Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

«ΑΝΗΘΙΚΟ ΠΕΙΡΑΜΑ»

Κρούγκμαν: Γερμανική τρέλα η λιτότητα που επιβάλλεται στην Ελλάδα

Για «ανήθικα πειράματα λιτότητας» που εφαρμόζονται σε ολόκληρο τον κόσμο μιλά ο Πολ Κρούγκμαν, σε συνέντευξή του (08/02) στην Huffington Post χαρακτηρίζοντας παράλληλα «τρέλλα» το γερμανικό μοντέλο λιτότητας που επιβάλλεται στην Ελλάδα

Κρούγκμαν: Γερμανική τρέλα η λιτότητα που επιβάλλεται στην Ελλάδα
Ο νομπελίστας οικονομολόγος και καθηγητής του Princeton εκτιμά ότι η εποχή που διανύουμε δεν προσφέρεται «για εφαρμογή λιτότητας. Παρόλα αυτά», προσθέτει, «σήμερα εφαρμόζονται ανήθικα πειράματα λιτότητας σε ανθρώπινα όντα σε όλον τον κόσμο. Οι χώρες που εφαρμόζουν πολιτικές λιτότητας, μάς προσφέρουν στοιχεία για το τι πραγματικά συμβαίνει, όταν τις ακολουθείς».
Αναφερόμενος στις οικονομίες της Μεγάλης Βρετανίας, της Ελλάδας, της Ισπανίας και της Ιταλίας, όπου τα τελευταία χρόνια εφαρμόστηκαν πολιτικές λιτότητας, επισήμανε ότι στις χώρες αυτές τα ποσοστά ανεργίας έχουν αυξηθεί ενώ η οικονομία έχει μείνει στάσιμη.
Όταν η συζήτηση φθάνει στην Ελλάδα και τα μέτρα λιτότητας, ο Κρούγκμαν εμφανίζεται κατηγορηματικός:
«Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα είναι εξαιρετικά πιεσμένη, γιατί στην ουσία πρέπει να κάνει ό,τι ικανοποιεί τους Γερμανούς.
Ωστόσο οι Γερμανοί είναι στην πραγματικότητα τρελοί, γιατί επιβάλλουν μία λιτότητα, η οποία δεν βοηθάει καν στη βελτίωση της θέσης της Ελλάδας σχετικά με το χρέος.
Ωστόσο η Ελλάδα δεν έχει ουσιαστικά άλλη επιλογή, εκτός ίσως από το να χρεοκοπήσει και να φύγει από το ευρώ. Θα μπορούσε να το κάνει αυτό, αλλά είναι ούτως ή άλλως μια καταστροφική επιλογή».
Πηγή: Huffington Post

Από: http://www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)