέχονται και να παρακολουθούν πολλαπλά κανάλια
  • Επίγεια Ψηφιακή Τηλεόραση (DTT), για εκπομπή μεγαλύτερου αριθμού ψηφιακών καναλιών, σήματος υψηλής ευκρίνειας (High Definition) και άλλων διαδραστικών υπηρεσιών (π.χ. video on demand)
Το Ταμείο, σε συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία και την EETT, επιθυμεί να χορηγήσει τα δικαιώματα χρήσης του φάσματος σε όλους τους ενδιαφερόμενους, ειδικά σε εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και τηλεοπτικούς σταθμούς. Οι συχνότητες αυτές περιλαμβάνουν:
  • Τις ζώνες ΙV και V των UHF, που περιλαμβάνουν και την περιοχή 790-862 MHz που αποτελεί το «Ψηφιακό Μέρισμα».
  • Την περιοχή 2.500-2.690 MHz


    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
    Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
    Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
    Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
    Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
    (επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)